Evan Almighty

Uppföljaren till bruce almighty. nu är gud efter evan baxter, nyhetsankaret som bruce jävlas med i förra filmen..
evan har kommit med i kongressen, men samtidigt som han börjar där kommer gud och ber honom bygga en ark för den kommande syndafloden..
som i dom allra flesta fall så kommer aldrig uppföljaren upp till samma nivå som första filmen. förväntningarna ligger ju på den nivån som bruce almighty gav. kommer inte riktigt upp i den klassen..
visst har den sina poäng och jag gillar Steve Carell (som spelar evan baxter) mer och mer allt efter filmen rullar..
han har ju ingen enkel roll... man jämför ju hela tiden med jim carrey, och carell är helt enkelt inte jim carrey.. finns ju nåt speciellt med jim carrey. saknar jag lite i denna filmen.. carell gör det bra, jim carrey hade gjort det bättre...
morgan freeman(som spelar gud) är ju grym som vanligt och wanda sykes som spelar evan baxters sekreterare rita är klockren med sina små kommentarer som kommer lite då och då..
en hel del andra bra kända skådisar, bl.a. Lauren Graham från gilmore girls, och trickfilmningen med alla djur är också bra!

alltså helt klart värt 1,5 timme att se denna filmen. första halvtimmen är lite halv seg... till sist sitter man och väntar på att evan ska acceptera sin uppgift, inse att det verkligen är gud som ger honom detta uppdrag. men blir bättre efter hand!! gillar dessutom att man lagt in lite tanke bakom all humor, ger lite djupare budskap som är värt att tänka på!!


betyg: 3 / 5
världens dyraste komedi någonsin levde inte helt upp till förväntningarna, men klart gokänd och rekomenderas att se om man vill få sig lite skratt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0