Norge Bloggen part 25

26/11
storbesök på bröderna sunde idag.. chefer från fabriker i resten av norge, danmark, sverige, tyskland, spanien och skottland.blev ganska spänd stämning på stället medans vi vänta på att dom skulle komma ner till oss på sin rundtur.. chefen gick mest runt och verkade allmänt stressad och uppjagad vilket smittade av sig på resten av oss.. lite som när man var liten och väntade på att tomten skulle komma med klapparna.. men inte lika positiv väntan.. jag och jan-ove höll på att städa inför storbesöket men chefen bad oss hitta nåt "jobb" att göra.. kom storchefen och såg att vi inte tillvekade nåt skulle det bli feta problem!! så kvickt!! hitta nåt o se upptagen ut!!
men va lugnt!! när dom väl kom gick dom bara förbi.. av hela högen höjdare var det en som hälsade!! en mer än väntat iaf!!! roboten som intresserade sällskapet så vi klarade oss utan några inspektioner!!
iaf idag... kommer ju en ny dag imorgon.. får väl se..
gott om snö har vi här oxå nu...
snöat rejält idag så ligger väl nån decimeter iaf här.. personligen är jag redan trött på snön som jag inte tycker gör någon nytta över huvudtaget... det enda skulle väl vara att det blir ljusare, men annars ser jag inget positivt med det... en halvmeter på julafton kan va fint men sen kan den försvinna o övergå till sommarväder istället!!!
både jag o Dan är överens på den punkten.. sofia däremot är helförtjust i snö och allt julstohej..
nä, håller fast vid att bästa med julen är maten.. jag o Dan har väl sådär dryga 4 kilo räkor kvar o käka upp (för att besvara din fråga Thomas;) nudlar o annan mestadels billigaste vi hittar... men.. att sen få käka julskinka, sill, jansson, köttbullar osv. osv i all oändlighet!! underbart!!!!!!!!!!!!!
julgodis, snaps o öl!! (ölen här börjar tryta förresten.. bara ett sista flak mariestad kvar nu, och det ska drickas med omsorg!!!!) hursomhelst börjar jul låtarna rulla så smått här och börjar komma i stämning lite grann iaf!!!

hittade förresten ett foto från jobbet som jag tog för länge sen när jag var uppe i taket o hängde...
litet inblick i min vardag!! underbar arbetsmiljö!!!
image8


övrigt.....
senaste nytt på västfronten är att jag har kommit på vad nya tatueringen ska bli!!!
knepigt o föklara så här på skrivande hand.. jobbar på att få fram en riktig bild på den...
men kan ju säga att det går på mottot "wine, women and song". fast liten egen tolkning såklart!!!

peace out

Norge Bloggen part 24

19/11
klockan är strax innan 22,00. Sverker sitter ute i soffan i vardsrummet och tvättar sig, bokstavligt sitter rakt upp i soffan!! mysko den katten.. Dan och Sophia sover sen länge!! mina tappra liksinnade som sliter för den norska välfärden!! att som jag punga ut dryga 12 000 i skatt på min första lön(eller rättaresagt mina 2,5 löner i en klumpsumma) känns jusådär skoj klart!! men vad gör man inte för sina grannländer!! Den norska staten behöver kanske dom pengarna bättre än jag.. observera den lätta ironin i den meningen!!

