Linköpingbloggen del4

Rapport från en etta i ghettot.
För två veckor sedan satt jag i min lilla bil o brummade norrut mot okända marker.
Från en by på dryga 600 invånare till en stad med ca 140 000 invånare. Känner inte en käft och hittar noll och ingenting.
Nu är bilen såld, jag lär känna folk här o där och jag hittar till campus iaf!!!
Igår var avslutningssittning. Finmiddag med trerätters, underhållning i massor och snofsigt värre!!
Men tidigare i veckan har vi hunnit med en hel del annat också. Lek vidare, guldruCet är ännu en klassiker bland lärarstudenter. Alla drar ut i skogen och har galna tävlingar... stafett över en pressening med såpa, äpplen i hinkar och sockerbitar i mjöl och bara sånt shit... helt galet, men sjukt kul!!! Att dessutom vi vann hela skiten gjorde ju inte saken sämre. Sen har det varit tacokväll, gycklarfestival och allmänt festande!!!
Testat på innerstan också, mkt folk. Men valde nog inte rätt ställe för simpla studenter som vi.
Efter att ha vant sig vid studentpriser var drinkarna heller inte något man gärna la pengarna på....
Men men... va en trevlig kväll det också!!!

Nu är man alltså officiellt en etta och plugget börjar på allvar. Har lektion på tisdag igen. Då ska vi ha läst en bok och skrivit 3 sidor om vad vi har lärt oss. Sen är grejen att man ska skriva akademiskt som dom säger.. Så får väl se hur det blir med det... Får börja med att fixa min skrivare så jag får ut vad jag nu kommer skriva....
Den rackaren vill inte riktigt funka som jag vill.... Får krångla vidare med den....

Dags för lite käk!! Kommer utförligare rapporter så småningom!!!
ha d gott!!!


peace out!!!!!!!!!!

Linköpingbloggen del3

Nån timme över så hinner uppdatera bloggen lite. En sammanfattning på veckan så här långt.
Började så i måndags med upprop. Platsen va ju då inte på campus utan istället nere i stan. Verkade inte vara så svårt att hitta så trampade glatt iväg förbi hus och längs gator och torg. Desvärre blev det inte riktigt som jag tänkt och när jag såg mig närma mig ett industriområde med allt högre fart misstänkte jag att jag var fel på det..
Hur som helst hittade jag rätt och lyckades skriva in mig på rätt ställe och allt.
Efter lite välkommstal av diverse viktiga personer gick vi ut till våra faddrar som ska hjälpa oss att komma in i studentlivet.
En luch på stan följt av rundvandring på campus med lekar och massa trams. Trevligt gäng och massa info.
Kvällen avslutades med spökvandring i en närliggande skog. Fullt med folk som gömt sig bland buskarna och hoppade fram när man minst anade det!!!

Tisdagen innebar första föreläsningen. Mötte upp några av killarna i gruppen och trampade ner till stan igen där vi skulle vara även idag. Installerade oss bland de och lyssnade koncentrerat på mannen på scen som föreläste om språkets makt... Verkade lite konstigt eftersom den styrelse som håller i alla trådarna i nollningen var där. FOUL kallade och känns igen på speciella klädsel och robotliknande sätt.
Men föreläsningen drog iallafall igång. Efter en stund började en kille på andra sidan salen fråga massa frågor om väldigt konstiga saker.. Lät mest som han ville verka rolig inför polarna. Inte speciellt uppskattat bland övriga studenter.
Efter diverse kommentarer m.m kom FOUL upptravande på scen och kallade fram killen.
Det avslöjades då att han var en såkallad fusknolla som infiltrerat oss nollar och var egentligen en fadder. Detta ledde till misstankar om att fler personer var så kallade fusk-nolla. Detta märktes också senare på kvällen under vår första sittning. Sittning med ärtsoppa och punsh är tydligen en mkt gammal tradition för lärarprogrammet även om man äter soppa eller inte så var det iaf något man inte fick missa!!! Tryckte ihop oss alla (dom flesta iaf) nya lärarstudenter i ett gigantiskt tält. Underhållning och mkt god stämning som steg med att ölen i baren flödade. Där avslöjades ytterligare 2 faddrar som vi misstänkt.

