1408

"Författaren Mike Enslin har skrivit två böcker om övernaturliga fenomen sedan hans dotter dött. När han får höra talas om rum 1408 på Dolphin Hotel i New York, betsämmer han sig för att motbevisa alla om myten kring rummet. Myten säger att ingen gäst har checkat ut från rummet och att ingen har överlevt längre än en timme..."

 

Mikael Håfström som också ligger bakom filmer som Ondskan och Vendetta har här fått till en riktigt bra film baserad på Stephen Kings novell med samma namn. Man får följa med Mike Enslin som, trots att han blir varnad och avrådd flera gånger att bo i rum 1408, bestämmer sig för att spendera natten i det mystiska hotellrummet.

Till en början verkar det inte vara något speciellt med rummet, men man blir snart varse att det lurar en stor ondska i väggarna! Många coola trickfilmningar och bra skådespel, John Cusak är perfekt till rollen som den något egoistiska och samhällströtta författaren Mike Enslin som tröttnat på allt prat om spöken och andra övernaturliga saker att han skriver spännande böcker om olika mystiska platser men samtidigt har han aldrig upplevt något övernaturligt och tror inte ett dugg på vidskepelse och övernaturliga fenomen! vilket till viss gräns kanske hjälper honom, men samtidigt har hans egna tankar och förflutna stor påverkan vilket man förstår allt efterhand längs filmens gång.. utan att avslöja allt för mycket!!

Filmen har lite samma stil som en av dom bästa "skräck filmerna " jag sett, nämligen "the ring". man spelar visserligen en del på det gamla klassiska "hoppa till i soffan" köret, men mesta delen av filmen är att bygga upp en spännande stämning! ungefär som när någon smyger fram runt ett hörn och man bara sitter och väntar på att monstret ska hoppa fram och skrämma en. men det kommer inget monster utan man sitter bara på helspänn hela tiden!! den kommer inte riktigt upp i klass med "the ring" och det blir kanske lite väl konstigt mot slutet men det är en riktigt bra och spännande film som är väl värd att se!!

avslutar med att säga som Samuel L. Jackson (som spelar hotelldirektören) säger:
"It´s a evil fucking room"

 

betyg: 3,5 / 5
En riktigt bra film att se om man känner för att bli lite uppskrämd!!
Man vet aldrig vad som händer härnäst i rum 1408!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0