Norge Bloggen part 8

Igår var det först extra jobbande. Börjar komma in i det nu känner jag.. En av limpistolerna la av så kunde inte stå vid limmningen som jag gjort innan så fick jobba vid en större maskin istället. lite mer chill där. maskinen gör största jobbet så att säga:) så var gott o göra nåt annat och lite schysstare arbetsuppgifter!! Lånat en mp3 av anette nu så nu har jag musik om dagarna vilket oxå gör det lite lättare:)
började vid tio, kom hem igen vid innan fyra. så gansk alagom arbetsdag. och som sagt ganska allmänt chillig dag.
när man jobbar helg så bjuder stället på pizza dessutom vilket ju alltid är trevligt:)
så är ju helt okej jobb, men söker väl vidare efter nåt bätte hela tiden, får väl se vad som händer... Atle har snackat om att han kände nån byggare som behövde folk i november, men får väl se vad som händer.... funkar bra på jobbet jag har nu iaf så ingen panik!!

senare på kvällen var det så dags att testa Ålseund by night!! totala omdömmet är väl inte jätte bra kanske...
åkte in hyfsat tidigt, för o hinna reka lite tänkte vi eftersom vi inte alls visste hur länge ställen va öppet, vilket som gällde osv..
traska bort till bussen, hann precis med den!! väl inne i stan upptäckte vi att det var helt tomt.. gick runt o kolla lite ställen men typ dött överallt.. bara ett gäng polacker som förde lite liv.. snacka med en vakt och förstod då att folk går ut väldigt sent i denna stan!! typ efter ett börjar folk komma.. nåt o tänka på till nästa gång.. lååååååång förfest!! gick iaf på "Lipp" vilket är stället som gäller för folk i vår ålder. schysst ställe, mest riktiga nattklubben i stan verkar det som.. ganska mkt folk där oxå när klockan väl tickat tillräckligt långt..
ganska cool lokal men litet dansgolv dock.. upptäckte att det är oldstyle som gäller där.. lite omvänt mot sverige.. typ mest killar som är på dansgolvet.. tjejerna står runt om dansgolvet.. lite typ bjuda upp grej lr nåt...
inte så farligt dyrt heller, ligger ungefär som dom lite större ställena i Halmstad ungefär.. så positivt.. goda drinkar gjorde dom oxå..
klockan gick och det var snart dags för stängning.. vi plocka ut våra jackor, försökte hitta en taxi och med lite tur stoppa vi en som körde oss så vi slapp stå i kö i en  timme lr nåt:)
så nu kan vi Ålesunds ute ställen oxå. kasnke inte bästa festar stan, men nästa gång går vi iallafall ut i rätt tid!!:)

peace out!!!!!