Onsdagen kom så den (hittills) största händelsen. Föreläsning på förmiddagen. Hem till lyan och en timme senare var det förfest hos en av faddrarna med singstar och sen på kvällen var det Münchenhoben!!
En gigantisk ölfestival där biljetterna ryker fortare än kvickt. Millencollin på scenen och närmare 6000 festglada studenter framför omringade av öltält!! Ölen flödade ännu mer denna gång och dom som hade tur kom hem med en munchenhoben sejdel.  Rejäla glas med innehållande en liter öl som desvärre tog slut tidigt.
Sämre avslut på kvällen dock när jag upptäckte att nån hade tatt min cykel. Vad man ska ha en låst cykel till vet jag dock inte men den var iaf inte där jag ställde den. Så fick bli att knalla hem och sen knalla bort till campus dagen efter för lektion och sen leta cykel. Var inte så farligt utan den stod längre ner längs vägen. Bara nån som släpat med den 100 meter och sen ställt den där mot ett träd.. Nyttan förstår jag inte men vad gör man inte för att glädja!!!

Träffat min tutor(lärare) och haft lite lektioner med nya klassen. Jag lyckades komma utan nån från min nollegrupp.
Så¨det var 25 nya ansikten igen och nytt folk att lära känna. Men verkar vara tevligt folk det också!!!
Igår var det lite lekar som vanligt, öl o grillat till det (som vanligt). Väldigt dålig uppslutning från vår nollegrupp dock. Så efter nån timme drog vi hem till en av faddrarna och förfesta där i väntan på att dom andra skulle komma.
Fick ihop ett gäng tillsist och efter allmänt förfestande frog vi till HG, Herrgården. Utestället här på Ryd där jag bor.
Inget jätte ös där, men trevligt sällskap och en bra kväll :-)

En väldigt kort sammanfattning av de stora grejerna denna veckan. Pluggandet börjar komma igång på allvar och nollningen är typ halvägs... Inte mkt tid över till vila eller nånting utan fullt ös från morgon till kväll. Men är sjukt kul och jag är ruggit glad att jag får vara med om detta!! Massa härligt folk och alla med öppen och glad inställning till det mesta.
Nu ska jag vidare. Har lite och fixa innan det är dags att rulla iväg igen till samling med folket för nya äventyr!!!


peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Linköpingbloggen del2

Söndagkväll, imorrn börjar allvaret. Haft besök av halva familjen igår/idag. Fick upp lite saker jag inte fått med mig i min kära tropico. Fått ordning på lyan så tillsist. Även hunnit med en sväng till IKEA för minska ner boytan i min 20 kvadratare.
Willys dessutom för att fylla upp mina hyllor i köket. Tror jag just nu är ledare i mest fyllda skåp här i korridoren.
Korridoren är en härlig blandning människor från skilda delar av världen.
2 coola snubbar från Sudan. Den ena en läkare som vidgar sina kunskaper och pluggar lite till här i Sverige, och den andra läser lite fysik och data o sånt... Inte helt med alla gånger på deras engelska men trevliga iaf!!
En kille från Vietnam som kallar sig Tom. Sa sitt riktiga namn, men tydligen är det inte bara jag som haft problem att uttala det så han kallar sig kort o gott Tom.
En cool snubbe från Tyskland. Första kontakten här i Linköping och verkar vara en riktigt trevlig tysk. Läser just nu svenska som förberedande för kommande kurser. Tveksam hur det går för honom dock... Enda svenskan han sa var "skååål" när jag bjöd honom på en öl efter han hjälpt mig tömma den överfyllda bilen...
Slutligen så två tjejer från Sverige, Lina hette den ena som ska läsa civilingenjör. Trevlig stockholmsbrud som verkar allmänt pigg o glad av sig.. Den andra tjejen har jag inte träffat än, men ska väl lyckas träffa på henne oxå nu snart....
Som sagt en härlig blandning folk som jag säkert ska komma bra överens med!!

