Norge Bloggen part 19

30/10
fan asså... det är bara tisdag idag.... känns som denna veckan kommer att bli lång... jobbar kvällskift denna veckan.. tänkte först att "fan va nice" extra betalt!!! men så bra extra betalt är det inte.... och hela dagen blir ju förstörd typ..
man vaknar vid halv tio.. tio... checkar datorn, hänt nåt i världen än?? ligger kvar i sängen o chillar nån timme... går upp.. tar en dusch.. käkar frukost.. sen e klockan tolv och man bara väntar på att det ska gå en timme till så man snart kan gå ner till bussen (börjat åka buss t jobbet nu) eller... åker buss till köpcentrat här i stan, sen 10-15 min promenad till jobbet därifrån... helt meningslöst... även om man inte gjorde så mkt nytta när man kom hem vid fyra på eftermiddagen heller alla gånger men ändå lite vettigare än nu... då kretsar dagen runt när man slutar och kommer hem.. fritiden börjar. nu kretsar dagen runt när jobbet börjar. helt fel...
så segt o jobba kväll oxå... har ju nästan vant mig vid att jobba dagtid så är väl därför jag klagar... jobba typ bara eftermiddag/kväll innan... men lite annorlunda jobb oxå... stå o limma frigolit klockan nio på kvällen eller kolla på tv... det är lite skillnad på jobb o jobb... står man o gör samma sak i 7,5 timme som man gjort dom senaste dagarna så gör det ju inte saken bättre... tack gode gud att jag får jobba med Jan-O så man har nån att prata med, annars hade man fan gått under... igår satte vi ihop 300st L350 som dom kallas.. samma bitar, samma rörelser, samma jobb i 7,5 timme.... idag gjorde vi bara typ 150, sen tog dom slut, gick över på L450, precis samma sak.. bara att dom är en decimeter bredare.. oväxling förnöjer som det heter!! får nog införskaffa mer Zon ändå...

På torsdag är det inflyttning!! tackade nej till 100 kvadrat lägenheten!! tänk det va!! VI tackade NEJ till en lägenhet!!!
en kille på sofias jobb tänkte nämligen hyra ut sin lägenhet eftersom han ska jobba på annan ort i ett år!! vi dealade att vi betalar för tre månader så fick vi den! så för totalt 15 000+stöm har vi eget boende fram till jul. ingen uppsägningstid (vilket annars gäller på allra flesta lägenheter vi kollat, 3 månader) och dessutom fullt möblerat (så behöver inte köpa några mer möbler eller vitvaror) vilket annars hade gått på några tusen antagligen...
så vi är supernöjda!! 4 år gammalt hus, ligger i dom lite finare kvarteren vad jag har förstått så 3 enkla lagerarbetare från sverige kasnke inte passar in på grannfesterna men va fan!!! 70 kvadrat stor med 2 sovrum och underbar utsikt över viken!! enda negativa är att den ligger lite avsides... Dan trodde det var en mil ungefär in t centrum... så är ju en bit att ta sig... men men.. ska väl lösa sig!!!
har ju jobbat så har inte sett den så rapporterar bara vad resekamraterna berättat :)
dessutom ingår det en katt som vi får ta hand om!! alltid trevligt med husdjur!!
så alla e typ superglada här i huset just nu!! härligt härligt härligt!!!!

idag när jag käkade frukost framför tv´n och regnet vräkte ner som det brukar så övergick det plötsligt till snö...
fucking snö... feta jävla flingor var det oxå!! vintern är på gång på allvar!!! regnet gav sig dock inte utan det tog över igen och sköljde bort allt!! men.... snart står vi där med en halv meter snö känns det som....
e väl delvis därför jag tar bussen numera oxå.... kört på sommardäck en morgon när det fryst på lite granna under natten... slira rundor som satan!!! inge vidare...
jävla vinter!! fan e nyttan...

peace out

Norge Bloggen part 18

28/10
vaknade imorse och upptäckte efter en stund att det visst var inatt som man skulle ställa tillbaka klockan.. hade vi helt missat.. brukar ju läsa om det typ överallt men har inte hört ett ord.. tur jag inte skulle jobba idag :)
blev extra jobb igår iaf.. började vid tio och drog hem igen vid fyra så var en ganksa lagom lång dag.. strax innan fyra kom chefen och sa "nu struntar vi i det här och åker hem och super oss fulla istället!!" gillar han mer och mer min chef :) riktigt skön gubbe!! han ville först att vi skulle jobba några timmar i förmiddags. men sa faktiskt att jag inte kunde.. jävligt skönt att va ledig en hel dag faktiskt :)
vi blev faktiskt lite nervösa innan idag.. gick och väntade på att gubben med lägenheten skulle ringa. men vi hörde inte av honom.. försökte ringa han flera gånger men fick inget svar.. blev lite oroliga att han hade ångrat sig, men innan ikväll så ringde han tack och lov:) allt var okej!! han skulle kopiera kontraktet på jobbet imorrn och senare ska vi ses och skriva på papper! sen är det fritt fram för inflyttning!! desvärre så jobbar jag eftermiddag/kväll denna veckan så kan inte följa med.. och senast när det var visning var jag ju inte heller med, då samlade jag kraft för kommande nattarbete:) så kommer hyra en lägenhet som jag inte ens har sett... men får väl lite på mina kära resekamrater:)

snubben från chile på jobbet har nog slutat... han försvann tydligen bara i torsdags eftermiddag och kom sen inte alls i fredags.. så han är inte välkommen tillbaka.. kommit en ny snubbe!! han ser precis ut som Ronny, i Ronny och Ragge!! raggar looken med polisonger o allt!! bodde i sundsvall innan men kommer längre uppifrån tydligen.. riktig norrlänning!! verkar ganska schysst!!!

annars då... helsingborg krossade hbk på olympia idag!! kul att dom spelar bra ibland iaf.. synd denna matchen inte var premiären av allsvenskan istället för avslutningen... förstår mig fan inte på det laget... spöar heerenveen hemma och fullkommligt krossar hbk som för inte så länge sen var med i guld snacket.. men emellan blir dom fullkommligt utspelade och förnedrade av gefle!! hur fan går det ihop!! razak fick dela segern i skytteligan iaf vilket ju va skoj!! synd han inte fick sätta en balja till iaf så han fick stå som ensam vinnare iaf!! men men!!
henkes sista allsvenska match?? kanske... finns en risk.. men måste nog erkänna att hade Hif stått som vinnare idag och firat sm-guld hade han garanterat inte lirat allsvensk fotboll nästa säsong!! hoppet lever nu till att Henke är en vinnare!! han har ju minst 1-2 år kvar i allsvenskan och han har ju fortfarande inte vunnit det där sm-guldet...
kärnan får köra operation Jordan, så han övertalar farsan att spela en säsong till!! och nu har han ju fått uppleva, iaf under nån match vilken kapacitet som finns i laget!! så.. hoppas hoppas hoppas!!!

