Hemtenta!!

En kort resume av de senaste dagarna....
Torsdag var förberedelse inför seminarium och seriös diskussion på fredag..
Fredag var seminarium och just diskussion i massor.
Fredag-Lördag - party party
Söndag ..............
Måndag, mini föreläsning och hemtenta utdelande...
Måndag - nu - torsdag - HEMTENTA!!!!

Så kul har jag!!!:)
Rasten är slut!!
Lite mer skriveri innan promenad med hund, frukost, kaffe och sen vet jag inte vad jag ska göra...
hemtenta kanske....

Omval!

En spontan reaktion på all turbulens kring valet är att, va fan, vi gör om skiten!!
En av Aftonbladets många nätfrågor var "om du ångra ditt val av parti." 9000 pers sa ja..

Vidare läste jag att det fanns många stackare ute i landet som tagit fel på socialdemokraterna och sverigedemokraterna. Fanns även vissa uppgifter om att sverigedomkrater blandat in sina valsedlar med sossarnas för att ouppmärksamma personer skulle missa att dom röstade på SVERIGEdemokraterna och inte SOCIALdemokraterna.. Inte helt lätt alla gånger...

Så ett omval. De känns väl ändå som att dom flesta partier borde vara med på det...
Alliansen - finns säkert många som hellre ser alliansen få egen majoritet än att riskera att sd blir en vågmästare.. Och med tanke på hur nära dom var att få egen majoritet.. 16 röster.. Och 16 röster på rätt ställen borde dom väl fixa i ett omval..
Rödgröna - ja, vad har dom att förlora....
Frågan är ju hur SD ser på saken.. På ett sätt kanske fler "vågar" rösta på dom nu när dom är ett riksdagsparti.. Inte lika fult att rösta på dom nu när dom faktiskt är ett starkt etablerat parti..
Samtidigt är det fulare än nånsin att vara SD. Stora delar av Sverige spyr galla över dom för att dom vill göra detsamma över invandrare. Det är jätteviktigt och jättebra att svenska folket reagerar, men samtidigt motsätter man sig på ett sätt en av dom största och viktigaste rättigheterna vi har i landet. Rätten till att få ha en egen åsikt.. Det blir lite demonastration mot demokratin
Men jag tycker att SD absolut ska uppmärksammas. Det var väl bristen på det som satte oss i den här sitsen från första början... Men man bör ha det i åtanke.. Men som sagt, reaktion, debatt osv. Det är det som behövs!
Synd bara att det är först nu som det drar igång på allvar.. Lite sent för det nu..

Kanske hjälper allt hat mot SD just SD mest..
Gör dom till martyrer? Skapar än mer ilska och ökar "vi mot dom" känslorna..




Så blev det ett SD inlägg tillsist...

Det är mycket snack om sverigedemokraterna nu. Inte så konstigt ifs med tanke på hur läget är.
Vad jag är förvånad över är att folk blir så chockade att dom faktiskt kom in i riksdagen. Något jag har funderat på..
Det går en hel del gliringar mot Skåne, nästan var tionde väljare röstade på SD nere i söder. Och vad jag tror är orsaken är mycket det geografiska läget. Ute i Europa gottar sig media åt att Sverige, denna högfärdiga nation också kommit in i skammens ljus med ett främlingsfientligt parti i riksdagen. "den svenska ballongen sprack" som jag hörde att någon dansk journalist hade sagt..

Och det går ju inte att förneka att det går en stark höger våg över europa. Finns väl olika orsaker till det, och går väl säkert hitta tecken ända bak till world trade center, och säkert ännu längre bakåt i tiden. Hur som helst.. Frankrike, Schweiz, Danmark är alla exempel på hur det ser ut på den politiska arenan ute i Europa. Danmark t.ex... Dansk Folkeparti var i precis samma läge som sverigedemokraterna, nu är dom med och påverkar i väldigt hög grad.
Att det kommer inte ett främlingsfientligt parti i maktens finrum är alltså inget nytt. Det sker i hela Europa, är ju bara positivt att Sverige lyckades hålla dem borta så länge som möjligt. Extrem höger vågen går över Europa, och vilken del av Sverige influeras först? Jo, den som ligger närmast kontineten förstås. Skåne, Blekinge, Halland..

Vakna upp! Sorry, men det är inte något nytt det som händer i Sverige. Fortsätter man uppåt i landet så finns denna ovetenskap kring utvecklingen kvar, och därför är chocken så stor. Jag tror ingen i Skåne är chockad över att SD är i riksdagen. Jag är det inte iallafall..

Sen är det bara tragiskt att det faktiskt är så som det är. Svenska folket har valt in ett främlings fientligt parti i riksdagen. Det är förjävligt!! Men man ska komma ihåg att det inte bara är skånska bondepågar med epa-traktorer som står för rösterna. Det finns många ("många") invandrare som röstade på SD, för att dom vill få till en förändring. Tyvärr är det väl så att dem andra partiernas tafatthet kring frågan har gjort att SD fått utrymme att driva sin politik. Ignorans menar jag inte, men jag tror många medborgare känner att ingen riktigt vågar ta tag och lyfta frågan. Förutom ett parti, just det, sd..

Sen tror jag att denna extrema blockuppdelning bidragit till att sd fått utrymme att komma in i riksdagen. Allians mot rödgröna. Den egna politiken för varje enskilt parti har kommit i skymundan. Rösta på S, och du röstar också på V. Rösta på M och du röstar också på C osv osv. Detta har gynnat SD.
Märkligt hur ett relativt litet parti kan få så enormt stor inverkan och påverkan bara genom att finnas. Ingen sammarbetar, pratar med dom eller tittar åt deras håll, men ändå påverkar dom politiken på ett så enormt stort sätt.