Norge Bloggen part 7

Igårmose ringde Lisa från proffice. "hej Tim, kan du jobba idag?" jo men visst svarade jag.
"bra, har ett jobb på ett lager till dig, lagerarbete och produktion, 2 veckors provanställning o funkar det bra så kan du nog ha jobb där fram till jul!! jag skickar ett sms med adressen så e det bara dra dit!!"
lite frukost och ett mottaget sms senare var jag på väg. inga större problem o hitta dit, in i receptionen. hon ringde ett samtal och skicka mig vidare ner till byggnaden där lagret jag skulle vara på låg. knackade på och möttre Justein, chefen!! riktigt trevlig gubbe det där!! fick lite kläder och ett skår o sen var det ut o jobba direkt!!
jobbat 5 timmar igår o 8 timmar idag och det är officiellt kanske ett av dom tråkigaste jobben i världen..
igår och idag har min huvudsyssla varit att limma fast en ganska stor träbit på en större frigolit bit. den stora frigolitbiten sågas sen (provade jag på idag, i typ 30 min kanske) sen tar man två bitar av dom man sågat itu och sätter ihop igen så det bildar ett hörn( typ som man som skydd när man fraktar t.ex. fönster o sånt)
har sågat lite och även limmat och hammrat ihop små biter under korta perioder idag och igår men huvudsysslan har varit att limma fast en stor träbit på en större frigolitbit.. lika kul som det låter...
men ändå okej, ska försöka fixa fram så jag har musik o lyssna på undertiden jag står där o jobbar så blir det iaf lite roligt.. jobbigare är att eftersom man gör samma rörelser hela tiden så sliter man ganska mkt på framför allt armar, ben och rygg.. ont i händerna och underarmarna efter allt tryckande(måste ju pressa ihop bitarna så limmet fäster), står upp hela tiden så trött i benen o ont i fötterna som fan.. ont i ryggen av att stå och lyfta mkt... men ska inte klaga!!! positivt är väl att man jobbar med magmusklerna oxå när man pressar ihop delarna:) alltid bra!!
där e en kille i min ålder som jag jobbar mest med  (Jan-ove lr nåt sånt) verkar lite speciell.. men han e helt okej. har typ inga intressen alls så lite svårt o prata med honom dock:) jobbade även med en annan kille idag (Thomas) några år äldre än mig, men han va riktigt schysst!!  stora problemet där e snarare att vi har lite svårt att förstå varandra ibland..  han har jobbat där lite längre oxå så han e inte så noga att limmet ligger rätt o så.. mer bara kasta på lite här o där!!  lite mer chilla, no stress!! ska jobba extra 5-6 timmar på lördag med han, limma på så bra det går!! bra betalt iaf!!
så.. nu har jag ett jobb iaf.. söker väl vidare efter nåt bättre, och nåt som ligger bättre.... går dåligt med bussar dit ut.. men löser väl sig.. kasnke hittar värsta lägenheten typ 100 m därifrån lr nåt!!

va o kolla på en lägenhet idag förresten! riktigt fin va den!! låg i typ den brantaste backen jag varit med och med en underbar utsikt!! nyrenoverad, tre rum, vitvaror fanns det, uteplats m.m. tyvärr så var det ganska mkt folk som var ute efter den dock... så vet inte hur stor chans vi har på den.. men hoppas hoppas!!!!

peace out!!!!!!!!

Norge Bloggen part 6

Jag har kommit fram till att min kropp och hjärna måste vara inställd på att när väckarklockan ringer så sjunker eneginivån till -100.. vaknade till typ nån minut innan klockan skulle ringa.. inte så farligt.. har vaknat självmant hyfsat tidigt några mornar, satte klockan mest så jag inte skulle försova mig..
det var väl inte så jag hoppa upp och sprang ett varv runt huset men kände mig ändå ganska pigg.. men när klockan väl ringde.. då rasade all energi jag samlat ihop..
aaaa, gott om tid tänkte jag o satte om alarmet dryga 20 min framåt.. somnade aldrig utan va typ halv vaken.. men ändå sjukt trött... alarmet ringde igen.. palla gå upp tänkte jag...
men typ 15 min senare lyckades jag palla mig upp iaf... hade jag inte satt alarmet hade jag garanterat varit mer pigg..
hur som helst... upp o käka frukost och göra sig i ordning. kolla kartan sista gång och vad människan heter så inte e helt lost... Nikko blev superglad när jag gick ner för trappan, trodde vi skulle gå på tur stackarn.. blev sååå besviken när jag stängde dörren och han fick sitta kvar med sitt koppel brevid sig.
in i bilen o brumma iväg till Parkgata 3. vägen jag planerat o ta sket sig totalt för där va stängt så kom inte förbi.. men lyckades ändå lokalisera byggnaden så va inga problem!!!!
tillsist kom jag fram till Lisa på proffice! snackade lite allmänt om mig och vad jag kunde tänka mig o jobba med..
undrade vad jag tyckte om fysikt arbete och om jag va rädd för att bli skitig.. när hon förstod vad jag jobbat med innan så förstod hon att det va nog inga problem!!! en annan e ju van vid att torka skit o slåss var o varannan dag så!!:)
ett foto senare och jag var på väg tillbaks mot kyrkjehaugen igen för o ringa snubben på det andra företaget.
( tog först nikko på en promenad så han blev glad. börjar nästan bli lite polare med den hunden nu!!

tror dom har väldigt mkt o göra på det stället jag försökt ringa till.. han vill inte ens svara idag...
ringt o ringt men inget svar... får väl sätta klockan imorrn o göra nytt försök ; )

peace out!!!!!!!!!!!