bp åkte ut på sämre målskillnad efter att ha tvålat dit djurgården borta som slogs om sm guldet medan bp redan tänker på superettan!! fotbollen är taskig ibland...
pontus wernblom firar guldet i wisemen t-shirt!! ser man vilken inverkan firmorna har på spelare och klubb.. helt sjukt... det är där stor del av makten ligger... nån spelare som inte vill skriva kontrakt.. firman snackar med han och sen är han helt lugn med att sänka sin lön!! en klubb stänger av ett gäng åskådare som varit stökiga, men efter ett samtal så tänker klubbledningen om och drar tillbaka avstängningen...
men men... ifk fick så guldet tillsist... hade väl hellre sett kalmar som vinnare, men antar att ifk är värdiga vinnare..
fast.. hellre ifk än många andra lag... typ djurgården.. malmö... elfsborg... aik...
så bara gratulera göteborg.. tar nya tag!! lira lite uefa cup matcher. sen e det bara en lång jävla vinter innan det är dags för vägen mot sm-guld 2008!!!!

peace out

Norge Bloggen part 17

26/10
jaha.. vad har hänt dom senaste dagarna... det har varit jobb, jobb och ytterligare jobb..
igår började jag 8. höll på att få en mindre container (typ 2,5 gånger 1,5 meter) i huvet. jag och min nya kära arbteskamrat (blir bara underligare och underligare för varje dag) skulle tömma den efter att vi sågat upp frigolit bitar i vår feta såg! upp på en truck o ut till den stora containern som vi slänger alla rester i. tömde ut allt vi skulle och därefter kollade jag några plattor som låg brevid den stora containern eftersom vi behövde sådana plattor till när vi skulle limma!! plötsligt hör jag en fet jävla smäll och ser den mindre containern komma studsande emot mig. men ung och rask som man är kunde jag med ett halvt steg tillbaka se den stanna precis framför mig.
kära kollegan tänkte backa tillbaka med truck och container vilket ju var helt rätt tänkt!! dock istället för att sänka ner den så lutade han den så långt fram så den ramlade av gafflarna och studsade iväg.. varför han lutade den framåt är det ingen som vet.. hursomhelst.. hjulen på containern sprack så den har rullat färdigt, men annars ingen större skada skedd!!
senare kom min kära chef.. han undrade om jag kunde skuta vid 14 för att sen börja vid 22 igen och jobba natten fram till kl 06. inga problem svarade jag!! limma nån timme till och sen hem för att försöka sova lite inför nattarbetet.
lättare sagt än gjort... fullt ös i detta huset så blev inget sovande här inte... men har ju varit vaken hela natten förut så var inga större problem! gäller bara att komma förbi den första tröttheten. den som brukar komma efter ett, två nånting. då man är van vid egentligen somna.. kommer man bara förbi det så är det ingen fara!! hade kunnat jobba några timmar till!!:) men åkte hem, sa hej till Dan som precis hade gått upp innan jag gick o la mig..
sov en dryga 5 timmar innan det var dags att gå upp o göra sig redo för jobb igen! jobba sen fram till 20,00 ikväll.
så man blir lite trött! men imorgon har jag sovmorgon iaf!! börjar inte jobba förrän 10 imorrn!! får väl se om chefen vill att jag ska jobba söndag oxå.. fanns tydligen en risk för det påstod Mike på jobbet...
får väl se... inte jätte sugen på att jobba söndag.. vi ska nämligen ut och fira imorrn kväll!!
eftersom vi nu har fått en lägenhet!! blev den stora lägenheten som jag nog har skrivit om tidigare.. ligger ca 15 min promenad här ifrån där vi bor nu. en villa som är delad i 2 lägenheter. vi ska ha övervåningen! (100 kvadrat ca, så nu kan det iaf inte bli avblåst för att vi är för många som ska bo där:)
ska skriva kontrakt och sånt i helgen är det sagt, och efter det var det fritt fram att flytta in tydligen så det är riktigt gott!!! sååååå skönt att äntligen få något eget.. dessutom har sofia nu bestämt sig för att stanna kvar till jul!! nu när vi skaffat egen bostad:) mer info följer snart!!
trevlig helg!!

peace out

Norge Bloggen part 16

24/10
2 månader till julafton! längtar redan efter julmusik och julskinka! måste ju vara ett tydligt tecken på att man börjar bli gammal när man inte längre bryr sig så mkt om julklapparna. oj oj oj....
serverades norsk "julemiddag" här hos familjen solheim idag. missade den tyvärr eftersom jag jobbade istället...
tar det från början..
Jakob drog hem till Sverige i lördags, och i månadags kom hans ersättare! en jävligt speciell kille... 25 årig pappa från chile, men som bott i norrköping så pratar svenska, dock inte varit där på mkt länge eftersom han sedan ett år tillbaka har en frisörsalong i chile. verkar inte som det går så bra för honom där nere dock eftersom han måste åka till norge och jobba.... har tydligen en flicka på 2 år, men verkar inte ha sådär superbra kontakt med henne och mamman.. han visste inte om dom fortfarande var ihop eller inte... lyckat...
mesta tiden har han hörlurar i öronen på högsta volym så han hör inte när någon pratar med honom:) däremot brister han lite då och då ut i "sång" som ekar över typ halva bygget!! hans favoritsamtals ämne är rast. underar konstans när det är rast, så fort någon bara går i riktning mot fikarummet tror han det är rast...
jaja... en ganska mysko "fyr" som sagt.. se hur länge han blir kvar...
i måndags var det normal arbetstid, snackade emd lisa på proffice så nu är allt fixat emd bankkonto, pers. nr, skatte kort osv osv. så nu är jag redo för att ta emot lön!!!!:)
Tisdag fick jag reda på att kvällen innan hade roboten lagt av.. den står för ganksa stor del av produktionen av det vi gör och eftersom det redan är ganksa tomt på lagret så blev det lite kris att få ihop till alla ordrar som skulle ut.. resultatet blev att jag (som först bara tänkt jobba över nån timme) blev kvar till klockan 22. Låååång dag!!!
Blev inte mkt bättre idag.. kom till jobbet vid 9 (tog en timmes sovmorgon, vilket var okej) roboten fortfarande totalt död så blev kvar till 22 idag med... Lååååång dag.. men bra betalt iaf:) och pizza i massor fick vi oxå!!