Lyan är som sagt gankska liten, 20 kvadrat. Men ändå välplanerad och helt klart tillräckligt!! Kanske inget man fixar i 4 år men än så länge trivs jag jättebra och känner inte att jag har bråttom härifrån.. Visserligen har jag bara bott här 2 dar så får väl se!! Men ska nog bli bra!!!

Fått lite kvick inblick över staden och universitetet också innan genevadsfamiljen drog. Samling nere i stan imorrn bitti så gött att veta hur huset ser ut iaf :) Blir väl jag och iaf 400 till som letar sig ner till samlinglokalen. Efter lite samling och avprickning tar så nollningen vid. Indelade i grupper tar vi en lunch i vår nya hemstad. Efter lunchat utlovas rundvandring i stan och universitet. Lekar och allmänt trams antar jag är att vänta och möjligen nån form av alkohol intag möjligen....
Senare på kvällen vankas mer lekande och avslutningsvis spökvandring i nån park...

Så fortsätter schemat från morgon till kväll med diverse aktiviteter! Från mkt seriösa till förmodligen så långt ifrån seriöst man kan komma....
Kampen kan börja!!!!


Peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





OS koll och Larsson boll

OS går snart in på sluttampen, friidrotten är i full gång.
Ett helt otroligt 100-meterslopp av Usain Bolt. Så fruktansvärt överlägsen, trots att han bara gled med sista 25 meter, och dessutom med oknuten doja.  Hur fort hade han sprungit om han kört fullt ös hela vägen och hade rejäl dubbelknut på skorna??? Hursomhelst tror jag han blir större genom att göra som han gör.
Hade han kört fullt hela vägen över mållinjen hade han krossat rekordet ännu mer. Och absolut blivit odödlig över det.
Men nu blir han ihågkommen som killen som lekte hem ett av OS mest uppmärksammade lopp.
100 meters loppet för herrar har alltid varit den kanske största friidrottstävlingen under OS. Och på det sättet Bolt fullständigt förnedrar de övriga deltagarna borde kanske vara ett fall för nån kommité nånstans.. Får man verkligen förnedra övriga deltagare som kämpat under många många år för just detta loppet???

Kungen av OS måste dock ändå vara Michael Phelps. Vilken jävla kille!!!
8 guld bara i detta OS är helt galet. 8 guld är sånt som hände typ på 20-talet när det fanns en extrem kille som plocka guld i vilken gren han ställde upp i. Men 2008 när alla specialiserar sig på enbart några lopp. Alshammar ställde väl bara upp i ett singel lopp. Gick ju åt helvete med det ändå pga av nya baddräkten.. Tycker det är lite konstigt att man inte var bättre förberedd på att något sådant skulle kunna hända.. Var ju massa snack o dessa nya dräkter och hur bra dom var. Visst, det var dom oxå. Tom jag hade simmat fortare i en sån dräkt. Men när man vet hur lätt det är att dom går sönder så borde man väl vara ganska förberedd på att kunna fixa det. Trist för Alshammar som jobbat i 4 år för detta lopp och så ryker det på dräkten... Hon hade ju som hon själv sa köra naken. Men det hade väl inte förbättrat Sveriges rykte i OS sammanhang.. Efter Aras prisutdelning och ölkalaset under tennisfinalen...
På ett sätt tycker jag det är lite mesigt att man inte får ta en öl och visa att idrottare också kan vara människor. Förstår att det inte är så smart att göra det i  OS-kläder.. Inte bästa reklamen för svensk idrott kanske.. Men va fan...
Så länge dom håller det på normal nivå så är det väl lugnt???

