24/2 2009!!!!!!!!!

Vad har hänt sen sist.... Plugget rullar på. 2 av 4 teman avklarade. Drog igång med nr 3 igår.. Snart dags för tenta... oj oj oj....
Salstenta för första gången.. Se hur det går.. Förhoppningsvis bra som tidigare tentor..
Blev grupparbete i massor förra veckan. Ska ju skriva en delrapport på varje tema på 3 sidor ungefär.. plus att vi hade massa andra små uppgifter vi skulle klara av under tiden så var ganksa fullt upp om man säger så.. Till det läggs dom vanliga kultingmötena.. Måndagar betyder gyckelmöte. Börjar få ihop ett gäng gyckel nu och antalet växer stadigt så det är bra!! Ska vi bara träna in alla så dom sitter ordentligt.. I onsdags var det sektionsmöte. Typ alla lärare är välkomna och styrelsen berättar läget.. Man bestämmer lite nya poster och så.. Hur som helst skulle vi kultingar presenteras och bjöd på ett gyckel.. Gick väl sådär om man säger så.. Det satt inte riktigt så bra som vi trodde.. Men nu ar vi gjort vårt första offentliga framträdande så nu är det bara att köra vidare..
Onsdagar är vanligtvis detsamma som vanligt möte men det fick flyttas till tisdagen eftersom det ju krockade med sektionsmötet.. Så busy busy hela veckan...

Var en tjej i styrelsen som inte kunde jobba på HG på lördagen så jag bytade pass med henne och byta mitt första pass som egentligen skulle vara en relativt lugn tisdagkväll mot en fullspäckad lördagkväll.. HG var fullt och jag sprang runt och plockade glas som folk ställer precis överallt, diskade, kolla stämplar m.m... Fullt ös men gick helt okej!! Inga stora misstag tror jag inte... Så nu börjar man göra sig förtjänt av att få gå in gratis på HG!!

När jag fick tag i en gammal dator lades den nyare lite åt sidan.. Dessutom hade jag ju lite annat o göra så hade inte riktigt ork/tid att ta tag i hela den biten att börja jaga folk på dell.. Men tog tag i det förra veckan och efter lite krångel hit o dit fick jag tillsist tag på rätt människa som jag skulle maila på engelska eftersom ingen på dell i sverige tydligen kan den modellen jag har.. Lite mail fram o tillbaka med tester jag skulle göra osv så kom han fram till att jag måste byta ut hårddisken som inte fungerar som den ska.. Så nu har jag förhoppningsvis snart en ny hårddisk på gång så är det bara att byta ut den gamla mot den nya.. Bara och bara ifs.. Såg galet enkelt ut på instuktionen men man vet aldrig....
Skulle det krångla får jag väl boka in en tekniker som kommer och hjälper mig.. Men det kommer väl innebära att jag får vänta nån vecka till på att få fram ett datum där jag är ledig och teknikern kan komma.. Men men.. Finns hopp om även det alltså!!!
Ett tag såg det jävligt mörkt ut.. Datan krascha tenta veckan.. Lägenheten var lååååååångt borta osv osv.. Men det brukar lösa sig med tiden och förhoppningsvis gör allt det denna gången också!!! Tenta och lägenhet gick ju oväntat bra tillsist!!

Ny gitarr är också införskaffad och den fungerar utmärkt än så länge!! Underbar liten Ibanez!! Bara hoppas den fortsätter så!! Enda problemet där än så länge är att jag har ont i fingrarna efter att ha spelat för mkt med fingrara som inte är vana vid stålsträngat!! Men ett problem jag kan leva med:)

ha d gott!!!


peace out!!!!!!!!!!

KraValentin!!

Så var första kravallen avklarad som arbetare. En lång helg med ganksa fullt upp.... Började i fredags med lite grupparbete och seminarium i skolan. Hem till lyan och en timme senare körde vi general repetition på våra gyckel som vi skulle sjunga för läx.. Över till en annan lya där läxarna höll till. Lite små förfest med lite dricka och trevligt sällskap. En massa gyckel blev det sen. Först körde vi våra 8 som är såpass klara att man kan uppträda med dom.. Läx gjorde sen en rejäl genomgång av sin repetoar och levererade en mängd underbara gyckel. Vidare mot HG där det var kärlekstema dagen innan KraValentine till ära. Lite livemusik och lite glada människor överallt så va helt okej!!! Drog mig hem ganska tidigt då jag visste att morgondagen skulle bli både tidig och lång..