annars då.. lägenhet verkar snart lösa sig förhoppningsvis... har nu under dagen dykt upp massa lägenheter som vi väntar svar från, både Sofia och Dan har via folk på jobbet fått tips på lägenheter som vi nog kan ha bra chans på!! ska på visning imorrn, (100 kvadratmeter stor lya inte långt härifrån vi bor nu) så förhoppningsvis ska den biten lösa sig ganska snart!!!!
funderar vidare på vad jag ska göra med min framtid, nästan helt övertygad att bli deltidsbrandman.. men ska kolla upp lite mer om utbildning och sånt som jag inte har hittat svar på än... ska se om jag finner tid nån dag så ska jag ringa en snubbe på Lahoms räddningstjänst som tydligen har lite hand om utbildning av deltidsbrandmän... höra lite hur allt funkar... se om man kan kombinera lärarutbildning o brandis på nåt sätt eller hur jag ska göra för o bli både och... får väl se om jag blir lite ledig nåndag nu snart.. kommer bli mkt extra jobb för att kunna fylla upp lagret igen förstod jag på chefen...
men men... dags o sova lite... om 8 timmar står man o limmar dom satans frigolitbitarna igen... se hur lång morgondagen blir:)

peace out

Vilket öde ska vi välja???

såg precis ett klipp på youtube av en kille från usa som handlade om global uppvärmning, "spread the word" var uppmaningen, så det gör jag nu!! kanske är det lite extremt, men är väl för att få en tydligare bild om budskapet bakom hela grejen... hur som helst!! en kortare redovisning:

grovt sett har vi bara 4 alternativ om global uppvärmining i framtiden.
om man tänker sig ett papper uppdelat i fyra lika stora delar så kan varje del representera en alternativ framtid för jorden och dess invånare.
först måste vi komma fram till om global uppvärmning verkligen är så stort hot som många experter säger.
låt därför ruta 1 & 2 står för att experterna rätt, global uppvärmning är ett för jorden och dess befolkning!
låt sen ruta 1 stå för att vi går något åt saken! satsar stora pengar på att bli miljövänligare och hindrar uppvärmningen.
ruta 2 står därför motsatsen. vi gör ingenting alls. spara pengarna och hoppas på det bästa.

ruta 3 & 4 står för att experterna har fel! det blir ingen global uppvärmning!
ruta 3 står även för att vi gör något åt saken, satsar pengar osv...
ruta 4 är att vi inte gör någonting!

då har vi fyra alternativ för jordens framtid när det gäller global uppvärmning .



Experterna har rätt: I 1. Vi agerar I 2. Vi gör inte någonting
I I
I-------------------------------------------I------------------------------------------------------------------------------
I I
Experterna har fel: I 3. Vi agerar I 4. Vi gör inte någonting





Då är frågan. Vilken framtid kommer bli sann?? Vilken av dessa fyra kommer bli verklighet??
Hur ska människan göra??

Om man börjar med ruta 1.
Experterna har rätt, global uppvärmning är ett verkligt hot! Enligt vissa experter kan katastrofer intäffa inom bara ett årtionde. Det är inte om hundra år eller någongång i framtiden som våra barn barn får ta hand om! Det händer här och nu. Men det är okej! För vi är förberedda! Människan har lagt ner stora summor pengar på att förhindra global uppvärmning och därför kan många katastrofer undvikas (iaf som hade haft med global uppvärmning att göra)
Alltså ett helt okej senario!! väl spenderade pengar!!

Ruta 2:
Jordens undergång??? När människan äntligen förstår vad som sker så är det redan försent!!
Domedagsprofeterna får rätt och jorden översköljs av naturkatastrofer! Miljontals människor dör och många fler blir hemlösa! ekonomisk, social, politisk, hälso och natur katastrof!! Visst, människan och många djurarter kommer förmodligen leva vidare och anpassa sig till sin nya jord. men vi kommer att betala ett oehört högt pris!!

Ruta 3:
Experterna har fel. Det blir ingen global uppvärmning! inte någon som påverkar oss avsevärt iallafall.
Men efter att ha satsat stora summor på förebyggande och försök att förhindra förväntade naturkatastrofer som aldrig blev av blir det ekonomisk depression som får depressionen under 30-talet att likna en bra period


Ruta 4:
Vi gör ingenting, och det händer ingenting!
Det bästa alternativet om man nu får välja! Inga pengar kastade i sjön, som heller inte stiger med 10 meter pga smältande isar osv osv..

Om man nu ska försöka få ut något av denna korta "föreläsning" om våra möjliga framtider så kan man väl komma fram till att med tanke på riskerna så är väl valet inte så svårt!! Förhoppningsvis kan vi bara komma fram till det innan det (kanske) är försent!!
Att satsa pengar och agera mot global uppvärmning, men samtidigt riskera att slänga STORA summor pengar i sjön är väl bättre än alternativet!!
Visserligen hade såklart det optimala vara att slippa agera och att det inte händer något mer med den globala uppvärmningen. Men... skulle vi strunta i att agera och experterna som skanderar om jordens undergång får rätt...
Vad händer med oss då???? Vågar vi chansa????
Feeling lucky?????


Funderade vidare på detta efter att jag sett den här killens video. tänkte på en diskussion som jag och Dan hade angående just global uppvärmning.
Vi kom fram till att människan (uppenbart) ligger bakom den globala uppvärmningen. men även att det ligger en större, naturlig tanke bakom det hela...
befolkningen på jorden stiger och stiger.. om man tittar inom djurens värld, t.ex. kaniner. blir det för många kaniner så utvecklas pest som gör att en del dör av och vilket gynnar arten i sin helhet!
detsamma skedde ju under medeltiden med människor. det blev mer och mer folk, ont om mat, fattigt och eländigt. då kom pesten! en del (dom svagaste dog) och det liksom börjar om.. dom starkaste överlever som Darwin själv hade sagt det.
Jordens befolkning har sen ökat och ökat och ökat. Naturen har försökt med olika sjukdomar, men allt eftersom människans läkekonst utvecklas så kan dom allra flesta sjukdomar och epedemier förhindras.
Kan detta vara ett försök från naturen att hålla nere antalet månniskor på jorden innan det blir överbefolkat helt och hållet!! Naturkatastrofer, havsnivån stiger med någon meter osv. Många männsikor kommer att dö, vilket ju är jättehemskt!! men samtidigt är det naturens sätt att hålla nere antalet människor på jorden! precis som med alla andra djurarter!! Precis som en forskare hade sagt: allt har en naturlig förklaring!!

