Röd och blå!!!

"När jag var ung, och sakna vett"
jag fråga vem är nummer ett
Min far han sa att alla vet
Vi följer Skånes stolthet!
Vi är HIF!
 
Genrepet är nära för HIF.. Djurgården besöker Olympia och typ halva elvan är på landslagsuppdrag och dyl samt att tidigare träningsmatcher inte gått riktigt som önskat. Men jag är glad idag, trött är man efter introduktion till nya kursen 9,15 nere i stan men det funkar!! Känns som det kan bli en intressant kurs i vilket fall och om man skulle lyckas få ett G på senaste tentan så känns det riktigt bra!! Fick mer info om kommande val jag ska göra till nästa höst och känns som jag har det under kontroll.. Svenska får det nog bli.. Känns som ett bra ämne och hört att det är en schysst inriktning.. Plus att då har jag möjlighet att läsa vidare mot special lärare om jag nu vill göra det i framtiden.. Gå tillbaka och jobba med lite knepigare kids som jag gjort innan.. Så känns bra!!

Burit runt på en soffa genom centrum med joel idag oxå.. Bockat av det på listan oxå!! Folk tyckte det var väldigt kul och fick några roliga kommentarer!! Hedvig hade hittat en najs soffa på myrorna nere i stan som skulle upp till Ryd, inte en chans att vi skulle palla släpa skiten upp till Ryd så vi tänkte att buss är en bra grej.. Men nä.. Kinkiga busschaffisar ville inte plocka med en soffa så nästa lösning var elins bil.. Desvärre gick inte soffan in i bilen men tillsist löste vi det!! Skruva bort allt vi kunde från soffan, lasta in det i bilen och så tog jag och hedvig bussen med sits och ryggstöd! Denna gång var det inga problem!! Så ytterligare en historia att skratta åt på kommande fester!! Jävla studenter!!!

Hur som helst.. Det jag ville ha sagt var ju att allt känns ganksa bra för tillfället.. Bekymmer finns ju alltid men ja... ehm... knepigt jävla bekymmer... haha!! det är en senare historia!!
Allsvenskan är på g!! snart snart snart!!! Är måttligt sugen på att dra ner till Olympia och se die röe lira igen.. Utan alvaro.. men va fan!! Henrik Larsson är kung!! Kan jag snart börja använda min matchtröja äntligen!!
Men först väntar alltså djurgården.. Nu börjar matchen!!!
Kick ass!!!!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

en students nyckelord

Tenta, HG, Bakis, Redovisning, Kravall, Pizza och Eftersläpp.
Där har du nyckelorden för en student,och dessa har alla hunnits med senaste tiden..
I onsdags var det så dags för första salstentan.. Förberedd var man men inte tillräckligt... Ett par hundra nervösa studenter möttes upp och satte sig i tenta salen.. En spänd tystnad lades över hela stället när frågorna delades ut.. Sen var det bara att skriva så pennan glödde och handen krampade.. Skrev som bara den men ingen aning om jag fick med det som dom ville ha... Var väl ungefär sådär dom flesta känner...
Efter avklarad tenta samlades kultingar och foul på HG för lite tenta avfirande. Tacotallrik, våffla såklart, våffeldagen till ära och en och annan öl.. Folk droppa av efterhand och tillsist var vi 3 tappra men glada själar kvar. Tobbe Lasse joina oss också efter slavat klart i köket. Tog sig hem tillsist och nån timmes välbehövd sömn innan det var dags att jobba med gruppen för att genrepa på vår redovisning. Succe blev det! Blev kanon och läraren var mäkta imponerad. Skit kul!! Tror jag och Daniel ska anmäla oss själva som utmanare till att leda på spåret.

Hem och sova några timmar, försov mig såklart så fick stressa som fan till vårt kultingmöte innan det var kravall jobb...
Kravallen rulla på bra, hade ganksa schyssta pass.. kan man lägga till på sitt cv att man jobbat som scenvakt för sugarplum fairy!! alltid nåt... kanske... Massa glada och fulla människor att snacka med så det var faktiskt ganska skoj att jobba, fast man var gaaaanska trött... Lite städning nån timme och ett gäng städöl, som vanligt när kultingarna dricker alkohol blev det gyckelsång, hångelrundor och sånt som hör till!! Efterfest hos Carro och kom väl hem efter tio nånting..
Igår var den slappaste dagen genom historien.. Slappa i sängen mer eller mindre hela dagen.. Lite film.. lite pizza... allmänt härligt!! Sen fick vi för oss att fixa pannkakor vid efter elva lr nåt.. Perfekt att ha kultingar i korridoren så fick låna lite sylt av Gurra i dörren bortåt och sen bara frossa på!!