Klockan 10 anländer jag o andreas till korallen, byggnaden på campus där alla kravaller äger rum..
I overall (älskar att ha overall) och tjusig kravalentine t-shirt fixa och dona vi sen hela gänget med att få i ordning.. Väggarna dekorerades med hjärtan i alla möjliga storlekar och ett par hundra ballongen blåstes upp för vårt ballongregn som skulle ske senare under kvällen.. Soffor och bord plockades undan. Barer, ställningar för garderob osv osv plockades fram.
Kvällen drog igång vid 22 och efter lite genomgångar av olika slag m.m. var det bara besökarna som fattades.
Mitt första pass på det roterande schemat var en ölbar vid dansgolvet... Vi sålde en öl på en timme.... Inget jätte tryck alltså..
Men fick besök av massa fulla lärarkollegor som var glada och roliga.. som vanligt!!
Nästa pass var att sitta och vakta en korridor så det inte sprang massa folk där och gjorde dumheter.. Inte heller det roligaste passet.. men måste göras. En väldigt lugn start på kvällen alltså!!
Sen jävlar blev det fart. Upp i entren och ta emot folk.. Första 30 min var en ständig ström av folk som skulle in och många hade väldigt svårt att förstå att i utbyte mot att vi tar biljetten får dom en stämpel.. Dom tyckte nog det var väldans fina biljetter som absolut inte skulle kastas!!! Kallt som fan va det också!! Usch!!!
Men fick upp värmen igen när jag sen hjälpe en kille i vårt tillfälliga kapell som upprättats. Där fick folk mot en mindre betalning ett vackert bröllopsfoto taget och även ett certifikat vilket intygade att nu faktiskt var gifta. Väldigt kul men fulla människor kan vara lite jobbiga... O inget ont om utbytesstudenter men att försöka få ett gäng fulla utbytesttudenter som tvunget ska försöka sluddra på svenska fast dom inte kan språket ens när dom är nyktra att förstå turtagning och betalning är inte alltid helt lätt.. Men alla var väldigt glada o trevliga så det va skoj!

Slutligen upp i gaderoben.. Ganska fullt upp där med när alla ska gå hem samtidigt och vill ha jackor samtidigt. Men dom hade planerat det väldigt bra och det gick ovanligt smidigt!! Problemet då var ju att hjärnan inte alltid hängde med så det hände ju att från man tog en lapp av någon och gick i hämta ut jackan glömde man vem man tagit lappen av... Får man gå tillbaka till ungefär där man tog lappen och hoppas nån sträcker efter sin jacka.. Näste problem är då fulla människor som inte känner igen sin jacka eller t.ex. får för sig att gå en sväng efter man lämnat lappen..

Uppgivenheten skapar tvångstankar.....

okej... så att man inte va lite stressad annars av allt som händer här uppe men så drar HIF igång o börjar krångla....
alvaro santos... gud kallad av många Helsingborgare, löser sig från sitt egna kontrakt... Man med sån klubbkänsla som inte många fotbollsspelare har.. Trots att han egentligen inte har speciellt mkt med landet överhuvudtaget att göra... När HIF tvingades sälja honom pga den ekonomiska krisen som var gick han till Köpenhamn, inte för att han skulle få saftigast kontrakt där utan för att Köpenhamn gav mest pengar till HIF för honom.
Nu vill han "hem" till Helsingborg, Jesper Jansson (sportchef i HIF) vill ha honom och man har fört snack om en övergång i över ett år!!! Och sen när det väl är dags vill inte styrelsen ge pengar för att plocka hem honom... Styrelsen är oense.. Majoriteten tycker tydligen att efter att man knytit Henke ett år till är det inte ekonomiskt säkert att plocka även Santos.. Medlemmar hoppar av (har det nåt med alvaro övergången att göra?) Jesper Jansson är överkörd av Sten-Inge Fredin återigen... Sten-Inge som det ryktas numera också övertagit kontraktskrivandet med Henke från Jesper Jansson..

HIF tackar nej till en värvning som hade varit i klass med Henrik Larsson värvningen i många HIFares tänkesätt.. alvaro går själv ut och bekräftar att Jesper Jansson har blivit överkörd och om enbart J.J hade fått ansvara för värvningarna (vilket är hans arbetsuppgift) hade alvaro spelat i HIF 2009 och bildat det bästa anfallsparet någonsin i allsvenskan med Henrik Larsson.. Men icke... alvaro får inget erbjudande och örgryte(!) som tydligen har bättre finansiärer än HIF plockar honom istället.. Så mkt för sängan-bengan och co som är HIF´s externa finansiärer...
Som Örgrytes ordförande själv sa.. Man måste våga satsa för att vinna!!!

Försäkte igårkväll förklara den känslan man känner när något sånt här sker för en kompis här uppe som inte riktigt förstod varför jag tog detta så allvarligt...  Min liknelse löd:
Tänk att du är 7 år, det är julafton och hela året har du väntat på att tomten ska komma med dina julklappar. Men... på julaton kommer det ingen tomte.. Du väntar.. och får höra, "jadå, han kommer nog snart ska du se!!" och du hoppas och väntar på att han ska komma.
30 december ser du tomten komma. Han går fram till ert hus, bankar på men dörren är låst och din lata släkting pallar inte öppna dörren... Tomten får då gå vidare till grannens hus och delar ut dina julklappar till grannens ungar medan du ensam står i fönstret och ser glädjen i grannhuset...
Ungefär en sån känsla är det... Man är bara helt jävla uppgiven....