Peace out

Norge Bloggen part 15

20/10
Så var det lördag, blev inget extra jobbande idag eftersom alla fastanställda är på resa med jobbet. Br. Sunde fyller 90 år så alla fastanställda blev bjudna på en båtresa över helgen. så får inte jobba eftersom vi inte vet alla säkerhetsregler osv. så därför gick det inte.. men ganska skönt att vara ledig faktiskt:)
större delen av folket bortresta alltså så igår var det bara vi proffice folk på stället. blev inte så jätte mkt gjort kanske...
jakobs sista dag på stället. dom hittade inget nytt ställe o bo på så dom måste tyvärr åka hem igen.. jävligt trist, men vad ska dom göra.. funkar ju inte o tälta här över vintern precis.. dom drar nog ner till oslo sen och testar lyckan där.
så blev lite avslutnings lattjande större delen av dagen.. största prestationen är väl att jag åkte upp i taket med trucken, högt som fan kan jag säga!! sen knäckte vi fartrekord med trucken oxå, 25 km i timmen. riskera väl livet under tiden, men kul var det!!
har oxå kommit fram till att vi måste fixa vinterdäck till bilen.. hade frusit natten till fredag så slirade runt ganska bra på vägen till jobbet där på morgonen!! så måste ta tag i det..
åkte iväg o kollade en lägenhet sen på eftermiddagen.. låg ganska off... Dan räknade att han får åka buss typ 1,5 timme innan han börjar jobba ungefär.. gammalt hus, typ 150 år gammalt.. men ändå hyfsat skick och ganska mysigt!! tanten som hyrde ut var riktigt rolig... verkade lite halvt galen.. men trevlig var hon och berättade vilt om husets historia och allt som fanns där!! nåt som var bra är att hon nog brukade hyra ut till folk som kommer upp några månader och sen åker igen. och sen fanns där allting!! allt från vitvaror och möbler till bestick och handdukar!! var o kollade på en lägenhet i torsdags men var kanske inget speciellt o ha.. har nog inte så stor chans där heller.. men idag var vi på en tredje lägenhet som vi gillade!! ligger typ 300 m eller nåt från där vi bor nu så nära och bra iaf:) riktigt trevligt folk som hyrde ut också och lägenheten såg jättefin ut!! så den hoppas vi väl mest på.. har bara gått två stycken nu sista gångerna, inte lika avskräckande tror vi! typ alla andra har ju blivit helt chockade när vi sagt att vi ska bo tre i en lägenhet!! så nu kör vi bara två och så får den tredje komma smygande sen... sofia kommer antagligen åka hem ganska snart ändå vad det verkar så lika bra att bara gå två..
tror inte hon trivs så bra på jobbet, och har nog ganska allmänt tråkigt här uppe.. nu när vi inte lyckas få tag i en lägenhet heller så vet jag inte heller hur kul det blir.. funkar ju inte att bo här hos solheim fram till jul liksom.. redan överstigit vad vi först tänkt med sådär drygt en månad eller nåt... så hör vi inte nåt på nån av dom tre lägenheterna inom en snar framtid så lär hon dra hem om nån vecka tror jag..
själv vet jag inte hur d blir.. har väl tänkt stanna till jul fortfarande iaf!! men hänger ju på att vi får tag på nånstans att bo.. ska det bli en längre tid måste jag fixa ett nytt jobb oxå.. jakob har åkt och snart sticker jan-ove oxå så då e det helt dött på jobbet.. får väl se hur det blir med allt... funderar mer och mer på att börja läsa typ till hösten oxå... så då är det nog troligt att jag måste läsa till nåt ämne som behövs.. har kommit fram till ett nytt yrke som jag precis som lärare alltid har haft med i tankarna på vad jag ska bli i framtiden.. Brandman! e väl nåt som alla killar vill bli, (antingen det eller fotbollsproffs..) men ju mer jag tänker på det ju mer sugen blir jag!! vill hjälpa folk och göra nytta i samhället. just nu tänker jag...
fan, lärare och deltidsbrandman hade varit så jävla coolt och jobba som!! men är väl ganska omöjlig kombination tyvärr.. får fundera vidare...