Hur som helst... Phelps.. Träningsnakomanen som käkar runda slängar 10-12,000 kalorier om dagen. Tränat i princip varje dag senaste året iaf. Förstått att han har någon form av bokstavskombination vilket ju också är helt fantastiskt!!
Att kunna utnyttja all den enegin som han har och rikta den åt samma positiva håll är ett stort föredömme för många barn och ungdomar världen över. Och till folk i närheten av personer med samma problem. Fantastiskt!!!!
Sen ser man också hur snabbt allt kan vända och hur personer på den nivån ligger på gränsen hela tiden.
100 fjäril låg han efter under hela loppet fram till målgången. En hundradel ifrån att missa ett av de 8 OS-guld han utlovat. Finns säkert en del gnälliga människor som tycker att, visst han tog 8 guld. Men han var bara en hundradel ifrån att missa. Samma sak med lagkappen där USA var tätt jagade av Frankrike ända in i kaklet.
Nu gnäller vissa att han snarare hade tur att han vann 8 guld. Men tänk då om han hade missat.. Förlorat guldet på 100 fjäril och kommit tvåa i lagkappen trots att man slog gamla världrekordet med flera sekunder.
Då hade man vänt på det och sagt, kolla vad nära det var!!! En hundradel snabbare så hade han haft det guldet oxå osv osv... Så.. det vänder snabbt i sporten.

En annan som svänger jämt och ständigt är vår kära Henrik Larsson.
För något år sedan tacka han nej till landslaget och var nära att sluta lira boll på högre nivå.
Nu jagar han landslagsplats och öppnar för nya proffsäventyr i höst. Kontraktet med Helsingborg går ut i november och enligt Henke själv vet man inte vad som händer...
Så jävla typiskt han. Aldrig ta något för givet. Alltid hålla vägaran öppna.
Visserligen tror jag att han (förhoppnigsvis) fortsätter i HIF en säsong till. ( Han kan fan inte sluta nu)
Familjen har kommit till ro i Helsingborg. Kidsen går i skola osv. Man är hemma i Helsingborg. Det känns som att Henke har fått vad han kan ute i Europa. Har vunnit guldskon, champions league, la liga, premier league osv.
Han har dock inte vunnit ett SM guld. I år blir det svårt... Men får man behålla iaf större delen av laget har man väldigt goda chanser nästa år. 
Nä, jag tror han stannar, det är bara typiskt Henke att aldrig lova något. Ta inget för givet, det är han som bestämmer över sin framtid. Så jag tror, och hoppas innerligt, att kungarnas kung stannar i Skånes stolthet iaf ytterligare en säsong.


peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!

Linköpingbloggen del1

10,45 fredagen den 15 augusti bar det så iväg.
Bilen brummade nerför gatan för sista gången, med mig som förare iaf. Djupare in i okända marker tog hon mig.
Slutmålet var tydligt men ändå så oklart. Efter timmars kämpande kände jag att slutet var nära!!
Vättern var passerad, Mjölby likaså. E4 tycktes aldrig finna sitt mål förrän det slutligen gav ett tecken på att jag närmade mig!
Så tillsist kom jag fram. Efter att ha hittat en parkering tillsist kom jag så iväg för att hämta min nyckel till vad som skulle bli mitt nya hem den närmsta tiden.
Nyckel, ännu lite papper så var jag ännu ett steg närmare slutmålet.
Jag tog min in i byggnaden, upp för trappan och fram till rätt dörr för min avdelning. Blir en väldig massa dörrar att ta sig igenom,vilket jag inte minst blev uppmärksammad senare när alla prylar skulle upp. En ytterdörr för att ta sig in i huset. En dörr för att ta sig in i korridoren och slutligen en dörr för att ta sig in i rummet. Med ytterligare två dörrar. En till toaletten och en till själva rummet. Vilket enligt mig känns ganska överflödigt med totalt tre dörrar på 18 kvadrat...

Knackade på hos en granne vilket visade sig vara en cool tysk. Hade varit här en vecka och studerade just nu det svenska språket inför nästa kurs. Gick väl inte jätte bra....
Hjälpte iaf till och bära upp alla jävla grejer jag släpat med.. Man behöver inte så mkt när man bara bor i korridiors rum men det blev ändå en sabla massa saker... Tackade slutligen för hjälpen och gav han en öl som tack! Han blev glad för detta och passade samtidigt på att ge en känga till svenska staten och den alkohol politik som drivs. Jag var inte sen att hålla med honom.