Demokratin är ju knepig på det vis att du har fulla rättigheter att göra ditt val, rösta osv. Men det finns inga krav på hur du gör det, läs samtliga politiska manifest, följ valdebatter, snacka med folk osv osv. Eller dra lott, ta nån som är snygg eller sa nåt kul i en intervju. Spelar ingen roll. Så länge du tar ditt ansvar och faktiskt röstar!

För Sverige i tiden!!

Sverige, du gamla du fria. Ett gott föredömme för resten av världen hur demokrati ska fungera! Eller....?
Hur såg det ut i Sverige innan makten gavs till folket?

Feodaltiden..
Jo, en klick överklass styrde. Arbetarklassen gjorde sina sysslor. Bönderna odlade sin jord, skötte sig själva. Man hade sina vanor klara för sig, odla, skörda, sköt di,g jobba hårt som fan och bli inte sjuk för guds skull för då går det åt helvete för dig!! Människor reflekterade inte över sin situation, dels för vanorna som så klara och invanda. Men makten var också så långt borta att det var svårt att påverka.. Det var en lång väg att ta sig ända upp till kungen eller greven eller vem man nu klagade hos på den tiden.. Man riskerade förstås också att bli spöad och straffad rejält...
Nä, människan skötte sig själv, man fick vara nöjd med att man hade nån jord att odla över huvudtaget.. att man hade tak över huvudet och mat på bordet. Överklassen gjorde sin grej, fixa "lagar" som gynnade dom själva, ägde rubb o stubb och levde loppan!

Hur ser det då ut idagens samhälle och framförallt.. Hur kommer det se ut i framtiden?
Byråkratin tar över allt mer. Samhället styrs av lagar, avtal osv. De statliga företagen, som ägs av folket blir privata. Makten flyttas från folket till mäktiga privatpersoner. Klyftorna mellan rika och fattiga vidgas mer och mer.
Vanliga människor har ingen möjlighet att påverka eftersom makten är för långt ifrån dem och processen för att få sin röst hörd över huvudtaget är för lång och krävande.
Detta gör att svenska folket slutar reflektera över sin situation. Man nöjer sig med sitt lilla, man är glad över det man har. Man har tak över huvudet, mat på bordet och ett jobb att gå till. Det spelar ingen roll vad jag gör, politikerna skiter i vad jag säger och är idioter allihop. Lilla jag kan inte påverka nåt..
Det blir en vana att bara sköta sig själv, sköt jobbet, gör vad du ska, bry dig inte och bli för guds skull inte sjuk för då går det åt helvet för dig.

Ser du ett samband??
Kommer säkerligen bli en djupare analys av denna utveckling framöver...

Ge S egen majoritet o mp vinner valet 2046!!

Ny motivation har infunnit sig i att dra liv i den gamla bloggen igen efter att jag börjat läsa BVG och numera reflekterar en väldig massa över samhället som vi levet i. Den första kursen är just sociologi o såhär i valtider har jag fått en helt ny förståelse för saker o ting. Eller ja.. ny och ny.. jag har fått nya perpektiv att se på saker o kan se möjliga motiv till problem som finns i samhället.. Intressant som attan är det iaf!!

Min senaste reflektion, inte av den mest seriösa sorten ifs, dök upp under gårdags kvällen.
Teorin går ut på att jag genom att inte rösta på miljöpartiet faktiskt stödjer dem i ett längre perspektiv!
Miljöpartiet kör ju bekant på den klassiska miljöfrågan.. Miljön går åt helvete är deras motto och detta måste vi få ordning på genom att införa drastiska åtgärder om dom hade fått bestämma.

Nu kommer väl förmodligen inte miljöpartiet få egen majoritet i dagens val, men det kommer!!
Människor vill ha klara exempel ur deras liv, ozonlagret går åt helvete säger mp.
jaha.. säger svensson... jag tycker himlen ser ut som den brukar göra...
Svensson behöver klara exempel ur vardagen för att fångas av skrämselpropagandan. Se på sverigedemokraterna t.ex.. Imigrationspolitiken fungerar inte riktigt som den ska, en klick invandrare missköter sig vilket sd spelar högt på och vips så kan dom bli vågmästare om det vill sig illa. För att inget annat parti verkligen tar tag i frågan och kapar sd. Men det är en helt annan historia!!

Hur som helst! Om mp chillar lite.. Håller tillbaka lite och undviker att få för mkt röster kommer deras miljöpolitik aldrig gå igenom! Inte förrän svensson börjar se riktiga exempel i vardagen på att miljön faktiskt håller på att gå åt helvete! Vänta till polarisarna smälter a la Waterworld!! Sverige förvandlas till ett gigantiskt vattenland, då jävlar vaknar svensken! Miljöpartiet får egen majoritet! Inga problem!!

Så.. gillar du mp, undvik då att rösta på mp (dom får förstås hålla i en liten trogen klick så dom är med i riksdagen) men det räcker! Käka kött 8 dar i veckan, kör skrot volvon som drar 2 liter milen o ställ den på tomgång när du inte behöver den, skit i källsortering, riv det privata vindkraftsverket på gården och bygg ett kolkraftverk!
Och x-antal valår senare så har vi en grådask Maria Wetterstrand som statsminister!

Fan jag borde bli politiker!!




RSS 2.0