peace out

Norge Bloggen part 14

17/10-07
Idag är ingen bra dag... när jag kom till jobbet idag fick jag och jakob i uppgift att samla ihop massa frigolitplattor som det var fel på. sen skulle vi köra ner dom till "sågen" somd et kallas där man återandvänder frigoliten.
packade en pall o körde iväg med trucken! tejpat ganska bra så jag inte skulle tappa några plattor i den sjukt branta backen ner till sågen. hann inte så långt dock... blåste ganska bra idag.. hann väl ett par meter innan typ 10 plattor (drygt 2 meter långa och halv meter breda) flyger iväg.. hoppar ur trucken och typ lägger mig över resten av plattorna som oxå håller på att blåsa bort.. tack o lov stod det en snäll lastbilschaffis i närheten som väntade på sin order så han kom och hjälpte mig!! så, ingen större skada skedd!! ner till sågen, där blev gubben sur eftersom han påstod att det inte var hans uppgift att flisa ner gamla frigolitbitar till återandvändning.. så jag fick göra det själv. senare berättade jostein (chefen) dock att det var visst ingick i hans arbetsuppgifter.. men men... försvann bara nån timme där...
hann lagom tillbaka till förmiddagsrasten var slut, fick då i uppgift att göra G80 som dom kallas. långa frigolit plattor som först sågas och sen limmas det fast en duk på den. ganska chill jobb.. när maskinen inte krånglar, vilket den gär ganksa ofta dock... men oftast gör maskinen största jobbet. vi lägger in bitarna på ena sidan och tar emot dom på andra.
desvärre var maskinen inställd på några helt andra plattor så fick ändra alla inställningar vilket tar lite tid, mkt skruvande och pillande. lite hjälp på slutet och så blev det rätt tillsist iaf, trodde jag... men nej... hade väl gjort en halv pall när chefen kom... det var inte sådana jag skulle göra. han sa en sort men menade en annan.. underbart!!
nya inställningar, men det fixar vi efter lunch sa han!!!
halvtimme senare och med lite mackor och frukt i magen var jag ute vid maskinen igen.. hade inte en aning om vad jag skulle göra eftersom jag inte hade en aning om hur plattan skulle se ut och därför inte visste hur jag skulle ställa in maskinjävlen!! blev ju inte bättre av att dom som fanns runt omkring mig inte heller hade en aning om vad det var för inställningar som gällde... tillslut kom chefen tillbaka (han har en förmåga att försvinna lite då och då)
fick rätt inställningar och kunde äntligen börja göra KE60 som jag senare fick veta att dom heter!!
hann med några stycken innan chefen upptäckte att det var fel frigolit plattor... fel mått... underbart!! upp på stegen och packa ihop pallen igen. köra bort den där den skulle stå och hämta en med rätt mått!!
sen rullade det ganska bra!! gjorde nästan en hel pall utan några större problem innan jan-espen kom (han är oxå nån typ halvchef efter jostein) han frågade om det var rätt mått jag fått tag på!
jajamen! denna gången pekade jostein ut rätt pall så nu är det 2,3 m gånger 0,6 m svarade jag...
frigoliten ska vara 230 cm eftersom betong plattan som ska sättas på sen är 295 cm. efter lite mätande kom vi fram till att frigoliten bara var 294 cm.... fuck this tänkte jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tog väl sådär 5,5 timme innan jag kunde tillverka nåt vettigt idag.. men men.. sånt e livet på en pinne!!

klockan passerade fyra och det bar hemmåt efter jag lämnat av jokob eftersom han inte fick tag på sin polare som hade bilen.. där kommer ju en känga till alla ford hatare!! dom köpte en volvo- 97. kostade 26 000. den bilen har typ kraschat! kommer inte riktigt ihåg vad det var som var felet.. hur som helst var det något krångligt som fick fixas på volvoverkstad och skulle gå på några tusen antagligen.. vår kära ford däremot går som en klocka!! inte varit några problem alls!! förutom vår ac som blir lite trött emellanåt.. men kan vi leva med!!

äntligen hemma!!! lång dag... satte mig framför tv´n med Dan och Stine.. lyckan blev dock inte långvarig eftersom Dan senare fick ett sms från vår kommande hyresvärd.. "lägenheten kommer hyras ut till någon annan. blir för många med tre personer i den lägenheten!" så vi är tillbaka på noll igen... snacka om att man blir helt jävla uppgiven... går fan inte att få en fucking bostad i denna stan!! flera st på jobbet som söker eget boende, men inte någon som får tag på något.. hade varit så skönt att kunna visa att det faktist går att få en lägenhet i denna stan.. det var så nära.. men nej... man får lite lust att bara skita i allting när det blir så här.. fan oxå..
så fort det vänder från total lycka till total uppgivelse...
men.. imorrn kan jag äntligen gå till banken iaf så jag kan få ett bankkonto så jag kan få den lilla lönen jag tjänat ihop efter några veckors slit.. sen är det dags för ny visning på en lägenhet... men är väl kört för oss ungefär samma stund som vi kliver innanför dörren. tre unga svenskar... obestämd tid.. hopplöst fall...

peace out

Norge Bloggen part 13

Sjukt jävla trött idag... hade faktiskt ganksa god lust att råka försova mig nån timme.. men nej!!! inge sånt här inte!!
upp o hoppa och iväg till frigoliten!!! kom samtidigt som jakob. blev fundersam direkt eftersom han inte hade jobbkläderna på sig, han berättade att ägaren till lägenheten dom bor i just nu kom och knackade på igår..
han berättade att det hade blivit en dubbelbokning och dom var tvungna att flytta ut, senast onsdag..
så han kunde inte jobba eftersom dom var tvungna att hitta nånstans att bo!!
han försvann iväg och jag satte igång att limma RE 45, innv. hj. 90' som dom kallas... rullade på som vanligt... inget ovanligt idag heller... Jakob kom tillbaka efter klockan ett.. lyckats skjuta fram utflyttningen till måndag.. så dom har ju ganksa jobbig sits... vet inte hur dom ska göra.....
under eftermiddags rasten var det stenhårt snack om lägenheter och söka boende.. flera andra som oxå sökte boende. men ingen som hittar nåt dock.. ägaren som kastar ut jakob och hans polare sa att det berodde på att dom var svenskar... svenskar har inte så bra rykte i denna stan när det gäller boende tror jag... många som bott här innan som inte har skött sig ritkigt om man säger... så förstört för alla andra tyvärr...

jobbade kvar 1,5 timme, hade väldigt mkt som behövdes fixas.. sen bar det av hemmåt till "the palace"
Dan hade sett två lägenheter i avisen som han hade ringt på.. en visning på torsdag och en som skulle höra av sig under kvällen efter att det varit någon o tittat på den..
fixa lite mat i form av nudlar och wook. nästan ätit klart när killen ringde Dan och sa att dom som varit o tittat inte hade bestämt sig än.. men eftersom det var först till kvarn som gällde så var vi välkomna att komma och titta..
sagt och gjort. leta upp var det låg på nätet och kasta oss in i bilen! hade lite problem att hitta rätt men tillsist lyckades vi lokalisera stället!! ganska så centralt med ca 2 min promenad ner till alla uteställen här i stan.Fin liten lägenhet, ny renovarad och möblerat med nya fina möbler. undrade om vi skulle bo där alla tre, och det var då jag tänkte att "fan oxå, nu rökt denna oxå". alla andra vi varit hos har typ blivit chockade att vi ska bo alla tre i samma lägenhet!! men han här killen och hans tjej som oxå var med sa bara, "tre pers?? kommer ju bli ganska trångt!! fast det är ju inte vårt problem liksom, upp till er ju" äntligen en människa utan massa fördommar och onödigt tänkande!!! fan, dom får ju sina pengar i vilket fall!! så länge dom får sina pengar och vi inte krashar stället är dom nöjda liksom...
6200 i månaden+ström, en månad i dep. dom andra som varit och tittat hade inte hört av sig, så vi slog till!!!!
Han skulle fixa lite mer där, skulle sätta in ett bord till, sätta upp lister och lite sånt. men från måndag räknade han med att det var fritt fram att flytta in!!! Så det känns sjukt bra ärligt talat!!!
ÄNTLIGEN ett eget ställe!!!!!