Idag har det arit riktigt nice väder!! solsken hela dagen och blå himmel!! Det e ritktigt coolt med alla berg runt omkring hela stan nu när det e så mkt snö på dom!! påminner lite om sagan om ringen!! när dom e uppe o traskar i bergen!! konstigt att man har vant sig så fort vid att bo i en sådant här landskap.. oavsett åt vilket håll du än tittar ser du en perfekt vykortsbild!! landskapsfotograf i Ålesund kan fan inte ha mkt att klaga på!! bara titta ut genom fönstret!! jag o dan snackade lite om att ge oss på ett försök att ge oss upp på Sula nån dag!! är väl lagom nivå för oss, utan gasmasker och basläger!! det närmsta en kulle man kommer här uppe ungefär.. allt är ju relativt...
försökte mig på att ta ett foto från min arbetsplats idag, ligger nere vid vattnet så riktigt nice utsikt på sina ställen!! solen var på väg ner när jag gick hem (tragiskt egentligen) men hur som helst var himmlen i riktigt starkt rött sken!! hur vackert som helst!! gjorde alltså ett försök att ta ett foto med mobilen.. men eftersom min mobil inte är köpt på den japanska marknaden som ligger lite före oss när det gäller kamerakvalite i mobiler så blev det inte mkt av det.. motljus på det och det hade krävts nån minut att ändra inställningar för att överhuvudtaget få en någerlunda vettig bild gjorde att jag la ner alltihop!! skulle vara sol imorrn igen så gör ett nytt försök då!!
sidostoryn där är ju att Jakob, som jag jobbade med innan, hade en kompis som han var här uppe med, Martin!
hur som helst hade martins pappa en fotoaffär, och hade för två år sedan varit nere på en stor fotomässa i tyskland där företag från alla möjliga länder visade upp vad dom hade!! japanerna kom med mobiler som hade 10(!!!) megapixlar. för två år sen!!! så det lär väl vara minimi standard på mobiler i japan nuförtiden.. ungefär som 1,2 mgp här..

i fredags fick förresten jag och min arbetskollega kalle, alias ronny (från ronny o ragge), vegetarian och blivande trädgårdsmästare från sundsvall en rundtur på bygget. av en snubbe som har jobbat på i princip samma ställe i 17 år.. så han kan stället om man säger så..
så nu har jag sett allt, från att geggan blandas till den skärs upp i olika former som sen kommer upp till oss som ger "the final touch" innan den far ut till kunderna!! så var skoj iaf att få se lite mer hur det går till.. han förklarade ganska detaljerat mer exakt hur allt funka.. men eftersom han mumlar ganksa mkt och den här dialekten kan vara ganska klurig, fatta jag typ en tredjedel ungefär..

gick en shopping tur till affären jag o Dan sen när jag tagit mig hem från jobbet idag! köpte oss 5 kilo räkor eftersom Dan har tjatat om sina räkor i 2 veckors tid nu, 5 kilo räkor för 120 spänn antas vara överkomligt pris antar jag!! Dan jagas av Ålesund kommune dag som natt för att han ska börja jobba på det där boendet.. han får väl ringa dom o säga till på skarpen att det inte blir nåt...
Sophia går o laddar för jobbe fest hon ska på till helgen! middag o sen kareokebar! låter som d kan bli skoj!!
i övrigt ser det ut som vanligt här uppe... planerar vidare för framtiden.. senare tid har det mer varit dom mer kortsiktiga planerna.. t.ex. vart vi ska fest på juldagen, om/vart vi ska resa efter nyår och vad min kommande tatuering ska vara... snacka tatueringar på jobbet för nån dag sen och är riktigt sugen på o göra en mkt snart! ska bara komma på ungefär vad jag ska ha bara, sen får jag väl ringa kära gamla "dark eagle" i ööörkeljunga o se om han har nån ledig tid innan sommaren ungefär...

dags för lite sömn även för mig, kommer en dag imorrn med!!
peace out

Norge Bloggen part 23

17/11
dags att fira. chefen kom o undrade igår om jag trivdes på br. sunde. det var dags att förlänga kontraktet igen mellan proffice o br. sunde. så nu har jag fram till november på papper oxå!! dom skriver bara kontrakt för 2 veckor i taget, men är lovad fram till jul av både lisa på proffice o jostein (chefen) om jag själv vill så ska nog lösa sig!!
i torsdags när jag kom till jobbet (började 12,00 denna veckan) så ville chefen ha 76 st L-350. vilket innebär en dryga meter långa och 35 cm breda betong platta kastas det lim på och därefter sätter man fast en "L" formad frigolit sak på, trycker på den 7-8 sek och sen ställer staplar upp skiten på en pall..
-inga problem chefen!!
-bra, för det är lite bråttom...
-okej, hur bråttom???
-ehm.. lastbilschaffisen står därborta och har redan tröttnat på att vänta....
underbart!!! alltid lika skoj att arbeta under press!!!!
dessutom kom det massa folk hela tiden och pratade med mig så fick inte chansen att testa min nya ide för att fördriva tiden under timmarna av limmande.. nämligen ljudbok!! har tänkt tanken några ggr förut men inte gjort slag i saken! men har kommit igång nu!! lyssnat igenom första boken, "fienden inom oss", av jan guillou. en mkt bra bok! tänkt o börja på "madame terror" nästa vecka. Dan rekomenderade den varmt!!

