Vilket öde ska vi välja???

såg precis ett klipp på youtube av en kille från usa som handlade om global uppvärmning, "spread the word" var uppmaningen, så det gör jag nu!! kanske är det lite extremt, men är väl för att få en tydligare bild om budskapet bakom hela grejen... hur som helst!! en kortare redovisning:

grovt sett har vi bara 4 alternativ om global uppvärmining i framtiden.
om man tänker sig ett papper uppdelat i fyra lika stora delar så kan varje del representera en alternativ framtid för jorden och dess invånare.
först måste vi komma fram till om global uppvärmning verkligen är så stort hot som många experter säger.
låt därför ruta 1 & 2 står för att experterna rätt, global uppvärmning är ett för jorden och dess befolkning!
låt sen ruta 1 stå för att vi går något åt saken! satsar stora pengar på att bli miljövänligare och hindrar uppvärmningen.
ruta 2 står därför motsatsen. vi gör ingenting alls. spara pengarna och hoppas på det bästa.

ruta 3 & 4 står för att experterna har fel! det blir ingen global uppvärmning!
ruta 3 står även för att vi gör något åt saken, satsar pengar osv...
ruta 4 är att vi inte gör någonting!

då har vi fyra alternativ för jordens framtid när det gäller global uppvärmning .



Experterna har rätt: I 1. Vi agerar I 2. Vi gör inte någonting
I I
I-------------------------------------------I------------------------------------------------------------------------------
I I
Experterna har fel: I 3. Vi agerar I 4. Vi gör inte någonting





Då är frågan. Vilken framtid kommer bli sann?? Vilken av dessa fyra kommer bli verklighet??
Hur ska människan göra??

Om man börjar med ruta 1.
Experterna har rätt, global uppvärmning är ett verkligt hot! Enligt vissa experter kan katastrofer intäffa inom bara ett årtionde. Det är inte om hundra år eller någongång i framtiden som våra barn barn får ta hand om! Det händer här och nu. Men det är okej! För vi är förberedda! Människan har lagt ner stora summor pengar på att förhindra global uppvärmning och därför kan många katastrofer undvikas (iaf som hade haft med global uppvärmning att göra)
Alltså ett helt okej senario!! väl spenderade pengar!!

Ruta 2:
Jordens undergång??? När människan äntligen förstår vad som sker så är det redan försent!!
Domedagsprofeterna får rätt och jorden översköljs av naturkatastrofer! Miljontals människor dör och många fler blir hemlösa! ekonomisk, social, politisk, hälso och natur katastrof!! Visst, människan och många djurarter kommer förmodligen leva vidare och anpassa sig till sin nya jord. men vi kommer att betala ett oehört högt pris!!

Ruta 3:
Experterna har fel. Det blir ingen global uppvärmning! inte någon som påverkar oss avsevärt iallafall.
Men efter att ha satsat stora summor på förebyggande och försök att förhindra förväntade naturkatastrofer som aldrig blev av blir det ekonomisk depression som får depressionen under 30-talet att likna en bra period


Ruta 4:
Vi gör ingenting, och det händer ingenting!
Det bästa alternativet om man nu får välja! Inga pengar kastade i sjön, som heller inte stiger med 10 meter pga smältande isar osv osv..

Om man nu ska försöka få ut något av denna korta "föreläsning" om våra möjliga framtider så kan man väl komma fram till att med tanke på riskerna så är väl valet inte så svårt!! Förhoppningsvis kan vi bara komma fram till det innan det (kanske) är försent!!
Att satsa pengar och agera mot global uppvärmning, men samtidigt riskera att slänga STORA summor pengar i sjön är väl bättre än alternativet!!
Visserligen hade såklart det optimala vara att slippa agera och att det inte händer något mer med den globala uppvärmningen. Men... skulle vi strunta i att agera och experterna som skanderar om jordens undergång får rätt...
Vad händer med oss då???? Vågar vi chansa????
Feeling lucky?????


Funderade vidare på detta efter att jag sett den här killens video. tänkte på en diskussion som jag och Dan hade angående just global uppvärmning.
Vi kom fram till att människan (uppenbart) ligger bakom den globala uppvärmningen. men även att det ligger en större, naturlig tanke bakom det hela...
befolkningen på jorden stiger och stiger.. om man tittar inom djurens värld, t.ex. kaniner. blir det för många kaniner så utvecklas pest som gör att en del dör av och vilket gynnar arten i sin helhet!
detsamma skedde ju under medeltiden med människor. det blev mer och mer folk, ont om mat, fattigt och eländigt. då kom pesten! en del (dom svagaste dog) och det liksom börjar om.. dom starkaste överlever som Darwin själv hade sagt det.
Jordens befolkning har sen ökat och ökat och ökat. Naturen har försökt med olika sjukdomar, men allt eftersom människans läkekonst utvecklas så kan dom allra flesta sjukdomar och epedemier förhindras.
Kan detta vara ett försök från naturen att hålla nere antalet månniskor på jorden innan det blir överbefolkat helt och hållet!! Naturkatastrofer, havsnivån stiger med någon meter osv. Många männsikor kommer att dö, vilket ju är jättehemskt!! men samtidigt är det naturens sätt att hålla nere antalet människor på jorden! precis som med alla andra djurarter!! Precis som en forskare hade sagt: allt har en naturlig förklaring!!

Peace out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0