Ja... och idag har inte hänt så mkt mer... hade ju tänkt att idag, eller rättare sagt igår skulle bli en nyttig dag med städ, disk, tvätta osv men det blev inte riktigt så.. allmänt chill idag med.. är ju trots allt nu man kan slappna av innan den nya kursen har börjat.. Kom iväg och handla lite iaf och nu börjar det bli dags att göra sig redo för party!! Eftersläpp på korallen är grejen och pirat är temat.. Se om jag har nåt av pirat karaktär....




Peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tentaplugg!!!!

Tar en kortare paus från pluggandet för kortare uppdatering.. Ehm... Vad och säga om tentapluggandet.... Det går inte bra.... Man kastas mellan hopp och förtvivlan.. Från nåt håll hör man, "nä.. det är lugnt!!! bara improvisera hej vilt om du inte kommer på nåt vettigt så fixar det sig!!! Lättaste tentan nånsin!!"
Sen från nåt annat håll hör man " Kuggade massa folk förra året" "man ska referara till massa författare o grejer"

Man vet inte riktigt vad man ska förvänta sig alltså... Sen gör det ju inte saken bättre att dom gjort om hela tentan jämfört med tidigare år så har ingen aning om vad det blir för frågor.. Och eftersom dom tycker det är så jävla kul att problematisera allting här så blir väl frågorna dom mest kryptiska raderna världen har skådat!! En mänsklig men ack så irriterande sak här på universitetet är ju att det inte är en och samma lärare som rättar alla tentor av ganska självklara orsaker...
Men resultatet blir ju då att alla bedömmer olika beroende på vad dom tycker är okej.. Nån lärare säger att referenser är skitsamma.. Nån annan säger att det krävs att det finns referenser... Bara se tillbaka på mina tidigare tentor...
Första tentan fick jag mestadels beröm med ett G som resultat..... Andra tentan fick jag mestadels kritik (typ detta kunde utvecklats, kunde lagt till detta osv, vilket ju inte gick ifs eftersom sidantalet var fyllt till max...) hur som helst.. mest "kritik" där med ett VG som betyg....

Imorgon vid denna tiden har jag alltså förhoppningsvis svarat på 1 essä fråga (typ 2 sidors svar på det) och 3 kortare frågor(typ en halv sidas svar st) Ett gäng månaders arbete ska betygsättas på fyra timmar av mina svar på 4 frågor......
Ja herregud... hur ska detta sluta... Har ingen aning om hur många sidor det rör sig om som vi ska ha pluggat igenom för att kunna svara på dessa frågor.. Men i nästa kurs där det också är salstenta som gäller har vi i runda slängar 1525 sidor att dra igenom...  Underbart!!!!!!!!!!!!!!!!

Att skriva stort u i det annars underbara favorit ordet underbart är inte lika härligt längre.... Stora bokstäver skrämmer mig nu... Får bli ändring på detta.... G............ Gym..... Gynekolog.... Gördel..... Grymt!!!
Taget!! Där har vi ordet!!!!!

Helt enkelt GRYMT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imorrn gäller det mina vänner!!! Det kommer bli GRYMT!!!!!!




peace out!!!!!!!!!!!!!!

Ännu en galen helg till ända..

Så var det söndag igen och även denna helg får kallas smått galen.. I fredags var det häng med gruppen. Lite grupparbete, har nåt riktigt bra på gång inför vår redovisning på torsdag. Aj aj aj va bra det kommer bli!! något som kommer gå till historien. Om det nu går som planerat.. Sen fixa vi lite käk och hade allmänt trevligt.. En god whiskey och lite gitarrklinkande innan promenad bort till HG. Där var det väldigt dåligt med folk ifs, men vi hade trevligt!! Det som skulle bli en tidig kväll blev lite längre..