Dans extra jobb blir det nog ingenting av heller.. Han bryr sig inte om det.. Va väl inte så bra extra betalt att han ville gå tillbaka till typ samma jobb som han hade i Sverige. visst hade det väl blivit några extra tusenlappar i månaden, men hade bara varit för pengarnas skull o då e det kanske inte så lattjo... får väl se hur d blir med det... hade ju sökt jobb på jysk oxå. men tror inte fått nåt svar därifrån än..
annars tjatar chefen på hans jobb på honom att han ska stanna längre.. dom vill väldigt gärna ha kvar honom!! men han e väl mer och mer inne på lastbilschaffis som det verkar så hade väl inte tänkt stanna kvar ändå..

själv har jag blivit lite mer positiv till en fortsättning ändå.. kanske inte i ålesund men typ oslo kanske....
snackade med en tjej på brandförsvaret i laholm i måndags, hon blev jätteglad när jag sa att jag var intresserad av att bli deltidsbrandman.. men just nu sökte dom inte mer folk i laholm iaf hade precis anställt en kille.. men rörde på sig hela tiden så kunde när som helst dyka upp en ny plats.. sen e ju kruxet att man måste bo o jobba så man är klar på 4 min när larmet går.. och man måste ha en fastanställning.. och det har jag ju.. men inte så lätt att bara dra därifrån när plikten kallar.. så fan.. blir jävligt krångligt.. sen har jag blivit mer o mer sugen på att börja plugga till hösten.. ta tag i lärarutbildningen.. snackade med Björn, han pluggar i Linköping och det verkar riktigt schysst..
tror det mkt är att nu när jag kommit ifrån örta så har jag mer och mer kännt att det är dags att komma vidare.. örta har ju alltid bara varit en anhalt mellan gymnasiet och vidare utbildning.. börjar bli dags känner man...

Jan-Ove hade krockat med sin bil i helgen förresten.. kört en svnäng uppe bland fjällen. han skulle åka o hämta sin flickvän som skulle hem över helgen.. men snöade ju som fan i fredags. o lördags också för den delen..
hade vonterdäck men det hjälpe inte så mkt eftersom han inte såg snöpinnarna.. ( här uppe har dom fan svart/vita pinnar, fattar inte nyttan.. varför ha svarta pinnar??? visst bra kontrast mot vit snö en solig dag, men det blir ganksa mörkt om natten här.. och lyser inte typ orange bättre i allmänhet?? jaja.. detta landet)
hur som helst.. han såg inte snöpinnarna och missa därför när vägen tog slut.. upptäckte detta försent o panikbromsningen hade motsatt effekt så gick väl sådär med bilen.. han klarade sig utan en skråma, men bilen tog nog ganksa mkt stryk....
en annan konstig grej med detta landet som gäller i regel överallt man än kommer är att man har så lite plats överallt... vägarna är smala, pakeringplatser minimala, affärer trycker in så mkt skit dom kan på så liten plats som möjligt, på jobbet är det trångt trångt trångt typ överallt.. hade behövt ett till lika stort lager så det e plats med allt shit... så det är nåt allmänt med detta landet att snåla på allting.. trots att man ändå har ganska gott om pengar..
men men... jag klagar inte!!!

fint väder idag iaf!! får väl försöka ta sig ut nåt idag.. behöver inhandla lite grejer för kvällens fotboll!!
ska ju ändå fixa em platsen idag!!!
ha d bra!!
peace out

foto+Norge Bloggen part 22

11/11
söndag.. chillar dag som vanligt!! blött o kallt!! har snöat en hel del här igår och i fredags!! men relativt varmt fortfarande så det mesta smälter bort ganska fort... men ligger väl nån centimeter på marken iaf..