Trösta mig själv igår med att beställa en ny gitarr!! Haft planer på det ett tag och nu när jag blev läxare så tog jag tag i saken!! Tyckte jag kunde vara värd det...
På väg hem från skolan svängde jag inom hemköp. Snart är frysen och kylen fulla med massor av käk. Ska jag bara laga allt oxå.... Fantastiskt!!!

Den lilla strimman av glädje dog dock... gled runt på nätet och kom till sist till en artikel på aftonbladet....
HIF och Henke inte överens!!
Henke vill att HIF ska satsa.. plocka in en ersättare för Henke när han lägger av (förmodligen efter denna säsongen tyvärr) och kanske börjar henke tvivla när Santos affären inte blev av? Hoppas innerligt detta inte har någon sanning.. Och visst är det aftonbladet och ska tas med en nypa salt.. Men oavsett vem som skriver nåt sånt här blir man orolig..  Har inte vågat tro fullt ut att Henke spelar för HIF 2009 utan påskrivet kontrakt och när något sådant här dyker upp blir man ju minst sagt lätt panikslagen.... Hade alvaro o Henke lirat på topp hade jag utan några som helst undantag (möjligvis tentadag) åkt ner på premiären!! Finns risken att drömanfallet inför säsongen, alvaro och Henke, plötsligt förvandlas till Rasmus Jönsson och Magnus arvidsson????

Vart är denna jävla värld på väg????????????

Späckad vecka!!

Va ett tag sen jag skrev nåt här på bloggen.. Har varit ganska fullt upp hela veckan!!
Förra helgen kom familjen upp från genevad.. Hjälpte till med flytten och lite allmänt besök. Mkt trevligt!!
Äntligen så fått eget kök och kan bara säga att det är galet skönt!!! och dom där 5 extra kvadraten gör extremt stor skillnad!!
På söndagen var det dags att träffa nya och gamla läx. Fick våra poster och börja lära känna varandra. Riktigt skönt gäng så tror vi kommer ha riktigt kul kommande året. Fick min post som sagt så nu är jag officiellt gyckelansvarig för läx. Så är kort o gott mitt ansvar att vi har roliga låtar att spela för folk när vi har våra festligheter. Så är fullt upp nu med att lära sig låtar och skriva roliga texter.

Torsdag var kravall. Började med förfest med mina nya kultingar (så vi kallas innan vi blir riktiga läx). Träna lite gyckel och drack öl o hade allmänt trevligt. Sen kom läx och festen tog ett steg till. Fullt med glada människor och härliga människor allihop. Vidare så mot campus och där kravallen var. Massa folk som man inte sett på ett tag som gratta till att man nu är officiellt kulting. Galet skoj och kul folk vart man än tittade. En mellandag på fredag.. Gör grupparbete som ska sträckas över hela den här kursen så vi gjorde klart vår delrapport som skulle vara inlämnad fredag eftermiddag. Trötta och slitna men vi fick ihop det!! Kan även meddela att jag officiellt är klar med min första termin. Den förra tentan som var en hemsk vecka med datahaveri och diverse motgångar resulterade i ett vg!! Mest förvånad av alla är jag själv!! Underbart skönt!! Kvällen blev en lugn pizza/film kväll med ett kort avbrott av några läxare som kom inom. En av tjejerna i läx bor två dörrar bort så var väl inte första gången dom kommer på oväntat besök.. :)

Lördag dag var det dags för pulkatävling. En stor tävling med festerier från olika universitet runt om i landet som samlas och tävlar vem som är snabbast nerför backen i egna skapande kreationer.. Vissa bra.. vissa inte så bra om man säger så.. Man hade byggt upp två banor intill varandra som sedan lagen fick tävla mot varandra. Läx var med så fick ju komma o heja på dom. En galen blandning av studenter, självmordsförsök ner för backen, lite barnfamiljer och brandsläckare..
Lite svårt o förklara så här på skrivande hand men galet var det.. På kvällen blev det en spontanöl på HG som sen blev en helkväll istället.. Eftersom jag nu är med i läx medför det lite privilegium.. Går gratis in på hg i utbyte mot att man jobbar där nån kväll/natt varje termin.. Så är inte helt fel!!!

Nu är det dags för lite matlagning i mitt fina kök!!! Sen pilla med lite gyckel och läsa lite litteratur.. Imorgon inleds språkdelen.. Se vad det blir av det.. Ha de gott!!!!



peace out!!!!!!!!!!!

RSS 2.0