Igår var det tackfest med kultingarna för när vi jobbade på snuttefilmen.. Lite uppladdning hos Carro.. Alla var väl lite halv opepp.. Själv var det väldigt opepp.. Men med tiden löste sig även det och det blev en bra kväll som väntat.
Vi gjorde vårt första riktigt offentliga gyckel framträdande som kultingar, gick väl helt okej får man säga.. Lite missar överallt men va fan.. Flög lite mat osv innan det blev lekar och fulvin i massor. Mellanlanda på mellanfest innan vidare mot stora festen borta på korallen.. Axels säng stök med efter överbelastning men han var glad ändå!!

Bitmärken här o där.. Min axel smärtar lite efter cykeläventyr med Carro.. Stackars Carro fick känna att hennes knä levde oxå.. Lite allmänt efter chill hos Andreas o tillslut var man hemma igen.. Kollat på massa Lost avsnitt från säsong ett innan allt spåra ur totalt.. Underbar underhållning det där!! Snart kommer Andreas över så ska det jävlar bli en pizza!!
Online pizza is the shit!!!!



peace out!!!!!!!!!!!!

Klurigt!!

I måndags va det sista VFU dagen för den här kursen.. Första halvan av dagen var som tidigare på gymnasiet i goa gamla Tranås.. Inte riktigt min grej.. Började dagen med närmare 1,5 timme spenderande i lärarrummet.. Klockan 8 på morgonen kändes det som jag kunde gjort annat.. Varför inte sova t.ex....
Men iaf.. Sen satt vi några st med på två lektioner. Inget fel på lärarna. Mkt trevliga och duktiga lärare men ger inte jätte mkt att sitta längs bak i ett klassrum medans ett gäng naturvetare i årskurs 3 räknar matte c..  Vad ska man göra? Knalla runt o försöka hjälpa dom? Med Matte C? Nja... Visserligen är jag lärarstudent men det är liiiiiiiiite över min förmåga det där...
Och tänk dig själv om du sitter och försöker få klart ett gäng matte tal så du slipper göra det efterskolan och då kommer det fram nån och fråga om hur det går.. "Visst, det går bra, gå härifrån" tänker dom..
Andra halvan av dagen spenderades med en kortare föreläsning om ett nytt projekt som finns över många delar av landet. Lite tanke som typ dom här små lådorna man hade när man var liten.. lilla kemisten eller vad det hette.. Lite grejer så man kan göra små experiment och sånt lattjo.. För att ta det ytterligare ett steg känns det iaf för mig som ett steg mot att återge "makten" över skolplanering/undervisningen osv. till staten. Nu är det ifs bara frivilligt material som kan användas mer eller mindre hur man vill.. Men tycker iaf efter min tid här på universitetet att det är vettigt att få lite mer "riksstyrd undervisning". Har förstått att det är enorm skillnad mellan lärare och lärare samt undervisning och undervisning. För en jämlik utbildning bör väl även undervisningen och lärarna vara jämlika.. Självklart krävs det fortfarande att lärarna anpassar sin undervisning efter elevernas behov osv.. Och samtidigt tjatar vi just nu om vad kunskap är? Vad är viktig kunskap? Vad behöver man lära sig?
Känslan jag har fått under min tid här nu är att lärarna får målen vad eleverna ska uppfylla för krav. Sen är det upp till läraren att fixa det bäst han/hon vill och kan. Frihet för lärarna.. En duktig, ambitiös lärare kan göra ett enormt bra jobb och eleverna lär sig galet mkt.. Samtidigt kan en mindre bra lärare gör ett ännu sämre jobb med följd att eleverna lär sig mkt sämre..
Och vad man hört från senaste undersökningar osv lyckas väl inte elever bättre i skolan....
Knepig fråga... Nåt att fundera vidare på...

Iaf.. Eftermiddagen spenderades med lite utomhuspedagogik. Ut i skogen och leka med ett gäng tvåor. Väldigt skoj!!
Börjar se fram emot VFU om några veckor.. Även om resan till och från Tranås självklart avskräcker väldigt...
Utomhuspedagogik är kankse också nåt att satsa på i framtiden.. Alltid kul att ut o leka.. Lär man sig nåt på kuppen är det ju inget fel i det.. Snart dags att välja inriktning för kommande terminer... oj oj oj......

Gyckel möte på kvällen. Alla var galet trötta.. Tror det var många som fortfarande inte kommit i fas sen helgen..  Men tyckte vi var ganska duktiga ändå. Vi blir bättre och bättre!!

Gårdagen innehöll väl inga större äventyr vad jag kan minnas.. Lite grupparbete.. Lite föreläsning.. Lite försök till att plugga litteratur..

