Norge Bloggen part 1

070903
Det var snack om det länge länge, nu är det gjort. Jag, brosan och sofia köpte oss en fin 10 år gammal ford scorpio, packade den full med grejer och körde upp till familjen Solheim i Ålesund.
Jag vet, Ford suger.. under hela min uppväxt har jag alltid fått höra gamla visdomsord som "köper du en ford kommer du till himmelen för då har du ett helvete på jorden". fick ju även höra en hel del kommentarer om vårt bilköp av släkt och vänner. men tro det eller ej så höll den skit bra hela vägen upp!! ca 115 mil på en dag, så vi måste prickat in det enda bra exemplaret dom skruva ihop.

bilresan då!
jag o dan körde från kära gamla hemmet i genevad runt 07,00, ut på landet och plockade upp sofia. sofia hade rotat fram en takbox som vi tänkte slänga på lite snabbt och lätt för att få bättre plats med alla prylar vi skulle ha med.
snabbt och lätt trodde vi.. efter att ha upptäckt att alla skruvar hade typ rostat fast i fästena förstod vi att vår tidsplan skulle krasha fullständigt innan vi ens börjat köra.
men, efter mkt om och men fick vi fast takboxen (spände fast den ytterligare med hjälp av ett rep och sofias ypperliga skeppsknopar kunskaper!!
runt 08,30 lämnade vi Laholms kommun för några månader och började vår långa färd uppåt i landet.
eftersom vi hade bilen packade med x antal liter sprit och flera flak öl hade vi antagligen blivit kastade i havet lr nåt om åkt fast i tullen så därför valde vi att ta en annan väg in i oljan och det höga tonlägets förlovade land.
under vår road trip i sommar som bl.a. ledde oss inom strömstad så hade vi rekat lite och hade därför hittat den perfekta smuggelvägen. från en större väg bar det av till en mindre väg, från den mindre vägen till en ännu mindre väg osv, osv. och på krokiga väger i den djupa skogen kom vi tillsist över gränsen. vi hade lyckats!!

efter att hade upptäckt civilisation även i detta främmande landet kom vi slutligen ut på motorvägen igen.
sen var det full fart hela vägen, allt gick bra, natur va underbar och bilen rullade som den skulle.
enda problemet var vår ac som vi nog ansträngde lite för mkt.. tappa suget mot slutet, men tror inte det ska va något problem!!
vårt största problem under vår resa var alltså i början och i slutet! Ålesund verkar ha någon djupkärlek till rondeller, eller runda kärringar som dom kallar dom här uppe. efter flera rondeller åt olika håll och ständig telefonkontakt med Atle och lite blinkade med lampor hittade vi tillsist fram till Kyrkjehaugen 1.
Äntligen framme!!!!
Av familjen var det bara Atle och Anette hemma (denna familj är väldigt mkt ute på olika äventyr har vi märkt)
Ett glas vin och lite mat satt som en snöboll i skrevet efter 13-14 timmars färd. Efter att ha hälsat på resten av familjen som kom hem efter en spelning la vi oss och sov mkt nöjda över att kommit fram utan några större missöden. Sov jävligt gott den natten kan jag säga!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0