Börjat installera mig i det lilla rummet. Knepat ihop min cykel igen varefter jag tog mig en sväng och hittade tillsist Hemköp där jag införskaffade lite proviant för kommande kväll och följande morgon.
Så här sitter jag nu, har lite kvar att packa upp vilket blir kvällens aktivitet. Trött som få efter en lång dag så blir en allmänt lugn första kväll i Link the city!!!
Ha d gott!!!!


Peace out!!!!!!!!!!!!!!

Nya tidens idrottare.....

De svenska medaljhoppen sviktar... Vårt stora hopp, världsskytten rök redan i kvalet.
Flera andra av de stora medaljhoppen kommer till OS med kraftigt ifrågasatt form... Christian Olsson?? Är han med över huvudtaget förresten?? Kallur??? Har väl knappt gjort ett lopp i år....
Kluft hoppa tresteg idag.. Visserligen inget medaljhopp men ändå.... 20 plats... jaja... hennes reklam pengar som ryker...
Stefan Holm, underbara man. Dissar invignigen återigen för att istället träna stenhårt in i det sista.. Där snackar vi en man med framförhållning!!!!! Frågan är hur bra han egentligen är, jämfört med (möjligen) dopade ryssar osv som hoppar högt högt högt!!! .. Men medalj tror jag absolut på!!

Guldhoppen sviktar, men istället kommer massa andra unga och okända idrottare fram och visar att dom inte är att räkna bort!!! Sverige rockar t.ex. i cykel!!! Vem visste det??? 2 silver är inte fy skam...
Favoriten är ändå fäktarprinsessan Emma Samuelsson. Duktig som attan och lite annorlunda intervjuer.
Man hör att hon är en yngre förmåga.. "Jag ba o hon ba o sen typ vann ja"
Kanske inte riktigt så, men det var skoj o höra iaf!!!!

En annan inte helt vanlig svensk idrottare är annars Ara Abrahamian. Lite temprament hos den killen.
Ryker på en mutad domare. Visst blir man förbannad. Men har svårt o tänka någon annan svensk idrottare som under medaljutdelningen knallar iväg o slänger medaljen.... Tyvärr gick väl inte hela budskapet fram dock....
En italiensk journalist hade senare på en presskonferans frågat om hans agerande hade att göra med Tibet????
Fråga mig inte hur han fick till den vinkligen men så var det.....

Nu är det iaf mkt löst snack om att brottning och andra bedömningssporter är påväg bort från OS. Lite trist tycker jag.. Men o andra sidan öppnar det upp för nya sporter att åter komma in i ljuset för världens ögon. Klara besked om vad som gäller. Inga tveksamheter. Antingen vinenr du eller förlorar du och alla är överens om det!!!
Dragkamp??? Fia med knuff??? Eller varför inte poker????

Fotbollstjejerna rök mot Tyskland i kvarten. Trist men Tyskland är grymt bra. Det är allt jag skriver om damfotboll för att inte trampa någon på tårna eller nåt sånt dumt...

En glad nyhet är ju iaf att Sverige är i dubbelfinal i tennis. Grabbarna fixade det ända fram till finalen!!! Mkt bra jobbat!!!!
Laddning för final imorrn som gäller nu alltså!!!!




peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semester!!!

Semstern är igång!! Varit ledig i närmare bestämt en vecka.
Onsdagen började med onsdagsklubben. Lite förfest följt av förmodligen sista utgången i Halmstad på ett bra tag!!
Inte den bästa kvällen, men som vanligt så var förfestandet kul. Träffade lite folk man inte sett på länge så var najs!!
Torsdag innebar en liten nätt tripp över landet till östkusten.. Vi var 6 pers som hyrt en stuga i Västervik.
Är lite folk som drar iväg åt olika håll i höst så lite sista svängen med gänget.. Även om vi fattades en del...
Inte speciellt mkt folk på campingen och vädret hade väl lite att önska... Men va fan... Vi drack öl än ändå!!
Träffade en familj från Tyskland förtsta kvällen. Riktigt bra ös på dom!! La ribban högt så gick väl närmare 2 flak den dagen..
Förra sommaren när vi besökte Västervik under vår roadtrip var det under visveckan och då det är som mest folk i stan och på campingen. Fullt ös då!! Hade väl därför lite väl höga förväntningar på stämningen där.... Inte lika bra ös som senast men ändå hyfsat party där..
Märkte ganksa snart dock att så var inte fallet... Barnfamiljer åt dom flesta hållen och knappt halvfullt... Antar att vädret spelade in och mångas semester är slut.. Men ändå.. God mat, rejält lager öl och drinkar med gott sällskap så då kan man inte klaga!!!