peace out

Norge Bloggen part 12

14/10
börjar med att tacka för alla kommentarer och hälsningar!! jätte skoj o se att folk läser bloggen och att vi inte är helt bortglömda där hemma :-)
är just hemkommen från en bekant till familjen här. hon hade ett kylskåp som hon hade tänkt slänga men nu kunde vi få det istället!! så jag o dan plocka ur alla grejer ur bagaget på Forden och körde och hämta det!! litet gammalt rött kylskåp med ett litet frysfack! passar oss perfekt!!
vad har annars hänt senaste dagarna... i fredags var vi o kollade på en lägenhet.. var kanske inte i tipptopp skick.. men helt okej!! hade en hyfsat stor inglasad balkong som var överlägset bäst i hela lägenheten! annars inte jätte mkt o hurra för kanske... men återigen gick vi på en nit.. blev inget där heller!! var väldigt många intresserade tydligen.. ett stort problem för oss är att vi är tre! en jävligt dålig siffra när man söker lägenhet.. hon som hyrde ut lägenheten blev typ chockad när hon fatta att vi skulle bo där allihop!! "men.... men vart ska ni sova??? det finns ju bara ett sovrum"
tror vi får köra en liten fuling hädanefter.. typ att två går dit o söker lägenheten.. sen om vi får en så kommer den tredje dit och bor mer som gäst.. men man förstår ju själv hur dom som hyr ut tänker..
hade jag haft en lägenhet att hyra ut hade jag inte valt tre ungdomar från danmark som ska sova på madrasser i ett litet sovrum. dessutom när det är osäkert hur länge dom ska stanna.. hyr i 2-3 månader o sen drar dom!! så vi har väl oddsen emot oss så att säga.. men men.. kämpar vidare!!!
Hon som vi var o tittade hos nu senast tänkte ju hyra ut under längre tid! hon skulle börja plugga så hon hade nog räknat ut exakt hur länge hon skulle hyra ut! sommaren 2009, lagom till hon slutar plugget antagligen...
frågan är bara vem som hyr en fullt möblerarad lägenhet i typ 2år.... dessa norrbaggar..... jaja!! nu har vi en kyl iaf! köper oss en spisplatta också så har vi köket klirrat!!

Lördagen började med lite sovmorgon innan det var dags för extra jobb!! har kommit på att eftersom Br. Sunde betalar en fast summa till Proffice varje månad så skiter chefen i när vi jobbar! vi började elva, vilket gjorde att vi hade 50% extra första timmen och sen var det 100%! men är ju proffice som betalar våra löner så han skiter ju i vilket!!:D gott!!!!!! gillar chefen mer och mer, riktigt skön gubbe asså!!!
jag o jakob var där själva större delen av dagen.. var inget större behov av jobbande utan vi frågade om det behövdes nåt gjort under helgen och då sa jostein(chefen) att ville vi jobba så kunde han nog hitta nåt till oss att göra!!
så ställde mig vid maskinen och började mata frigolit plattor som maskinen sen fäster en duk på och som vi sen staplar på en pall. svårare är det inte:) vet inte om det beror på att jag blivit lite mer arbetare nu men har börjat lyssna mer och mer på bruce springsteen igen! Born to run går ständigt i hörlurarna på jobbet numera!!!
tyvärr så stannade maskinen helt plötsligt.. ingen av oss fattade varför.. pilla o krångla med allt vi hitta ett tag innan vi fick ringa chefen! han gav massa tips på vad vi skulle kolla men ingenting hjälpte.. så tillsist sa han att han skulle komma ner o kolla på skiten!! precis efter jag lagt tog jag ytterligare en titt på alla knappar som fanns där vid kontrollen.. lyckades räkna ut problemet och ett knapptryck senare var maksinen igång igen och spann som en katt!! kanske inte som en katt.. låter mer som ett haltande ånglok lr nåt,.. men den funka iaf! chefen blev glad att han slapp åka ner till jobbet och vi fortsatte vårt slit!! ett par timmar senare tackade jag för mig och drog mig mot kyrkjehaugen 1 igen! hade ett tag planer på att gå ut och testa nattlivet i Ålesund ännu en gång.. men övergav dessa planer och istället blev det film, mariestad och wiskey vilket ju aldrig sitter fel!

idag har det inte hänt ett dugg.. var väl nu när vi pallade oss iväg och hämtade kylskåpet som var det första och enda vettiga vi har gjort idag.. men behöver nån sådan dag också ibland..
börjat fundera på vad som händer iframtiden.. vi ska ju ehm en sväng till jul har vi bestämt. men vad ska vi göra efter jul... sofia ska stanna kvar i laholm har hon sagt, Dan vill åka upp hit igen. personligen vet jag inte hur jag ska göra... finns för och nackdelar.. stanna kvar hemma i södra halland och gå tillbaka till Örta, börja bestämma mig för vart jag ska plugga, kanske läsa upp nåt ämne som jag fattas, fixa egen lägenhet, kompisar och familj o allt igen.. eller åka upp igen med Dan! vi har jävligt kul ihop och tror vi skulle ha fortsatt kul ihop, tjäna mer pengar än jag gör hemma och jag trivs bra i stan allmänt!! får man en schysst liten lägenhet oxå hade det varit riktigt skoj!!
jobbet funkar ju, men stora anledningen till att man pallar med tristessen där är ju att det finns folk i ens ålder som man kan snacka och skoja med! men både jakob och jan-ove som jag kommit bäst överens med och jobbat mest med kommer sluta efter nyår, jakob drar till costa rica och jan-ove börjar lumpen.. men kanske kan hitta nått nytt jobb ifs som är lite roligare.. typ i en affär lr nåt tror jag hade vatt skoj... har ju ett jobb nu som funkar så är ju ingen kris än iaf!! rullar ju in pengar iaf liksom :D
nä, får ta en rejäl funderare med vad jag ska göra med livet!! börja plugga till hösten eller vänta ännu ett år till??
vill jag bli lärare?? finns det nåt annat yrke där ute som jag inte har tänkt på att "fan, det skulle vatt kul o jobba med"
finns det nåt mer jag vill göra innan jag börjar plugga och binder upp mig fullständigt???
fundera fundera fundera fundera.....

