3:10 to Yuma

"Ben Wade är den ökända ledaren för ett fruktat gäng av tjuvar och mördare som härjar vilt i Arizona i slutet av 1800-talet. Man rånar regelbundet värdetransporter och Southern Railroad lider stora förluster.
Samtidigt kämpar krigsveteranen Dan Evans för att få behålla sin ranch som står vid ruinens kant. Med stora skulder riskerar Dan och hans familj att mista sitt hem.
En tillfällighet att rädda sin familjs framtid dyker plötsligt upp när Ben Wade blir tillfångatagen.
Wade ska transporteras till närmsta tågstation där man ska lämna över honom på 3:10 to Yuma. Tåget som ska ta Ben Wade till sin rättegång och kommande betraffning. Det blir en resa kantad av olika faror och utmaningar.
Ben Wades gäng är dom hack i häl och gör vad som helst för att befria sin ledare.
Dom två männen från totalt olika världar börja vinna varandras respekt och resan utvecklas till något ingen av dom hade trott...."


Filmen är en ny version av 3:10 to Yuma från 1957 och är en av regissören James Mangolds favoritfilmer.
James Mangold som också ligger bakom Cop Land med allas vår Sylvester Stallon, där Mangold har blivit inspirerad av just 3:10 to Yuma. Men nu ger han sig alltså på att göra en ny version av orginalet.

Just själva upplägget att en stenhård gängledare som förändras totalt från iskall mördare till mjukis är lite tradigt tycker jag.. Men är trots allt en riktigt bra film. Västerfilmer var ett tag sen man såg nåt av så var väl på tiden att det kom en. Efter ett rent överflöd av fantasi filmer med pirater, drakar och monster är det en välkommen film.
Det är en klassik västern med rätt musik och pang pang. Men ändå modern och med häftiga actionscener.
Slutet är häftigt, lite överdrivet för någon med nåt sånär logist tänkande.
Annars har jag nog inget att klaga på när det gäller 3:10 to Yuma. Väletablerade skådisar, Christian Bale och Russel Crowe som som väntat ingen besviken. Sen är Ben Foster som spelar Ben Wades högra hand riktigt bra!!!


Betyget blir 4/5 för 3:10 to Yuma.
En bra historia, man får med det mesta som ska finnas med i en riktigt bra västern med massa pang pang, rått o skitigt, indianer och explosioner!!! Se den!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0