***********************


Gårdagen så var det fotboll som gällde!! Från ögonblicket man vaknade var det uppladdning som gällde!!!
HIF tröjan på och satt o fikade med mor o syster. Väntar in farsan för o börja planera kvällen.
Det knackar på dörren o nära på hela jobbet står på trappan. Räcker över ett paket och ber mig följa med dom.
Inget jag hade väntat mig där och då kan jag säga... Trodde dom skulle hitta på nåt shit under sista dagarna jag jobbade men eftersom dom flesta hade semester då så blev det väl inget av det. Så kommer dom nu istället...
Dagen HIF spelar mot HBK...  missar sista chansen att se HIF innan jag drar till Linköping... Men va fan... Det får va värt en sista kväll med jobbet!!
Fick ett schema, samma som kidsen på jobbet har. Bil var första aktiviteten. Sen var det dags för mat o öl.
Färden bar till Halmstad och satte oss på Bulls. Mkt trevligt!! Var ju där som Helsingborgarna hade förfestandet innan match dessutom så var bra ös där!! Fick översätta en del av ramsorna för de enkla Laholmarna som inte riktigt förstod den skrikande Helsingborgs skaran. Trodde ju att jag skulle missa matchen så va najs o få känna på stämningen lite granna iaf sådär innan match.
God mat o dom var inte sena med att plocka in ny öl till mig. Drog sen vidare mot nästa aktivitet. Efter lite undanledningsmanövring och promenader åt alla håll vilket bara förvirrade mig mer och mer fick jag så tillsist veta vad nästa aktivitet var. Vad jag trodde skulle bli att simma i Nissan eller något liknande visade sig vara sittplatser, första raden på Örjansvall. Så många av tjejerna på jobbet är inte fotbollsfreak. Flertalet har väl knappt sett en hel fotbollsmatch ens... Det var alltså inget jag väntade mig!!! Färden fortsatte alltså mot Örjan.
Matchen är sen inte mkt att skriva om... Gick som jag skrev tidigare käpprätt åt helvete...
Men men... sällskapet var trevligt och att dom alla tog sig tid och la såpass mkt pengar att se på fotboll o fira av mig visar bara hur härliga människor dom är!! Ytterligare några av alla goa människor här nere i söder jag kommer sakna!!

Snart dags för nya kapitel i livet!! En nätt runda sisådär dryga 30 mil norrut och storstadsliv väntar om några dar.
Den tidigare Norgebloggen som drog igång hela bloggandet ersätts därmed av den nya Linköpingsbloggen!!!
Ha d bra folket!!!!!


Peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Jag kan oxå ta 73 milj. för att inte spela....