Norge Bloggen part 5

Idag var det loppis nere på skolan här i närheten. typ.. dryga 50 meter från "solheim resident"...
dörrarna slogs upp kl. 11,00. 11,01 hade vi gjort vår första affär, 2 stolar och en soffa för sammnlagt 4 pers blev dagens första affär för både oss och försäljarna. var nog egentligen typ trädgårds möbler som stått på nån altan, men va i kanon fint skick och bekväma dessutom som vi slog till!! hittade även två bord som vi snabbt blev ägare till. ett som passar perfekt som soffbord och det andra ska vi ha som tv bänk! har ingen tv än men får ju ta en sak i taget :)
hade redan kvällen innan ,då vi fick en exklusiv förhandsvisning på en del grejer, spanat på en spis som vi funderade på att införskaffa fall i fall vi behövde en. 250 spänn såg vi att dom ville ha för den. "vem fan vill ha en gammal spis" tänkte vi och gick vidare för att komma tillbaka senare för att kunna sänka priset.. säg 50 spänn var för en spis är ju inte farligt.. oavsett om vi behöver den eller inte...
vi gick över till byggnaden brevid för o spana bland olika smått o gott för o se om där fanns nåt vi behövde.
mkt nöjda hade vi kvarten senare införskaffat oss en gryta, ett set bestik, o lite andra köksprylar som vi behöver. (har sen innan fått lite prylar från grethe som dom tänkte skänka till loppisen, typ tallrikar, muggar, glas m.m.)
så nu har vi nog det mesta vi behöver för o klara oss i köket iaf.
vidare runt bland elektonik, böcker, leksaker m.m. för o spana efter nya fynd. Det enda vi fann av intresse var en data väska som Dan köpte för en billig peng som han ska ha till jobbet. annars var det inte mkt att ha...
slutligen tillbaka till möblerna för att bära bort våra fynd vi gjort där..
till vår fasa upptäckte vi där att spis jäveln var såld.. det var visst nån norrbagge som oxå var i behov av en gammal spis... så det var lite synd.. hade varit ett bra klipp annars.. men men... livet går vidare!!
bar upp våra möbler till huset och stapla ihop det så gott det gick..


utekvällen blev det inget av som ni kanske förstår eftersom jag sitter här vid klockan två o skriver när jag egentligen skulle haft en öl i ena handen och en glad norska i andra.. vi tappa tiden lite granna och sen bara rann det ut i sanden tyvärr... tror alla va ganska sugna på fest annars, efter vårt uppehåll som fortfarande håller i sig.
tog ett glas vin och kollade på norska let´s dance istället.
så vi spara oss en vecka till iaf..  och med tanke på min inkomst hittils i detta landet så kanske det  är lika bra.. :)

peace out!!!

Norge Bloggen part 4

Vi hade en ny lägenhet på gång. Fredag eftermiddag gav vi oss iväg för och se vad det va för nåt denna gången. mycket värre än senast kunde det ju inte bli.. En ganska liten sak denna gång.. bara 54 kvadratmeter..
men blev positivt överraskad. den var riktigt fin med kök, vardagsrum och sen ett valv in i ett litet rum och därifrån vidare genom ett valv till ännu ett litet rum. Perfekt för oss tänkte vi. hyran låg bara på 5300 inkl. elen så dyrt va det inte heller..
men tyvärr var det inte bara glada miner denna dag när vi fick redan på att tjejen som bott där innan tog med sig rubb o stubb. dvs spis, kyl och allting!! var lite grejer man kunde få köpa med men det var dessvärre ganska nya grejer så låg lite över vår prisklass..
vi har sänkt kraven lite eftersom det är så ovanligt med fullt möblerade lägenheter så vi nöjer oss med att det finns vitvaror. resten går ju att fixa.. blir antagligen lite billigare att hyra delvis möblerat också så pengarna vi spara där kan vi lägga en del på att skaffa de möbler vi behöver för en billig peng..
hade ett tag lite planer på att inte bry oss om det fanns vitvaror oxå för att bredda sortimenter ytterligare, då vi kanske har både spis och kyl på gång för en billig peng..
men kommit fram till att vi behöver ändå lite saker t.ex. tvättmaskin så beslutat att vi måste ha vitvaror iaf..
så sökningen efter egen bostad fortsätter allt jämt... ringde på en anna lägenhet idag som verkade kalasbra oxå.. 3 rum, stort o fint för runt 7000 i månaden. blev total dissad dock när han förstod att jag inte va "tillräckligt gammal.."bodde tydligen en del äldre folk i huset och då passade inte med tre arbetande svenskar i huset..gubbe!
hänt lite saker på jobb froten också faktiskt.. inget och sätta klackarna i taket för, men kanske nåt på gång med lite tur.... blev kontaktad av ett av alla bemanningsföretag som ville ha ett möte så ska dit på tisdag och snacka med dom..
jag ringde även ett företa som kanske behövde folk.. ska ringa på måndag igen och se om vi ska boka en tid så jag ska komma o checka läget.. återstår att se.. håller tummarna!!!

