Disturbia

"Efter att hans far gått bort blir Kale tillbakadragen och hamnar i trubbel med domstolsbeordrad rumsarrest som påföljd. Hans mor, Julie arbetar natt och dag för att försörja sig och sin son men får bara ett likgiltigt bemötande. När det känns som om huset krymper börjar Kale ägna sig åt voyeurism och börjar hålla reda på vad hans grannar sysslar med. Detta leder till misstankar om att en av dem är en seriemördare. Är det så eller är det bara Kales vilda fantasier efter att ha suttit inspärrad så länge? "


finns ju ett par liknande filmer med samma tema som inte varit nån höjdare precis.. (så mina förväntningar var väl inte skyhöga..) en granne som verkar helt okej, men skrapa lite på ytan så märker du att han är en kallblodig mördare.. och du är hans nästa offer!!!
men om jag jämför med dom liknande filmerna jag har sett så är disturbia klart bättre än övriga. är väl annars lite "lågbudget filmtema" kan jag känna med själva ideen.. men man ser att disturbia är mer påkostad, mkt bättre story, mer baktanke, upplägg osv. än om man jämför med t.ex. "under pressure" som är en liknande film på många plan men bra mkt.... enklare om man kan uttrycka det så...
man väcker alltså liv i ett gammalt tema med ungdomar som anklagar den konstiga grannen för brott.. ingen tror dom men i slutändan avslöjas hela sanningen och dom unga hjältarna belönas..
disturbia är inget undantag.. men helt klart en högre klass än många av sina äldre  "inspiratörer"...
bra skådisar och en del schyssta "kameratrix"!!!

betyg: 3+ / 5
inte så man sitter och skakar i soffan men är faktiskt ganska fängslande och spännande emellanåt!!!
bättre än vad jag trodde!!


Kommentarer
Postat av: mie

sugen på ny bloggdesign? kolla in här: http://memie.blogg.se/2008/november/vill-du-ha-en-svart-design.html



du vet la om att du kan tjäna pengar på din blogg på världens lättaste sätt? Läs mer här: http://memie.blogg.se/2008/october/tjana-pengar-pa-din-blogg-1.html

2008-11-18 @ 12:43:40
URL: http://memie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0