peace out

Norge Bloggen part 11

10/11-07
Så var vi enbart svenskar kvar i det norska huset.. atle, grethe och anette hänger i Sverige numera. Det är ju höstlov här uppe nu så dom åkte ner till stugan. Tog med sig hunden också så blev inte så många kvar..
sen försvann både marte och stine iväg på sina äventyr så nu e det bara besökarna kvar!! besökarna.. den gamla skräckisen.. det var länge sen.. kanske man skulle leta upp...
jobbet rullar på som vanligt.. ger jakob (hammarbyaren) lite pikar då o då nu efter helsingborgs fantastiska seger senast!! men det tåler han!! lärt mig lite mer hur jag ska göra nu för att inte få så ont i rygg o resten av kroppen efter 7 timmars oehört ensidigt jobb!! antar att jag börjar vänja mig lite oxå.. så gott att slippa gå halvt förlamad halva dagarna... underlättar ju ganska mkt att vara två som hjälps åt dessutom :)
chefen frågade mig igen idag om hur länge jag ska vara kvar osv. han vill gärna att jag stannar länge!! känns att man kommer in i arbetet mer och mer nu oxå. får nya arbetsuppgifter och även lite mer ansvar lr vad man ska säga.. idag packade jag och jakob vår första order helt själva! var en specialare med lite olika saker så fick veta vad som skulle med och sen var det bara att försöka få plats med allt på en pall.. blev ganska bra faktiskt!! jobbat själv sen vid en maskin större delen av dagen! så gott att få lite mer ansvar och oehört skönt att slippa limningen ett tag:) idag tror jag det var problem att få fram L300 och L400 som dom bitarna kallas som vi limmar! så var väl mkt därför vi fick göra annat.. men förhoppningsvis får jag förstätta göra lite annat emellanåt...

var och kollade en lägenhet igår som jag o sofia hittade i tidningen! Dan jobbade övertid så han kunde inte hänga med tyvärr... dock var det inte något gör oss... det var en källarlägenhet ganksa så centralt. lägenheten i sig var det kanske inget större fel på.. fanns väl två små fönster i hela lägenheten så hade fått köpa oss lite lampor men va fan... nä.. vi var där samtidigt som en tjej med en unge, så hade nog inte så stor chans.. 3 unga svenskar i en liten lägenhet några månader eller en mamma och ett barn under garanterat längre tid.. inget svårt val kanske...det stora problemet var väl sen att man var tvungen att skriva kontrakt på minst 12 månader... lite lång tid för oss kanske... så det blev inget med den... men.. nya tag!! imorrn är det dags för en ny visning!! se vad det är för ställe!!

idag har det fan regnat hela jävla dagen... riktigt illa!!! samtidigt hänger moa nere i brasilien med henke och imorrn drar resten av familjen till egypten.. för några dagar sen var vi väldigt långt hemifrån! snart är vi dom som är närmast hemmet i genevad.. familjen hagström utspridda på 3 olika världsdelar!! det trodde man fan inte!! :)

peace out!!!!!

Norge Bloggen part 10

I lördags var det extra jobbande igen. alla var sjukt trötta och ingen jobbade på högvarv kanske.. men lite fick vi gjort o betalt fick vi oxå.
Många som jag pratat med hemmifrån sen jag kom upp tror att jag kommer tjäna storkorvan och bli rik som ett troll ungefär nu när jag är uppe o jobbar i Norge. Kan erkänna att ett tag trodde jag väl det också. Men verkligheten är annan. Vill man tjäna stora pengar tror jag man måste upp långt i norr, ut på en ö nånstans. jobba med nåt ritkigt skitjobb typ 12 timmar om dagen för att tjäna dom "stora pengarna". eller får man skaffa sig en fet utbildning för så kan man också tjäna riktigt bra häruppe.
Har räknat lite på vad jag tjänar här uppe med det jobbet jag har nu. Om vi säger att jag jobbar 8 (7,5) timmar varje dag mån-fre och övertid 6-7 timmar varje lördag så räknar jag att jag efter skatt kommer få ut ca 20 000 norska kronor... och med tanke på det jobbet jag gör nu är jag ganska tveksam till om jag pallar med att jobba dubbla skift... eller skaffa ett jobb till...
På jobbet är dom flesta som inte är fastanställda hos Br. Sunde ditskickade av Proffice.Fich höra en siffra av Mike, en kille som jobbat där ca ett år men som blivit fast anställd nu. Han påstod att Br. Sunde oungar ut 50 000 för varje arbetare som Proffice skickar dit. 50 000!!!! Jag fattar inte varför företag inte anställer själva.. Jag har ändå 2 veckors uppsägningstid om Br. Sunde inte vill ha mig längre så är ju inte att dom nu kan göra sig av med mig imorrn om dom känner att dom inte behöver mig längre... jag förstår inte riktigt nyttan med att betala så sjukt mkt!! Jag hade ju lätt kunnat tänka mig skriva kontrakt för säg en månad i taget och jag hade nöjt mig med klart under 50 000 iaf.. förstår inte... men men....
Tillsist passarade klockan fyra och det var dags att dra sig hemmåt. Käka lite fiskbollar i Solheim resident och sen drog vi ner på stan för bli lite underhållna av marschmusik på kulturhuset.
Där ser man var Norge lägger sina olje pengar (nu har förresten oljefonden där Norge samlar alla sina olje pengar passerat 2000 miljarder!!!! heltsjukt!!) Det var riktigt fint kulturhus dom har här i denna stan!! Speciellt med vad som finns i Laholm som jämför med detta liknar ett råtthål ungefär..
Aalesunds Ungdomsmusikkorps gav marschkonsert med den (tydligen) välkända tv profilen och marschälskaren Jan Eriksen som konfensier, även han som valt ut låtarna som spelades.
Marte och Stine spelar ju med i denna ungdomsorkester som kanske främst består av folk långt över ungdomsåren men ändå.. dom var duktiga!!! Kan väl erkänna att efter 5-6 marscher så blir det lite enformigt...men var en mäktig och häftig upplevelse. Dom är ju ändå ganksa många som spelar..
Under tiden som jag satt där och lyssnade så var det första gången på flera år som jag saknade lite att sjunga i kör faktiskt.. Hela grejen med "vi" känslan.. Massa olika sorters människor och sångare, alla lika, alla olika.
men man sjunger ändå med en total gemensam stämma. även om man sjunger olika toner beroende på vad man spelar/sjunger med tillsammans blir det jävligt bra!! riktigt häftig känsla. både för lyssnare och dom som sjunger..
Resten av kvällen hände det inte så mkt mer... vi kom hem och tog det ganska lugnt.. satte sig framför tv´n och titta lite.. ingen av oss som kände nåt direkt behov att festa och känna på Ålesunds nattliv igen.. räckte ganska bra med förra gången.. iaf för denna helgen... :-)