imorrn har vi lite planer på att testa på utelivet i denna stan, se vad norrmännen går för!!
peace out!!!!!!!!

Att vara eller inte vara eu-spelare

så har svenska fotbollsförbundet inte kunnat skjuta upp beslutet längre. även om det inte är helt klart än så kommer det med allra största sannolikhet bli så. Lars Lagrell har väl tillsist förstått att man kan inte stå över en eu-lag. hur mycket man än vill.. om det hade varit göteborg eller aik som befunnit sig i helsingborgs postion och innan säsongen klagat för lagrell o co att man strider mot en eu lag hade kanske ett beslut kommit fortare?? kan man klart bara spekulera i..
Cotonouavtalet kommer göra att färre unga spelare får chansen att spela a-lags fotboll och kommer hämmas i sin utveckling hävdar många. visst... konkuressen kommer bli större, absolut!! men jag tror inte det finns någon klubb i hela sverige som tänker, "yes. nu kan vi kicka hela ungdomslaget och plocka in 30 afrikaner istället!!" i helsingborgs fall så visst har man många afrikaner. jag tror man har länge väntat på detta beslutet, kanske har dom vetat om Cotonouavtalet långt innan Randers i Danmark gick till sitt fotbollsförbund och fick sin vilja igenom, och det blev snack om det i sverige också...då man är ganska ensam om att ha gjort såna stora satsningar i afrika som man har gjort. och särkert kommer importerna inte minska av inte eu-medborgare i helsingborgs trupp. men samtidigt är helsingborg ett lag som satsar starkt på sina ungdomsspelare. detta tror jag är mycket tack vara hans eklund som mer än gärna spelar med unga lovande spelare, t.ex. landgren, unkuri, nilsson m.fl.
om man jämför med andra lag som t.ex. djurgården har helsingborg fler svenska spelare. alltså bara för att man har eu-pass betyder det inte att man är svensk, är inte detta minst lika stort hot mot våra blivande stjärnor i ungdomslagen??
självklart ska man ta vara på sina unga lovande spelare. för landslag osv osv. men samtidigt måste vi ju höja kvaliten på svensk fotboll och få mer slagkraftiga lag. om man då kan få det genom att plocka in utländska spelare så varför inte?? varför inte inför liknande system som dom har i tyskland??
minst 6 spelare måste vara från tyskland i truppen, detta kommer oxå ändras till 8 snart om jag inte minns fel...
ska man ta vara på svenska ungdomars fotbollstalang är väl en spelare från danmark eller norge lika stort hot som en spelare från sydafrika eller kongo??
enligt lagrell ska man försöka utveckla utlåning av spelare mellan klubbarna vilketr jag tycker är jätte bra!!!
lyckas en spelare inte riktigt i a laget så låt honom spela a lagsfotboll på en lite lägre nivå. måste ju vara bättre att spela a-lagsfotboll i t.ex. superettan eller att sitta på bänken i allsvenskan och spela b-lags matcher..
se spelare som imad kahlili från hif eller joel johansson från hbk som båda inte riktigt fått till det i a-lags spelandet. numera spelar båda i superettan vilket jag tror kommer göra dom båda gott!
steget från stjärna i b-laget till lyckas i a-laget är större än man tror. kvaliten är så pass högre i allsvenskan, tempo och allting..

