Att vara eller inte vara eu-spelare

så har svenska fotbollsförbundet inte kunnat skjuta upp beslutet längre. även om det inte är helt klart än så kommer det med allra största sannolikhet bli så. Lars Lagrell har väl tillsist förstått att man kan inte stå över en eu-lag. hur mycket man än vill.. om det hade varit göteborg eller aik som befunnit sig i helsingborgs postion och innan säsongen klagat för lagrell o co att man strider mot en eu lag hade kanske ett beslut kommit fortare?? kan man klart bara spekulera i..
Cotonouavtalet kommer göra att färre unga spelare får chansen att spela a-lags fotboll och kommer hämmas i sin utveckling hävdar många. visst... konkuressen kommer bli större, absolut!! men jag tror inte det finns någon klubb i hela sverige som tänker, "yes. nu kan vi kicka hela ungdomslaget och plocka in 30 afrikaner istället!!" i helsingborgs fall så visst har man många afrikaner. jag tror man har länge väntat på detta beslutet, kanske har dom vetat om Cotonouavtalet långt innan Randers i Danmark gick till sitt fotbollsförbund och fick sin vilja igenom, och det blev snack om det i sverige också...då man är ganska ensam om att ha gjort såna stora satsningar i afrika som man har gjort. och särkert kommer importerna inte minska av inte eu-medborgare i helsingborgs trupp. men samtidigt är helsingborg ett lag som satsar starkt på sina ungdomsspelare. detta tror jag är mycket tack vara hans eklund som mer än gärna spelar med unga lovande spelare, t.ex. landgren, unkuri, nilsson m.fl.
om man jämför med andra lag som t.ex. djurgården har helsingborg fler svenska spelare. alltså bara för att man har eu-pass betyder det inte att man är svensk, är inte detta minst lika stort hot mot våra blivande stjärnor i ungdomslagen??
självklart ska man ta vara på sina unga lovande spelare. för landslag osv osv. men samtidigt måste vi ju höja kvaliten på svensk fotboll och få mer slagkraftiga lag. om man då kan få det genom att plocka in utländska spelare så varför inte?? varför inte inför liknande system som dom har i tyskland??
minst 6 spelare måste vara från tyskland i truppen, detta kommer oxå ändras till 8 snart om jag inte minns fel...
ska man ta vara på svenska ungdomars fotbollstalang är väl en spelare från danmark eller norge lika stort hot som en spelare från sydafrika eller kongo??
enligt lagrell ska man försöka utveckla utlåning av spelare mellan klubbarna vilketr jag tycker är jätte bra!!!
lyckas en spelare inte riktigt i a laget så låt honom spela a lagsfotboll på en lite lägre nivå. måste ju vara bättre att spela a-lagsfotboll i t.ex. superettan eller att sitta på bänken i allsvenskan och spela b-lags matcher..
se spelare som imad kahlili från hif eller joel johansson från hbk som båda inte riktigt fått till det i a-lags spelandet. numera spelar båda i superettan vilket jag tror kommer göra dom båda gott!
steget från stjärna i b-laget till lyckas i a-laget är större än man tror. kvaliten är så pass högre i allsvenskan, tempo och allting..

alltså, jag välkomnar detta beslut med öppna armar! öka konkuransen och dom som inte riktigt platsar (svensk eller inte) lånas ut till lag på en något lägre nivå. detta kommer förhoppningsvis även öka kvaliten i lägre divisioner.
slutligen kan man helt enkelt fråga sig, vill du ha en så god pizza som möjligt och låta den bakas av en person från något annat land eller vill du tvunget ha en svensk pizzabagare och därmed oxå tappa kvalite???

peace out!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0