Ljungberg blev utköpt av West Ham. Måste ha varit andledningen att han såg så nöjd ut när vi såg honom på stan häromdagen. 73 miljoner anledningar närmare bestämt.. Frågan är nu var han ska ta vägen.
Han slutade i landslaget efter EM och är nu alltså klubblös. Att han skulle återvända till allsvenskan låter tveksamt tycker jag.. Visserligen har han tillräckligt med pengar att nöja sig med en bigmac o co i lön av halmstad under en avslutning i karriären men undrar om Ljungberg inte känner att han är för bra för allsvenskan.. När han inte är skadad...
I värsta fall får han göra en Chippen och dra ihop lite mer cash till pensionen och lira nere i arabien en sväng! 115 miljoner för 4 år fick Chippen. Det är väl ungefär vad han behöver för att hålla flickvännen Oksanna på humör. Från fotbollsfru/fotomodell som lever glassigt liv i frankrike och spanien till arabien med lite annan kultur och syn på kvinnor.
Slut på korta kjolar, festande och glida runt i bilar. Den regel som man tydligen kunde rucka på var att tillåta henne gå och se Chippen när han lirar boll. Vilket annars är strängt förbjudet, så hon blir ganksa ensam som tjej på läktarna.
Ett annat annat alternativ som Ljungberg själv inte har förnekat är att lägga skorna på hyllan. Kan han istället satsa fullt ut på fest och fotomodell jobb. Skaderisken är betydligt lägre. Skulle möjligt vara att bli bländad av blixten eller få allergisk reaktion på sminket...

***********************************

HIF lirade mot Halmstad idag. Gick bokstavligt talat fullständigt åt helvete.
Jag sitter och njuter av ingången av Sveriges bäst spelande lag. 10 minuter senare ligger man under med 2-0, spelar uselt och högtalarna pumpar HBKs jävla melodier...
Makondele hade en kanonchans att reducera strax innan paus, men självklart sumpa han det.
I andra halvlek fortsatte man att spela lamt.. Man fick inte riktigt igång det härliga passningspel som man har haft senaste tiden. Bollbehandlingen var studtals bedrövlig och backlinjen var under all kritik långa stunder av matchen.
Positionsspel, vilja och självsäkerhet fattades totalt av många spelare...
Mer imponerande av HBK som kommer igen efter storförlusten i Gävle senast. Kvickt o respektlöst spel mot ett HIF som inger respekt med sitt tidigare spel och med Henrik Larsson i spetsen.
HIFs senaste  nyförvärv och ersättare till Razak, Roman Kienast övertygade inte nånstans. Springa offside några gånger var väl vad han lyckades under sin tid på plan... Att han lyckades med det var dock ganksa duktigt eftersom farten inte riktigt var något att hurra över heller... Snabb och smidig som en gnu i Alptopparna.
Publikmatchen vann väl inte överraskande Helsingborg iaf... Kvastarna gör väl lite försök med "andra sidan är ni klara" osv... problemet är väl då mest att publiken på andra sidan inte hör dom....
Alla helsingborgare blev väl lite knockade av början av matchen på plan liksom på läktaren.Kärnan höll igång men hade nästan förväntat mig mer.. Inte så mkt folk som jag trodde heller från Sundets pärla...
Men som sagt så spelade det in att det inte var Helsingborg som man är van att se..Och efter att HBK satte 3-0 efter en ny dundertabbe av försvaret, (tror det var Joel Ekstrand som missade markering totalt,) kändes det att matchen var avgjord. Visserligen tryckte Henke in reduceringen precis efter men matchen var avgjord.
En ljusning var att vi fick se Skularsson lira en tjugo minuter iaf och gjorde det bra. Blev lite bättring för di röe men var redan försent.
Sista chansen att kanske kunna knipa guldet försvann förmodligen, men tredjeplatsen är ingen ömöjlighet!!! 
Men det är bara att ta nya tag!!! Hem och slicka såren, ta en funderare vad som gick snett och vad som ska göras åt detta!! Kanske dags att dra in Skularsson på mittbacksplatsen och förhoppningsvis få lite Skullypower där bak..
Kampen fortsätter!!!!!!

***************************************

Annars är det OS som gäller numera. Har missat större delen av det dock då jag inte haft tid att titta nåt..
Men det känns lite halvljummet i vilket fall då de flesta svenska medaljhoppen inte sportar på topp direkt.. Men man vet aldrig..
Såg USA knäcka Kina i basket iaf och vilken match det var!!!! Kan inte påstå att jag är en expert på basket och har inte sett överdrivet många matcher. Men det var verkligen en fröjd!! Visst var det ganksa väntat att Kina skulle åka på stryk men USA visade iaf att man har väldigt goda chanser att ta tillbaka guldet till staterna.




Peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Peace out

RSS 2.0