Norge Bloggen part 29

20/12
sista torsdagen i Norge avklarad.. packat ihop det mesta här, städat lägenheten och skruvat på takbox jäveln igen..
sista adjö till kära familjen solheim på ett tag, imorgon blir det julmat på jobbet och mer eller mindre chillande med mina nyfunna vänner.. lite tråkigt att tänka att man förmodligen inte kommer se dom igen.. men men.... vem vet vad som händer i framtiden... hade jag fått chansen att stanna en vecka till hade jag skattat högt och sedan bestämt tackat nej!!!

kommer väl en utvärdering av mina härliga 4 månader i grannlandet, men det blir först när jag är hemma i goa gamla Sverige igen..
för detta är mina sista rader jag skriver i Norge, detta året. avslutningen sker som sagt på hemmaplan!!!
fuck this shit!!!! nu åker vi hem!!!!

peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norge Bloggen part 28

slutet närmar sig.. det käntvå dagar kvar till vi lämnar landet.. ett klart exempel på att det närmar sig är när man får se vilket väder det blir.. "och på fredag blir det fortsatt uppehåll"
har varit molnfritt senaste veckan faktiskt.. helt sjukt... synd bara att det tog 3,5 månad innan det hände..
så nu är det blå himmel om dagarna.. istället är det svinkallt så man får köldskador.. men!!! det regnar inte!!!

i måndags var vi bjudna på middag hos familjen solheim!! denna gång var hela familjen närvarande så det var trevligt!! blev även lite paket utdelning.. fick varsin tidig julklapp.. ett par riktigt tjusiga kalsonger med älgar på kommer alltid påminna mig om Ålesund och familjen solheim!!!
fick även en julklapp av proffice idag. kom en snubbe och lämnade både paket och ett kort!!
på kortet fanns en julhälsning och även ett tillkännagivande att man givit ett kolliktivt bidrag till frälsningsarmen.
bra gjort proffice!!!!
dessutom fick vi alla varsin blå tjocktröja (snäppet ljusare än br. sundes faktiskt)!! den pryds dessutom av proffice vackra logotyp!! julen är alltså räddad!!!!

hade brandövning på jobbet igen idag!! lite bättre förberedelse denna gång.. fick veta i förväg vad som väntades..
och allt gick lite lättare denna gången, slapp o stå ute i kylan en halv evighet!! vilket ju var schysst iaf!!!
får även jag chansen att prova på norskt julbord!! blir liten tillställning uppe i cafeterian på fredag har vi fått info om!! kan bli trevligt!!

köpt klart alla julklappar oxå, alltid lika skön känslan när allt är klart!! bara invänta julen nu alltså!!
slutar lite tidigare från jobbet imorrn är det tänkt.. tar oss lite extra tid o fixa inför hemfärden.. skruva på takboxen medan det fortfarande finns något ljus ute, röja lyan och sånt shit...

peace out!!!!!!!!!!!

Norge Bloggen part 27

14/12
14 december.... lucia är förbi.. kom att tänka på alla lussevakor under åren... jävla korkat egentligen.. fan e nyttan... den senaste på gymnasiet var nog den mest korkade... att komma till skolan klockan 7 på morgonen dagen efter en lussevaka för att gå i ett jävla luciatåg va väl inte den optimala återställaren... på den punkten var vi och körledaren helt överens. däremot i hur problemet skulle åtgärdas kunde vi inte enas om... detta kan väl oxå förklaras i att vi hade olika uppfattningar om vad problemet var... för henne var bakfylla problemet, för oss var sång innan soluppgången problemet...
hon trodde hur som helst mer på den förebyggande metoden! undvik bakfylla.. medan vi trodde mer på att skjuta fram föreställningen till folk hade nyktrat till... kompromissen blev väl att majoriteten av kören sjöng långt under normal standard.. men åskadarna var bra många färre till antalet jämfört med en senarelagd föreställning och många lyssnade inte särskilt noga... men men... glömt o förlåtet sedan länge!!!!!!!!

