Onsdag!!

Det andra, samt sista HG passet är avklarat. Underbart, en ganska lugn kväll blev det tillsist. T.o.m utbytesstudenterna har det knapert två dagar innnan csn!! Annars är dom ju lite halvkända för att tydligen alltid ha cash att bränna en tisdag på HG.. Städningen avklarades på rekordfart och ändå beröm för ett väl utfört arbete!!
Kort o gott en bra kväll, natt, morgon.. Städölen var riktigt trevlig och dricksen vi fick räckte till ett par extra omgångar!! (större delen av dricksen var ifs från en utbytesstudent som glömde sin växel i gaderoben, men ändå, 100 spänn får man ett par goa städöl för!!)

************************************************************

Fortsätter HIF att vinna alla matcher med 1-0 resten av säsongen kan det bli en rolig höst...

************************************************************

Ett besök hos syon blev det i måndags. Jag, (vi faktiskt), har kommit fram till att beteendevetenskap nog är vår grej. Siktet är nu inställt på en grundkurs på ett år då man läser lite om allt (dvs. pedagogik, psykologi och sociologi) Sen bestämmer man sig för vilken inriktning man vill ha och lägger då till 60 poäng av det. Plockar alltså ihop lite själv vad man vill ha, kravet är att man behöver 180 poäng totalt för att få ta examen. Vilket innebär att jag kan tillgodaräkna alla poäng jag redan tagit i min framtida examen! Score!!
Så att så får det nog bli!! Eller ja.. ska ju komma in på skiten oxå.. Snart dags för val.. men först!!!

************************************************************

Turkiet (!!), o ack va härligt det ska bli!!
Komma ner till lite värme, hur mkt värme beror lite på vilken vädersida man kollar på.. Men det bräcker ju Linköping 7 dar i veckan!! O skulle det mot förmodan regnar i 7 dar finns det pool, spa, aktiviteter inomhus och all inclusive är ju all inclusive!! Inte många dar kvar nu!!

Bettan rullar vidare

Så var det gjort.. läxbilen, skrothögen, biljävlen, det rullande fortet, underbara Bettan är såld.
Tog lite fina bilder, la ut henne på blocket och inom 10 min hade 2 pers hört av sig med intresse. Och 2 timmar senare hade vi besök nr 1 vilket också resulterade i att Bettan fick ny ägare.
Så nu är generationsbilen som gått i leden inom Zaras släkt utesluten ur klanen Johansson. Men kommer till ett nytt bra hem. Han hade bra koll på sina saker och hade väl en halv bil med resevdelar hemma så blir en rejäl upprustning.

Med tanke på att bilen inte direkt gick att köra (numera såld) så blev det promenad ut till Ikano i torsdags. Tre par skor var på samma gång inhandlades till firma Johansson/Hagström. Aldrig köpt så många skor på en o samma gång.. Helt galet.. Lite annat smått o gott o det blev en låååång promenad hem igen. Men vi kom fram och nu har man nåt att ha på sig om dagarna igen.

Imorgon ska jag o Zara på besök hos syon. Tankarna kring framtiden rullar vidare och förhoppningsvis kan hon hjälpa oss att reda ut lite frågetecken.. Så får se om man blir nåt klokare. Ber om att få återkomma i ämnet!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tim(HIF) vs. CSN(BP), 1-0!

Knappa in vuxen poäng idag. Stor shopping på maxi med medlemskort och självscanner. Små saker som gör handlandet lite roligare!!
Fick även ett slutgiltigt besked från csn idag. Har ju krånglat i massor med denna myndighet.. En kort resume:
Eftersom Skövde högskola rapporterade mitt betyg försent till csn hade jag inte rätt till pengar för januari månad. Efter lite bråk med csn blev jag hänvisad till skolan och att dom måste bevisa att jag klarade kursen under höstterminen även om betyget blev inrapporterat för sent. Fick kontakt med min kursansvariga i Skövde som fixa ett intyg som jag skicka till csn i fredags. Dom svarar att det tar 3 veckor att handlägga. Ifrågasatte denna arbetstid och idag fick jag så besked. Pengarna kommer imorrn!! Yes! Tim vs. CSN, 1-0!!

Så snart kommer nya pengar in på kontot. Så nu blir det mkt fickpengar till den kommande resan!!
"VA? Resan?"
Jodå, jag o Zara har svurit tillräckligt över vinterSverige och omvandlar ord till handling! 28 mars drar vi söderut mot Turkiet och spenderar en vecka på allinclusive med allt som behövs för en veckas softande. Ligger väl lite i lä i jämförelse med syrran och Henkes äventyr i sydamerika men man får ju börja nånstans...

Och som rubriken påtalar finns det liknelse med mitt csn bråk o HIFs premiär mot BP.
En kamp som tillsist gav utdelning. Mattias Lindström är underbar! Allt glömt o förlåtet! Kollektivet och (Björn framförallt) har till sin förskräckelse insett att allsvenskan är igång. Jag skrämde slag på Björn vid flertalet ggr under matchen som jag såg via dator o tv. Tillsist fick han nog och valde att lämna sin vanliga plats under tv bordet för en lugnare plats att sova på.
Hur som helst.. Premiären avklarad och 3 sköna, viktiga poäng inräknade och nu blickar vi framåt mot den publiklösa matchen mot Djurgården.