kasta vinterns första snöboll i fredags.. missade mitt mål (jan-ove) grovt dock.. lugnat sig allmänt på jobbet nu, fått ihop litet lager nu iaf så har vi lite o plocka från när det behövs!! :)
men får väl bli lite extra jobbande nästa helg o lite så som man iaf tjänar lite pengar.. fick första lönen i fredags!!! fick nästan 23 000 för dryga månadens jobb vilket man väl får vara nöjd med!! men jobbade ju väldigt mkt extra så blir nog inte liknande summor nästa lön!! så får väl börja jobba lördagar o så igen så det blir nåt av det!!
hade lite firande igår, fira lönen, lägenheten och allmänt att det var helg!!:) vågade oss på att åka ut på stan oxå. en bättre kväll jämfört med sist vi var ute!! men nån party party stad kan man väl inte skryta med att Ålesund är..

Sofia åkte till Solheim igår en sväng, det var bakar dags igen.. norska delikatesser. så jag o Dan åkte med till moa och gick en sväng på köpcentrat. fick köpt ett skärp vilket har varit i behov av länge.. behöver ett till jobbet..
alla brallor växer.. hitta lite andra bra o ha saker innan vi tog en härlig promenad hem till lägenheten. härligt härligt!
en kaffe och ett glas glenfiddich satt fint!!!

kom fram till att vi ska börja ta mer vardagliga foton, så tänkte jag lägger upp ett gäng så ni ser lite mer hur läget är här uppe!!:)

image2

The palace of skåtaberget 27c!!

image4

"utsikten"

image6
vardagsrummet

image7
the beertender!!!!

peace out

Norge Bloggen part 21

8/11
tjo!! idag är en bra dag!! torsdag, vilket innebär att helgen snart är här!! lönen kommer imorgon! första lönen!! spännande spännande!!! Dan har fått ett till jobb, kul för honom!! och Helsingborg knäckte ännu en på förhand övermäktig motståndare!!
Helt galet!! fick inte streamingen o funka som vi ville så missa stora delar av första halvlek.. lyssnade på radio och hörde hur Hif tog ledningen med både 1 och 2-0!! lyckades få igång skiten tillsist så fick se 2-0 målet eftersom sändningen var lite efter radion.. stackars sverker, som blir livrädd av minsta lilla ljud eller rörelse fick väl en hjärtattack när christoffer andersson satte 3-1 i andra halvlek.. helt sjukt!!! 4 poäng efter två matcher... det trodde jag faktiskt inte.. ser jävligt bra ut för framtiden!!! synd att man befinner sig sådär dryga 100 mil därifrån bara.... Wien hemma kommer bli nåt alldeles extra!! oj oj oj... vinst där oxå så är vi fan vidare!!!!

annars då... Dan har fixat ett till jobb.. eller ska testa på det iaf. lämnade ju ett cv till grethe som hon lämnade vidare till sin chef, var tydligen nåt ställe som behövde folk... så ringde chefen typ igår o ville ha ett möte.. är alltså på ett typ boende för handikappade som jag förstod det.. 12 lägenheter med vuxna personer med olika handikapp... så kan säkert va nice!! gällde varannan helg och överigt så mkt han ville!! dom va i kraftigt behov av folk tydligen... så alltid nice med axtra cash.. vi gör ju inte så mkt av nytta ändå på kvällar helger så varför inte...
men skulle nog bara testa på det lite till en början iaf...

kollade på vädret i morse... varning för halka skylten kommer allt närmre och närmre ålesund på kartan... jag o Dan tog en sväng till Däckspecialisten i förrgår.. kolla lite priser vad däck skulle gå på... grejen är ju att här uppe kör man inte gamla billiga skitdäck.. nya märkesdäck som gäller!! e väl lite annat vinterväder här uppe när man ska ta sig nånstans jämfört med södra sverige... som när vi åkte i fjällen med klassen.. hade hyrt bil på shell i laholm... gick sådär med dom däcken som satt på den bilen... vägen svängde, men det gjorde inte bilen så att säga... så kommer få lägga ut dryga 4000 på nya däck. men inte så jätte farligt ändå.. får ju vad man betalar för så att säga...