Söndagen bestod mestadels av att slappa. Vädret var ritkitgt dåligt med regn o rejäl blåst så det kändes ganska okej att bara ligga kvar i sängen o bara chilla. Sen verkar det som att detta landet är lite inställt på att söndagar är vilodag. Inga affärer som är öppna och det är allmänt slappt känns det som.. Helt rätt enligt min åsikt!!!
Samlade krafter för idag var det så dags för jobb igen... Jobbade med Jakob (den nya svensken på jobbet)
Har faktiskt riktigt skoj ihop!! vilket ju är tur eftersom det vi gör är riktigt tråkigt.. även om arbetsuppgifterna har utvidgats och jag får testa på lite nya saker.. kör lite truck ibland m.m. så är det ändå ganska så enformigt.. skoj att ha nån o prata och skämta med då. Han är ju hammarbyare, skoj att ha nån o prata fotboll med.dom andra jag jobbat med har varit helt borta på fotboll, inget intresse över huvudtaget..
Så att Helsingborg ikväll tvålade dit Bajen med 2-0 gör det ju nästan lite roligt att gå till jobbet imorrn:D
Han va så satans kaxig innan idag o bla bla bla.. ångrar att jag inte tog med Helsingborgs halsduk med upp... skit oxå... men men... får väl gå runt o sjunga ramsor hela dagen istället!!! :D

peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Norge Bloggen part 9

jaha... vi fick inte lägenheten tyvärr... så blir kvar här ett tag till som det verkar... dåligt med lägenheter i allmänhet just nu... atle, grethe o anette ska ner på stugan nästa veckan eftersom det är höstlov här då. så tror nästan dom för första gången tycker det är lite skönt att vi hänger här så det finns nån som ser efter huset, hunden o tvillingarna:)

Jobbet rullar på, börjar komma in i det riktigt nu. Igår kom chefen o sa att jag tyvärr fick börja tidigt idag.. slutaa 22 o börja 8 igen.. så va lite trött i morse men inga prob!! gott o sluta vid normal tid istället:)
Börjar lära känna lite av grabbarna där oxå så det är kul. Började en ny kille idag, svensk faktiskt!! riktigt schysst sthlmare tro det eller ej.. hammarbyare så går väl an:)
kom riktigt bra överens så va skoj. han hade tydligen jobbat med att lasta av fiskebåtar innan. vad jag hört på han är jag riktigt glad att jag inte började med nåt sånt.. tjänar tydligen bra.. 200 i timmen, men måste stressa som fan annars blir du utskälld och det är riktigt tungt o slitsamt. ute vid vattnet (föga förvånande kasnke) så kallt som satan oxå. vilket gjorde att han blev ordentligt sjuk så därför slutade han och började hos oss istället.. helt jävla jobb galen dock, han siktar fan på att jobba dygnet runt.. snacka om posten som sökte folk.. "fan, skitbra! jobba förmiddag där o eftermiddag här, sen sökte dom nog personal för natten oxå".  helt galen.. men men.. schysst va han iaf..

lite annorlunda dag på jobbet idag, vilket alltid är välkommet!! sjukt ensidigt i vanliga fall.. fick börja med att såga till plattor eftersom dom var slut. så hosta väl damm efter dom halva dan sen.. men men!!
hann limma ett gäng inna chefen kalla på oss. han hade fan lyckats välta en fet full lastad pall ( IGEN). så vi fick jobbet att plocka ihop den. 2 st va det t.o.m.. välkommet dock!! va ute på gården så fick va ute i friska luften! nästan blå himmel idag oxå vilket det varit dom senaste dagarna!! helt sjukt!!!! jag som nästan vant mig av med solen...
hur som helst.. så det va nice med lite utearbete!!
efter lunch va det dags för o limma igen. satt ihop totalt 2 pallar (alltså 96 jävla feta frigolit bitar) chefen kom o fråga om det var nån av oss som kört truck förut. ingen av oss har någonsin suttit i en truck ens så svaret blev nej..
men kört bil har vi båda gjort så det va godkännt!! hoppa in o kör bort några pallar o plasta in dom så vi kan köra ut dom blev dom nya orderna från chifen! sagt o gjort!!
Kan säga att det e skit kul o köra truck!!! nästan bud på att fixa ett cert så man "får" köra!! verkar inte va så krångligt enliget en gubbe jag snacka med.. så det får det bli en funderare över.. blir klart mkt hetare på marknaden oxå om man har truckcert...

i övrigt har det väl inte hänt så mkt här... ont i händer o rygg som vanligt efter lyft o dra och hålla på, får jobba extra på lördag igen vilket ger välkomna extra pengar!! Dan och Sofia jobbar på som vanligt dom oxå! funkar bra för dom med! Dan verkar trivas kalas o dom verkar trivas kalas med honom oxå så e ju skoj!!!
Sofia funkar det bra för oxå, förutom att det är typ 2-3 timmar varje dag som hon bara sitter och inte har nåt att göra.. först tänkte jag, fan va skönt. bara sitta o chilla halva dagen.. men sen kom jag på att det kan ju inte va så skoj o känna sig obehövd på ett jobb, finns ju då en risk att chefen känner samma sak vilket ju inte är så bra...kanske....

avslutar dagens bloggande med ett stort JAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!! Helsingborgs IF är så grymma!!! tyvärr så kom det när allsvenska är slut.. men men.. att nita Heerenveen med 5-1 är riktigt jävla starkt!!!!! äntligen efter att ha tappat hoppet och all fotbollsglädje gång på gång så får man glädjas och dom visar hur bra dom egentligen är!!
sen var Heerenveen riktigt dåliga, och visst var försvaret lite darrigt några gånger men FAN va skönt!!!!

peace out

RSS 2.0