Slutligen kan jag komma  med en intressant teori ang samband mellan kvinnlig bilkörning och shopping kontra mäns bilkörning o shopping. En tanke jag utvecklade under senaste turen ner på stan med Zara då det shoppades loss på Gina, Indiska, Kicks och andra härliga butiker.
Tjejer anses av vissa vara sämre bilförare, detta kan bero på att de endast tittar precis framför bilen och därför inte planerar sin körning. Killar däremot blickar längre fram under bilkörning och planerar hur de ska agera i sin bilkörning. (Om detta stämmer rent generellt vet jag inte, men nu antar vi att det är såhär!)
En liknelse då med shopping. När tjejer handlar, framförallt kläder, måste de titta närgående på varje plagg, gärna känna på det, hålla upp det osv. De tittar alltså bara nån meter framför sig och måste gå igenom varje plagg i butiken på detta sätt. Ingen planering alltså!
Killar, går genom butiken och ser sig omkring. En snabb överblick över hela butiken och vid de fall ett plagg väcker intresse går man fram och tar en närmare titt. Planering!!
Finns det ett samband? Hmm........
Nåt att fundera på!!!

Nu blir det lite ladda batterierna inför kvällen HG-jobb. Stackars "gurra g med hatten på sne" åkte på magsjuka så nu får gyckelmeister rycka in! Vad gör man inte för konsten.. och utbytetsstudenter.....





peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uppdatering

Jag är så jävla dålig.. på att uppdatera bloggen alltså..
Men nu när jag ändå sitter här i spännd väntan på helgens? veckans? månadens? stora händelse. Så jag tänkte att varför då inte i sällskap med Radyo Ryd via facebook göra en uppdatering. Händelse? Vad är det som händer frågar ni er?! Jo, premiär för fan! Äntligen är allsvenskan igång och Helsingborgs IF tar emot Brommapojkarna. Som vanligt är förhoppningarna skyhöga, blev påmind av Zara om vilken inställning jag hade till HIF och fotboll i allmänhet precis efter förra säsongen.. Men nya tider! Glömt och förlåtet! Come The Fuck On!

Suntrip är en avlutat kapitel. Läxmästeriets största fest som vi arrangerar med två andra festerier och det får väl räknas som en succe även den festen. Nu är det mindre grejer kvar. Lite tackfester med tappra arbetare, familjesittning med läx och nära o kära. Och såklart skiftet. Kultingarna ska skifta av oss Läxare och vi lämnar det aktiva festeri slitet bakom oss. Lite trist, men samtidigt jävligt skönt!!

Fredagen spenderades i Kisa med Ulf och familj. Svärfar fyllde år och detta firades grundligt. Har nu fått bekanta mig med nån släkting där och nån gammal kompis där.. Så bekantskapskretsen växer även i Kisa. Mkt trevligt och två gamla bekanta var på plats, Jack o Bellman förgyller alltid en helkväll! Träffa även en sjukt skön snubbe vid namn Arnold. 73 årig gammal sångare som bjöd på ca 500 gamla svenska klassiker. Skrålande har fått ett ansikte. Helt underbar!!

Igår avgjordes så äntligen melodifestivalen efter 80 deltävlingar och 14 andra chansen för att låtar aldrig ska få åka ut tävlingen. Hur som helst.. Blev en kollektiv myskväll med Malin och Petter, samt Zaras gamla bekanta Camilla och Chrille, alltid lika trevligt! Käka gott och satt och svor över hur dåliga eller bra bidragen var. Hitta dolda budskap i Peter Jöbacks bidrag vilket var favoriten bland tjejerna. Hurrade över alla poäng Timotej fick som var favoriten för mig och Petter. Men trots allt var väl El-Fakir den önskade vinnaren bland soffpotatisarna. Men inte då.. Anna vann och var det rätt låt? visst var den väl fin.. Men kan inte bry mig mkt mindre. Vi får väl kvala in nästa år också som alla andra år!
Däremot förstår jag inte hur dom ständigt försöker förbättra tävlingen för att Sverige ska ha nån chans att vinna ute i Europa.. Nu hade dom alltså plockat ut 6 utländska domarjurys som skulle visa hur Europa skulle röstat. Fan är nyttan med det? Knappt hälften av domarna var alltså "utländska". Dvs ledda av tex. en hallåa på svt med rötter i Serbien.. *Ironi mellan raderna*
Och dom svenska jurygrupperna brukar ju vara så fruktansvärt överens med svenska folket så varför skulle inte dom utländska vara sämre??
Hur som helst.. Anna vann överlägset och fick svenska folkets röst. Och lugna ballader brukar ju gå hem!!
Dock måste man ju bara älska Dolph! Vilken kille!! Haha!!

Sista raderna jag skriver om melodifestivalen! Även det ett avslutat kapitel och nu är det tack o lov ett år kvar till nästa vända!
Nu laddar vi med youtube klipp från HIFs framgångar och drömmer oss bort till en ny framgångssaga anfört av mannen, myten, legenden.. Conny!!





peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0