det börjar närma sig... snart dags för sista helgen uppe i detta landet... en veckan till så sitter man snart i bilen och susar fram över fjällen i väntan på att återse Svea Rike!! gamla kära modersland!!
det gick upp för jostein idag att vi alla tre proffice grabbar (jag, kalle och jan-ove) inte ämnar återvända efter nyår..
han blev väl lite fundersam.. hade gärna haft kvar oss... iaf nån av oss :-) försökte sig på lite övertalning..
han har gett mig mer och mer uppgifter senaste veckorna så antar att han gärna ville ha kvar mig... fått packa en massa ordrar, ta emot lastbilarna när dom kommer osv... är ju en ganksa desformerad styrka jämfört med när jag började så antar att han får skicka vidare uppgifterna nedåt i ledet.. och av oss tre proffice grabbar står visst jag högst på listan!!
har ju en snubbe långtidssjukskriven... jan-espen.. riktigt skön snubbe.. så det e lite trist att han inte är där o glider runt på sin truck o skämtar.. och sen har mike dragit iväg på semester till thailand resten av året...
den jäveln... blev ju inte mindre sugen på solsemester efter att han berättat om sin kommande tripp... som det verkar just nu siktar vi nog på en sväng till kanariöarna typ en vecka eller nåt sånt... får väl se vad det blir.. om det är nån mer som glider med eller bara blir jag o brosan... ska bli sjukt skönt iaf!! behöver lite sol och värme efter 4 månader i detta landet...

har alltså fått göra lite annat än bara stå o limma senaste tiden.. kul o få göra lite nytt!! men lite knepigt oxå ibland när man ska packa ihop massa saker. men inte har en aning om vad en MX200 RE 60 innv. hj. 90' är eller hur den ser ut... det brister lite i informationen på br. sunde ibland har jag märkt fler än en gång...
hur som helst!! variation förnöjer!!!
jag, jan-o o kalle har iaf jävligt kul ihop! var ganksa dåligt med arbetstempot från o till idag faktiskt... tror vi alla tre börjar se slutet på vår sundolitt karriär.. och har liksom tappat tempot lite om man säger... mer stå o snacka skit.. o kalle är riktigt skön snubbe!! en riktigt rolig norrlänning!!! ronny eriksson fast från sundsvall ungefär... så norrland e det kanske inte riktigt men va fan... norr om sthlm iaf!!
har fastnat rejält för ljudböcker... har faktiskt blivit ett gäng man har lyssnat igenom nu faktiskt!! helt fast i det!!
har gett som föslag att lyssna på en bok under färden hem.. finns flera olika förslag på vad som ska dunka ur stereon under hemfärden.. sofia är ju helt betagen av alla jullåtar som hon tycker ska strömma ur högtalarna.. Dan låter väl mer åt rock/dunka hållet.. jag står och vacklar mellan en blandning eller en spännande ljudbok.. fast 13 timamr i sträck är kanske lite att ta i... får i så fall bli en kortare o då dessutom lite jul/rock/dunk musik..
har ju ingen större lust att köra i 30 från halmstad o hem bara så vi hinner lyssna klart på boken... men men... har ju som sagt en vecka till lite drygt på oss att komma fram till bäst lämpliga ljud som ska föra oss söderut!!!

peace out!!!!!!!!

Norge Bloggen part 26

8/12
va ett tag sen jag skrev här på bloggen... har väl tappat takten lite antar jag... händer inte så mkt här uppe o skriva om heller:)
hur som helst.. i tisdags fick vi äntligen på nya däck.. gubben vi pratade med sist snacka bara skit.. efter 2 misslyckade försök att komma upp för backen från garaget pga. lite halt och grannarnas parkering (som e helt jävla hopplös...) kom vi iväg för att bara upptäcka att dom inte alls hade extra öppet på torsdagar som han sa.. tisdagar däremot!! så efter 3 misslyckade försök fick vi äntligen bytt dom!! fick också reda på varför det var så svårt att komma upp för backen från garaget.. vi har kört runt på olagliga däck.. bakdäcken iaf... vi har bestämt för oss att när vi köpte bilen sa han snubben att däcken var nya.. eller ganska nya iaf.. och vi kollade ju inte direkt heller dumma som vi var... hur som helst var dom helt nedslitna!!! bra bit under 3 mm..
så dom var bara att slänga så långt det gick!!! men men... bättre plats i bagaget till hemfärden iaf!!:)
sen drog vi hem till solheim där vi var bjudna på middag. kul tyckte vi.. var ju ett tag sen vi träffade dom.. men upptäckte att det var bara 2 femtedelar av familjen hemma. och anette som bestod av en av dom drog oxå ganska snart.. så var vi tre o atle som chilla framför tvn ett tag.. härligt med lite rejält kanalutbud!! är ju ett mycket begränsat utbud vi har här hemma!!

