Så blev det ett SD inlägg tillsist...

Det är mycket snack om sverigedemokraterna nu. Inte så konstigt ifs med tanke på hur läget är.
Vad jag är förvånad över är att folk blir så chockade att dom faktiskt kom in i riksdagen. Något jag har funderat på..
Det går en hel del gliringar mot Skåne, nästan var tionde väljare röstade på SD nere i söder. Och vad jag tror är orsaken är mycket det geografiska läget. Ute i Europa gottar sig media åt att Sverige, denna högfärdiga nation också kommit in i skammens ljus med ett främlingsfientligt parti i riksdagen. "den svenska ballongen sprack" som jag hörde att någon dansk journalist hade sagt..

Och det går ju inte att förneka att det går en stark höger våg över europa. Finns väl olika orsaker till det, och går väl säkert hitta tecken ända bak till world trade center, och säkert ännu längre bakåt i tiden. Hur som helst.. Frankrike, Schweiz, Danmark är alla exempel på hur det ser ut på den politiska arenan ute i Europa. Danmark t.ex... Dansk Folkeparti var i precis samma läge som sverigedemokraterna, nu är dom med och påverkar i väldigt hög grad.
Att det kommer inte ett främlingsfientligt parti i maktens finrum är alltså inget nytt. Det sker i hela Europa, är ju bara positivt att Sverige lyckades hålla dem borta så länge som möjligt. Extrem höger vågen går över Europa, och vilken del av Sverige influeras först? Jo, den som ligger närmast kontineten förstås. Skåne, Blekinge, Halland..

Vakna upp! Sorry, men det är inte något nytt det som händer i Sverige. Fortsätter man uppåt i landet så finns denna ovetenskap kring utvecklingen kvar, och därför är chocken så stor. Jag tror ingen i Skåne är chockad över att SD är i riksdagen. Jag är det inte iallafall..

Sen är det bara tragiskt att det faktiskt är så som det är. Svenska folket har valt in ett främlings fientligt parti i riksdagen. Det är förjävligt!! Men man ska komma ihåg att det inte bara är skånska bondepågar med epa-traktorer som står för rösterna. Det finns många ("många") invandrare som röstade på SD, för att dom vill få till en förändring. Tyvärr är det väl så att dem andra partiernas tafatthet kring frågan har gjort att SD fått utrymme att driva sin politik. Ignorans menar jag inte, men jag tror många medborgare känner att ingen riktigt vågar ta tag och lyfta frågan. Förutom ett parti, just det, sd..

Sen tror jag att denna extrema blockuppdelning bidragit till att sd fått utrymme att komma in i riksdagen. Allians mot rödgröna. Den egna politiken för varje enskilt parti har kommit i skymundan. Rösta på S, och du röstar också på V. Rösta på M och du röstar också på C osv osv. Detta har gynnat SD.
Märkligt hur ett relativt litet parti kan få så enormt stor inverkan och påverkan bara genom att finnas. Ingen sammarbetar, pratar med dom eller tittar åt deras håll, men ändå påverkar dom politiken på ett så enormt stort sätt.

Demokratin är ju knepig på det vis att du har fulla rättigheter att göra ditt val, rösta osv. Men det finns inga krav på hur du gör det, läs samtliga politiska manifest, följ valdebatter, snacka med folk osv osv. Eller dra lott, ta nån som är snygg eller sa nåt kul i en intervju. Spelar ingen roll. Så länge du tar ditt ansvar och faktiskt röstar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0