alltså, jag välkomnar detta beslut med öppna armar! öka konkuransen och dom som inte riktigt platsar (svensk eller inte) lånas ut till lag på en något lägre nivå. detta kommer förhoppningsvis även öka kvaliten i lägre divisioner.
slutligen kan man helt enkelt fråga sig, vill du ha en så god pizza som möjligt och låta den bakas av en person från något annat land eller vill du tvunget ha en svensk pizzabagare och därmed oxå tappa kvalite???

peace out!!!!!!!!

Norge Bloggen part 3

jaha... lägenheten va inte något o ha nånstans... typ det första gubben gjorde när vi kom va o knäppa byxorna:)
kändes lite typ socialen hyr ett hus åt honom som han sen hyr ut till andra ungefär.. hela skiten kändes som han gjort försök till renovering själv, och han va nog inte nån byggare bob precis.. parkettgolvet hade lite luckor, golvmattor satt inte fast i golvet.. hade börjat dra dit lite möbler men lång ifrån färdigt.. han frågade oss om vi behövde sängar..??
va fan... vänta han sig.. "ja, vi vill ha möblerat, MEN vi har tre sängar med oss så det behövs inte"... :D
"balkongen" va typ fall färdig.. knappt så den höll för alla tomflaskor och cigarettfimpar som låg där ute... :)
o detta skulle ha han 7500 i månaden för.. plus el o allt sånt.. hade atle med oss oxå vilket var skönt. han kunde ju höra lite mer med gubben och visste lite mer.. och tror atle va den som var mest negativ till hela stället.. han typ bara skrattade åt allting:)

nä, så får nog belägra anettes rum några dar till iaf... men idag kommer nyt i uka, brukar finnas massa lägenheter har jag hört ryktas så kanske har nåt nytt på gång tidigare än man tror... får väl se..
fått iväg 2 nya jobb ansökningar oxå idag. ett lagerarbete och ett dagis lr nåt liknande.. se om jag hittar nåt mer bemanningsföretag jag kan skriva in mig på oxå.. sen e det bara att fortsätta vänta!!!:)

peace out!!!!!!!!!

Norge Bloggen part 2

070918
jaha.... är tredje veckan igång här uppe..
ger en lite resume på vad som hänt senaste tiden.
dagen efter vi kommit upp ringde dan på en annons, fick då besked om att skicka in en ansökan med cv så får vi se.
nån timme efter han skrivit ringde dom upp. han blev kallad på intervju dagen därpå. och på torsdagen gjorde han sin första arbetsdag. jag skickade in min ansökan ca 30 in efter dan fått besked, men jag fick svaret att dom skulle kalla till intervju inom 2 veckor efter att dom gått igenom alla ansökningar. enligt dan tycker gubbarna på jobbet att jag ska komma och jobba iaf eftersom dom behöver folk. skit i chefen ungefär!! verkar som alla hatar honom mer eller midre...
hur som helst... har gått typ 2 veckor så förhoppnigsvis hört jag av dom snart.... Dan verkar poppis där iaf så har väl hyfsad chans förhoppningsvis..
Sen har det varit sökningar på löpande band. skrivit upp mig på några bemanningsföretag som skickat cv vidare till olika ställen. pratade med en tjej från manpower som va sådär riktigt norsktrevlig! större delen av folket här är väldigt trevliga och artiga. hade iaf ett jobb på ett lager som hon skicka mitt cv till så väntar svar därifrån, har snart skickat till så mkt folk att jag vet inte vilka jag har sökt till och inte : )
väntar och väntar och väntar.. börjar tröttna på och vänta nu.. sen om vi får en lägenhet snart får jag väl gå runt på alla ställen i närheten och "sälja mig "..

