Omval!

En spontan reaktion på all turbulens kring valet är att, va fan, vi gör om skiten!!
En av Aftonbladets många nätfrågor var "om du ångra ditt val av parti." 9000 pers sa ja..

Vidare läste jag att det fanns många stackare ute i landet som tagit fel på socialdemokraterna och sverigedemokraterna. Fanns även vissa uppgifter om att sverigedomkrater blandat in sina valsedlar med sossarnas för att ouppmärksamma personer skulle missa att dom röstade på SVERIGEdemokraterna och inte SOCIALdemokraterna.. Inte helt lätt alla gånger...

Så ett omval. De känns väl ändå som att dom flesta partier borde vara med på det...
Alliansen - finns säkert många som hellre ser alliansen få egen majoritet än att riskera att sd blir en vågmästare.. Och med tanke på hur nära dom var att få egen majoritet.. 16 röster.. Och 16 röster på rätt ställen borde dom väl fixa i ett omval..
Rödgröna - ja, vad har dom att förlora....
Frågan är ju hur SD ser på saken.. På ett sätt kanske fler "vågar" rösta på dom nu när dom är ett riksdagsparti.. Inte lika fult att rösta på dom nu när dom faktiskt är ett starkt etablerat parti..
Samtidigt är det fulare än nånsin att vara SD. Stora delar av Sverige spyr galla över dom för att dom vill göra detsamma över invandrare. Det är jätteviktigt och jättebra att svenska folket reagerar, men samtidigt motsätter man sig på ett sätt en av dom största och viktigaste rättigheterna vi har i landet. Rätten till att få ha en egen åsikt.. Det blir lite demonastration mot demokratin
Men jag tycker att SD absolut ska uppmärksammas. Det var väl bristen på det som satte oss i den här sitsen från första början... Men man bör ha det i åtanke.. Men som sagt, reaktion, debatt osv. Det är det som behövs!
Synd bara att det är först nu som det drar igång på allvar.. Lite sent för det nu..

Kanske hjälper allt hat mot SD just SD mest..
Gör dom till martyrer? Skapar än mer ilska och ökar "vi mot dom" känslorna..




Kommentarer
Postat av: björn

Oj Oj vad analytisk du blivit.. som den värsta stadsvetaren. Söewn Holmberg släng dig i väggen.Kanske du skulle bli politiker, många intressanta poänger. Stå på dig!

2010-09-23 @ 19:33:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0