jobbet rullar som vanligt!! chefen jostein har varit på kurs/utbildning nu några dar så andra chefen jan-espen har varit högsta hönset!! dunder skön snubbe!! kommer riktigt bra överens!! går mest runt o glider, eller rättare sagt glider mest runt i trucken. skämtar hela tiden!! ritkgit skön cool gubbe!!
har efter flera turer nu hittat bästa vägen att gå till jobbet oxå så slipper lägga massa pengar på bussen!! tar typ 20 min att gå dit, lite längre att gå hem eftersom det då är uppförsbacke typ hela tiden.. men har åkt med Dan hem nu några ggr. funkar bra med tiderna, han slutar ju efter halv fyra så är på br. sunde lagom till innan fyra.. så slipper gå hem i regn o rusk iaf :)
nähä.. sista jobbe dagen imorrn!! får väl se om det blir nåt på lördag.. man vet aldrig!!
be en bön till fotbollsgudarna att Henke stannar nästa säsong och get some sleep!!!

peace out

Norge Bloggen part 20

4/11
näst sista månaden för detta året är igång..
sitter här i vår nya lägenhet, härlig känsla att ha ett eget ställe. men könns samtidigt lite konstigt att bo i någons lägenhet utan att ha träffat människan, fast antar att det känns minst lika knas för honom :)
katten som tydligen skulle vara en riktigt ute katt, bara inne en sväng på kvällen och käkar upp sig. annars ute hela natten osv..
men snarare tvärtom.. han är ute dom timmarna mitt på dagen när vi är o jobbar.. sen är han inne mesta tiden.. går ut några gånger, men bara iväg en halvtimme ungefär, sen kommer ha igen... gillar skarpt vår nya säng som vi har köpt.
köpte en sån stor uppblåsbar madrass. 1,63 bred så en stor sak.. lika hög som en vanlig säng o hur skön som helst.. vilket Sverker oxå tycker. efter mkt om och men döpte vi han till Sverker Eliasson. efter Hif´s trogna matrialförvaltare!! eftersom vi aldrig fick veta vad katten heter egentligen så fick vi komma på ett eget namn till honom..
annars har det varit fullt upp med jobb och flyttande, försökt komma i ordning...
igår var det AsFK´s sista match i tippeligan 2007. firades ordentligt efteråt att man för första gången klarat sig kvar i tippeligan. hade satt upp ett stort partytält nere på torget där det skulle firas. ungdomskorpset som marte och stine är med i skulle vara emd o servera öl. men tydligen inte nån som kunde ställa upp så jag o Dan blev tillfrågade.. en bra chans att få bjuda tillbaka lite efter allt vi har fått, och atle/grethe blev jätte glada!!
sofia hade varit med o bakat med grethe innan under dagen och sen körde hon ner oss till torget vid klockan sex.
vet inte ritkigt varför vi skulle vara där vid sex eftersom matchen inte var slut förrän kvart över åtta.. men hade ju gott om tid att förbereda oss iaf:)
kom en del folk allt eftersom men var väl mer framåt halv elva tiden som det började bli fullt där. och var väl först då som det började bli lite roligt.. innan hade det mest varit stå och titta mesta tiden och sen tappa upp en öl eller två emellanåt.. men där mot slutet när folk började komma igång så var det ganska kul faktiskt!! fullt ös!!
spelarna kom också för att hyllas. så dom kom också o köpte lite öl o så..
halv ett tackade vi för oss och drog hemmåt igen. så.. nu har man provat på hur det är att jobba i ett öltält också!!

nähä... imorrn börjar en ny vecka... tänkte ta reda på hur lång tid det tar att gå till jobbet...
dags för luftmadrassen de luxe!!

peace out

RSS 2.0