Lägenhet då.. satte in en annons i tidningen. vi har upptäckt att det är mkt mer vanligt att man köper lägenhet här än och hyra.. och vi har ju inte sådär en miljon över och köpa en lägenhet för så begränsar ju lite för oss... sen måste vi ha hyfsat stor, är ju 3 pers som ska bo där och dessutom måste vi ha möblerat vilket inte heller är jätte vanligt.. men ringde en snubbe nu precis faktiskt som hade nåt o erbjuda. tror det är typ källare som han gjort om till lägenhet som han sen hyr ut. ganksa vanligt här uppe att man gör så. renovera källaren, släng in litet kök och fixa en toa så hyr man ut den sen. så den ska vi o kolla på i eftermiddag!! trivs mkt bra här hos vår mya familj men vi vill väldigt gärna fixa nåt eget nu.. hade varit ritkigt skönt att ha ett eget ställe faktiskt.. så hoppas på den lägenheten.. men får väl se vad det är för nåt...

peace out!!!!!

Norge Bloggen part 1

070903
Det var snack om det länge länge, nu är det gjort. Jag, brosan och sofia köpte oss en fin 10 år gammal ford scorpio, packade den full med grejer och körde upp till familjen Solheim i Ålesund.
Jag vet, Ford suger.. under hela min uppväxt har jag alltid fått höra gamla visdomsord som "köper du en ford kommer du till himmelen för då har du ett helvete på jorden". fick ju även höra en hel del kommentarer om vårt bilköp av släkt och vänner. men tro det eller ej så höll den skit bra hela vägen upp!! ca 115 mil på en dag, så vi måste prickat in det enda bra exemplaret dom skruva ihop.

bilresan då!
jag o dan körde från kära gamla hemmet i genevad runt 07,00, ut på landet och plockade upp sofia. sofia hade rotat fram en takbox som vi tänkte slänga på lite snabbt och lätt för att få bättre plats med alla prylar vi skulle ha med.
snabbt och lätt trodde vi.. efter att ha upptäckt att alla skruvar hade typ rostat fast i fästena förstod vi att vår tidsplan skulle krasha fullständigt innan vi ens börjat köra.
men, efter mkt om och men fick vi fast takboxen (spände fast den ytterligare med hjälp av ett rep och sofias ypperliga skeppsknopar kunskaper!!
runt 08,30 lämnade vi Laholms kommun för några månader och började vår långa färd uppåt i landet.
eftersom vi hade bilen packade med x antal liter sprit och flera flak öl hade vi antagligen blivit kastade i havet lr nåt om åkt fast i tullen så därför valde vi att ta en annan väg in i oljan och det höga tonlägets förlovade land.
under vår road trip i sommar som bl.a. ledde oss inom strömstad så hade vi rekat lite och hade därför hittat den perfekta smuggelvägen. från en större väg bar det av till en mindre väg, från den mindre vägen till en ännu mindre väg osv, osv. och på krokiga väger i den djupa skogen kom vi tillsist över gränsen. vi hade lyckats!!

efter att hade upptäckt civilisation även i detta främmande landet kom vi slutligen ut på motorvägen igen.
sen var det full fart hela vägen, allt gick bra, natur va underbar och bilen rullade som den skulle.
enda problemet var vår ac som vi nog ansträngde lite för mkt.. tappa suget mot slutet, men tror inte det ska va något problem!!
vårt största problem under vår resa var alltså i början och i slutet! Ålesund verkar ha någon djupkärlek till rondeller, eller runda kärringar som dom kallar dom här uppe. efter flera rondeller åt olika håll och ständig telefonkontakt med Atle och lite blinkade med lampor hittade vi tillsist fram till Kyrkjehaugen 1.
Äntligen framme!!!!
Av familjen var det bara Atle och Anette hemma (denna familj är väldigt mkt ute på olika äventyr har vi märkt)
Ett glas vin och lite mat satt som en snöboll i skrevet efter 13-14 timmars färd. Efter att ha hälsat på resten av familjen som kom hem efter en spelning la vi oss och sov mkt nöjda över att kommit fram utan några större missöden. Sov jävligt gott den natten kan jag säga!!!

RSS 2.0