Idag var det mer eller mindre samma visa.. Föreläsning.. Lite grupparbete vilket till slut blev 5 min grupparbete vilket blev att vi tittade på vad vi skrivit och sa.. Ja... det ser väl ganska bra ut.. Lite lektion och sen hem.. Hem och mellanlanda vid datorn.. Käka en macka.. Uppdatera bloggen och nu bär det snart iväg igen!!
Kultingmöte, time to rock!!!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melodifestivalen, the end!!!

Melodifestivalen är över. Folket valde vinnaren vilket ifs är bra. Sen att valet landa på ju pop opera tanten är en annan fråga som jag helt ärligt inte bryr mig särskilt mkt om.. Det fanns ingen tydlig favorit som det funnits tidigare år.. Typ när Carola gorma på i en evighet eller Charlotte Perelli bad om en hjälte..
Festen är över och nu väntar bara ett evigt rullande av alla låtar på radio. Måns, EMD, Alcazar och Ugglan har man inte hört det sista av. Operan är väl dock inte låten som gör sig bäst på rix fm eller ett dansgolv..

Nä, screw melodifestivalen. I musikväg laddar jag hellre för 31 juli. Förra sommarens besök på Ullevi följs upp av en förmodligen lika minnesvärd upplevelse. U2 is the shit!!!!

Efter ha observerat melodifestivalen igår med ett gäng lätt hysteriska tjejer blev det ett besök på HG som sig bör. En kraftigt desarmerad styrka och energin var inte riktigt densamma som kvällen innan. Jag och Malin satt mest.. Satt o titta på fulla människor och snacka med bekantingar som hade vägarna förbi vårt bord. Carro kom och gick som vanligt och Malin samlade mynt för att skramla till en öl.. Någon timme senare och 7 kronor rikare stämpla vi in o vandra hem.

En underbar sovmorgon, lite litteratur läsning och nu samlar jag kraft med lite filmtittande. Snart dags för nya tag med o få ordning på lägenheten och skolarbetet!!!




peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uppdatering

Shit va länge sen det var jag uppdatera bloggen... varit en riktigt dålig blogg period.. får bli bättring med det!!!
snabb uppdatering... jobbat och festat... börjar väl kunna det där med jobbandet så man vet vad som funkar och inte.. ska göra och inte bör göra.. planering är a och o kort sagt...
Terminens andra och sista hg jobb oxå avklarat. Bästa med alla sådana studentjobb är att efter man jobbar klart sätter man sig och tar några öl ihop. Oavsett vad klockan är. Fantastiskt!!! Så borde alla jobb vara!!
Plugget rullar på det med. Tenta om nån vecka.. Har väl inte alls läst så mkt jag skulle behövt.. Men det kommer tid för sånt med. Lugnat sig med jobbandet så ska nog hinna ikapp det som behövs.
Datorn är igång igen och fungerar som den ska!! Älskar verkligen min lilla dator!! Värsta  i.landsproblemet men ändå.. Stor skillnad mellan en gigantisk extremt gammal och långsam tegelsten och min vanliga nätta kvicka burk.

Kort o gott rullar allt på. Vintern vägrar ge med sig. Min cykel börjar behöva en rejäl genomgång. Så får ta tag i den typ... imorrn...... :) Kallt och jävligt.. spelar på gitarrerna och knåpar gyckel.. Glor på tv, försöker läsa min litteratur.. lagar mat i mitt underbara kök, håller ölen på kylning.. tvättar och städar för sällan och dricker upp ölen.
Min vardag!!

Igår var det födelsedagsfirande för en kompis. Lite kalas hemma i hennes korridor innan ner till HG för vidare party. En härlig blandning av kultingar, läxare och nån glad student. Underbara människor.. En smått galen kväll... Vet inte riktigt vad jag ska skriva för att beskriva på ett vettigt sätt...
Allsång till "stad i ljus" som vanligt vid stängningsdags. Efterfest några timmar.. Traska bort till statoil med en Carro, promenad i kylan, stod o snacka massa och slutligen hemma vid 7...

Ikväll blir det iaf en lugn kväll.. Melodifestival tittande är planerad. Vet knappt vilka som tävlar men får väl ändå se vilka Sverige väljer att skicka till Moskva för att göra fiasko som vanligt.. Uppskriven som fan, förhandsfavorit och landar tillsist på 12 plats!!
Heja Sverige!!




peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

RSS 2.0