OS koll och Larsson boll

OS går snart in på sluttampen, friidrotten är i full gång.
Ett helt otroligt 100-meterslopp av Usain Bolt. Så fruktansvärt överlägsen, trots att han bara gled med sista 25 meter, och dessutom med oknuten doja.  Hur fort hade han sprungit om han kört fullt ös hela vägen och hade rejäl dubbelknut på skorna??? Hursomhelst tror jag han blir större genom att göra som han gör.
Hade han kört fullt hela vägen över mållinjen hade han krossat rekordet ännu mer. Och absolut blivit odödlig över det.
Men nu blir han ihågkommen som killen som lekte hem ett av OS mest uppmärksammade lopp.
100 meters loppet för herrar har alltid varit den kanske största friidrottstävlingen under OS. Och på det sättet Bolt fullständigt förnedrar de övriga deltagarna borde kanske vara ett fall för nån kommité nånstans.. Får man verkligen förnedra övriga deltagare som kämpat under många många år för just detta loppet???

Kungen av OS måste dock ändå vara Michael Phelps. Vilken jävla kille!!!
8 guld bara i detta OS är helt galet. 8 guld är sånt som hände typ på 20-talet när det fanns en extrem kille som plocka guld i vilken gren han ställde upp i. Men 2008 när alla specialiserar sig på enbart några lopp. Alshammar ställde väl bara upp i ett singel lopp. Gick ju åt helvete med det ändå pga av nya baddräkten.. Tycker det är lite konstigt att man inte var bättre förberedd på att något sådant skulle kunna hända.. Var ju massa snack o dessa nya dräkter och hur bra dom var. Visst, det var dom oxå. Tom jag hade simmat fortare i en sån dräkt. Men när man vet hur lätt det är att dom går sönder så borde man väl vara ganska förberedd på att kunna fixa det. Trist för Alshammar som jobbat i 4 år för detta lopp och så ryker det på dräkten... Hon hade ju som hon själv sa köra naken. Men det hade väl inte förbättrat Sveriges rykte i OS sammanhang.. Efter Aras prisutdelning och ölkalaset under tennisfinalen...
På ett sätt tycker jag det är lite mesigt att man inte får ta en öl och visa att idrottare också kan vara människor. Förstår att det inte är så smart att göra det i  OS-kläder.. Inte bästa reklamen för svensk idrott kanske.. Men va fan...
Så länge dom håller det på normal nivå så är det väl lugnt???

Hur som helst... Phelps.. Träningsnakomanen som käkar runda slängar 10-12,000 kalorier om dagen. Tränat i princip varje dag senaste året iaf. Förstått att han har någon form av bokstavskombination vilket ju också är helt fantastiskt!!
Att kunna utnyttja all den enegin som han har och rikta den åt samma positiva håll är ett stort föredömme för många barn och ungdomar världen över. Och till folk i närheten av personer med samma problem. Fantastiskt!!!!
Sen ser man också hur snabbt allt kan vända och hur personer på den nivån ligger på gränsen hela tiden.
100 fjäril låg han efter under hela loppet fram till målgången. En hundradel ifrån att missa ett av de 8 OS-guld han utlovat. Finns säkert en del gnälliga människor som tycker att, visst han tog 8 guld. Men han var bara en hundradel ifrån att missa. Samma sak med lagkappen där USA var tätt jagade av Frankrike ända in i kaklet.
Nu gnäller vissa att han snarare hade tur att han vann 8 guld. Men tänk då om han hade missat.. Förlorat guldet på 100 fjäril och kommit tvåa i lagkappen trots att man slog gamla världrekordet med flera sekunder.
Då hade man vänt på det och sagt, kolla vad nära det var!!! En hundradel snabbare så hade han haft det guldet oxå osv osv... Så.. det vänder snabbt i sporten.

En annan som svänger jämt och ständigt är vår kära Henrik Larsson.
För något år sedan tacka han nej till landslaget och var nära att sluta lira boll på högre nivå.
Nu jagar han landslagsplats och öppnar för nya proffsäventyr i höst. Kontraktet med Helsingborg går ut i november och enligt Henke själv vet man inte vad som händer...
Så jävla typiskt han. Aldrig ta något för givet. Alltid hålla vägaran öppna.
Visserligen tror jag att han (förhoppnigsvis) fortsätter i HIF en säsong till. ( Han kan fan inte sluta nu)
Familjen har kommit till ro i Helsingborg. Kidsen går i skola osv. Man är hemma i Helsingborg. Det känns som att Henke har fått vad han kan ute i Europa. Har vunnit guldskon, champions league, la liga, premier league osv.
Han har dock inte vunnit ett SM guld. I år blir det svårt... Men får man behålla iaf större delen av laget har man väldigt goda chanser nästa år. 
Nä, jag tror han stannar, det är bara typiskt Henke att aldrig lova något. Ta inget för givet, det är han som bestämmer över sin framtid. Så jag tror, och hoppas innerligt, att kungarnas kung stannar i Skånes stolthet iaf ytterligare en säsong.


peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0