annars är nedräkningen till hemmåtfärd igång för fullt!! jag och Dan har blivit mer och mer sugna efterhand som det närmar sig. 2 veckor kvar!! båda känner nog lite samma grej.. det är inte att man inte trivs här uppe, jobben funkar ju bra och folket e trevligt o allt sånt.. mer vardagen i övrigt som kan bli ganska tradig.. finns ju inte jätte mkt att göra här alla gånger.. så känner nog att vi liksom har gjort vårt här om man säger så.. en erfaranhet rikare men känner inte att man får ut nåt mer av detta nu..
sofia däremot som var nästintill 100% klar på att åka hem för nån månad sen har nu bestämt sig för att åka upp igen efter jul. plötsligt har jobbet blivit skitkul så hon stannar kvar där oxå... lägenheten kunde hon oxå behålla som jag förstod det.. han killen som äger den hade bara fått ett bud på stället men han tyckte inte det var tillräckligt bra så den är inte alls såld!!! så det gick nog bra att förlänga kontraktet en sväng till i alla fall!!

igår hade vi förresten brandövning på jobbet.. vilket måste vara ett klart bevis på att det har lugnat sig med beställningar o så.. fast är väl som jag och Kalle på jobbet snacka om.. vem fan bygger hus runt jul.. klart man vet aldrig med norrmän... hur som helst.. hade precis packat ihop en order som skulle skickas iväg och gick bort för och fortsätta hjälpa Kalle vid en maskin när det började tjuta och vi kila ut.. under tiden vi stod där ute o frös i vinden medan brandgubbarna sprang runt och verkade allmänt förvirrade och man tänkte att fan.. hade det verkligen brunnit på riktigt hade vi varit jävligt illa ute... står på parkeringen som ligger mittemellan tillverkningen av sundoliten och där vi hänger.. brinner det på riktigt så e det inte att stå där lugnt och fint medans dom springer runt som yra höns.. då e det bara att lägga benen på ryggen och ta skydd!!
fick iaf ett sms av broder Dan medans vi stod där och väntade.. baxter har avgått...
helt ärligt trodde jag inte riktigt på det.. blev först när jag kommit hem och läste om det på nätet som man fatta..
först blev man helt tom.. det e inte sant!!! världen rasar!!!! det e över....
sen blev man förbannad... varför avgår han??? han känner att han inte kan ta klubben framåt.. va fan... nu när det har lossnat.. laget är ihop spelat, man har fått fram det hjärta och klubbkänsla som han har tjatat om.. man har gått vidare i uefa cupen.. jämförs med det ifk som gick så jävla bra början av 90-talet.. då känner han att han inte kan ta klubben framåt.. va fan!!! sen vet man ju oxå att styrelsen ligger bakom en del.. sten den dinge fredin är en stor orsak till detta.. även bosse nilsson som inte heller drog jämt med baxter... den jävla duon.. dom sänker fan hela klubben.. fredin måste bort!!!!!!
men stuart baxter är hur som helst en jävla svikare som jesper jansson sa.. ätt avgå nu.. han påstod att detta beslutet har växt fram under 2 månader... alltså var han ganska inställd på att dra.. kunde han då inte sagt det till hasse.. då hade vi kanske haft en andra tränare att plocka fram som har vikarierat som huvudtränare och gjorde det jävligt bra!! men nu är han släppt till danmark istället...
men men... vi är hif!! det som inte sänker dig härdar dig!!!
känner baxter så och känner att han måste avgå så är han fan inget o ha!!!
tacka sten inge för bra jobb med ekonomin, men som daniel andersson sa.. dom gjorde ett jävligt bra jobb för några år sen.. men nu är det nutid som gäller!!! tack sten den dinge för att du räddade klubben för några år sen men nu har du förstört tillräckligt!! släng han på komposthög nånstans!!!

ha det bra nere i söder!!!
peace out

RSS 2.0