Student år 2009!!

I slutet av augusti gjorde Nordea en undersökning över studenters ekonomiska situation.
En vanlig students ekonomi kan förklaras följande. Av en hundralapp går 61 kr till fasta utgifter. T.ex. hyra och mat. 32 kr går till så kallade rörliga kostnader. T.ex. kläder, nöjen, träning, semester osv. Kvar blir alltså 7 spänn att spara till andra oväntade utgifter.

*43 procent uppger att de inte har råd att gå till tandläkaren eller köpa mediciner.
*Lika många 43 procent avstår att bjuda hem vänner och familj på middag pga de ekonomiska kostnaderna.
*Hälften av alla studenter är oroliga att de inte kan betala tillbaka sina studieskulder. 34 procent oroar sig "ofta".


Över hälften av alla studenter har något jobb vid sidanom studierna för att utöka kassan. Vad jag själv vet här uppe så har i princip alla som varit studenter något år någon form av jobb vid sidan om studierna. Ska man plugga eller jobba? Tog jag tjänstledigt från mitt ena jobb för att kunna jobba nånannanstans utöver mina tänkte heltidsstudier? Alltså 8 timmar om dagen, 5 dar i veckan vilket heltidsstudier innebär?

Även om nästa 50 procent av studenterna säger sig vara ganksa nöjda med sin ekonomiska livskvalite (majoritet yngre studenter varav 37% får ekonomiskt stöd från föräldrarna) måste det väl vara något fel när över 40 procent inte har råd att gå till tandläkaren? Och 50% äroroliga om de kan betala tillbaka sina skulder?

Vad gör då staten för att hjälpa fattiga och oroliga studenter?
Nä, man höjer inte bidragen. Men däremot räntan på studielånen! De som är oroliga att de inte kan betala tillbaka sina skulder lär inte må bättre. Alltså hälften av alla studenter i Sverige.
Av någon anledning höjer man även tv-licensen... Skulle det få fler att betala tv-licens? Studenter är galet dåliga på att betala tv licens. Över 2000 spänn om året i tv licens äringet en student kan slänga ut som ingenting om man inte har råd att köpa medicin när man är sjuk!!! Men höj tv licensen istället så man kan lägga ännu fler dagar att springa runt i studentkvarteren och jaga förbrytare som inte betalar tv licens...(vilket är väldigt populärt kan jag säga)

Fattar inte riktigt upplägget med tv licens... Backa 50 år eller nåt och jag är med... Inte alla som hade tv osv... Men nu är det snart 2009. Vem har inte en tv??? Hade det inte i såfall varit lättare att tv avgift varit en inräknad avgift i hyran eller liknande och sen om man inte har en tv är det bara att skicka in ett papper så slipper du betala för licensen??? Att skicka ut en räkning på 2000 spänn per år till folk är ju bara korkat!!! Utan tv licens blir det inget midnattsprogram i p1 eller uutiset på tv.... Va fan väntar dom sig......




peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0