Så va det över

Allsvenskan är slut, grattis Kalmar. Man får väl ändå säga att det var rätt lag som tog hem det tillsist.. Och hellre Kalmar än många andra lag som utmanade. Komplett lag och har ju delvis varit mer eller mindre outstandning..
Men men, nya tag!! En lång mörk väntan på säsong 2009!!
Första steget är att behålla Henrik Larsson. Sa efter IFK matchen att HIF får planera för en framtid utan mig, utesluter inte en fortsättning men då ska det satsas. Han vill vinna titlar.
Henke vill spela med sin ersättare nästa år, om det blir ett nästa år.. Men Henke vet man aldrig så skulle inte förvåna mig om han lägger av och blir innebandyproffs istället....
Hur som helst, för att behålla Henke måste man satsa rejält. Inte minst en anfallare som kan ta över efter Henke.
Svaret lyder G U D. Eller Alvaro Santos som han även är känd som.
Men HIF pysslar med helt andra saker. Blir att punga ut massa pengar till skatteverket istället för satsning på nya spelare. Känns lite halvskumt men ändå coolt. Adama Tamboura betalades med runda slängar 2 miljoner, kontant!!
Presidenten kommer upp till Helsingborg, får en nätt väska med pengar alltså 2 miljoner rättare sagt och lämnar sen över en väska till Adama Tamboura innehållande 30 miljoner av vad nu valutan heter i Mali, motsvarande dryga 400,000. Men ändå, 30 miljoner!!! Underbart!!!


Det byggs en årlig bock i Gävle. Det var senast 2005 bocken brann, vilket förklaras genom hot om hårda straff och bockbehandling med brandsäkert medel. Men i år skippar man brandsäkert medel.. kommunen menar att bocken helt enkelt är ful indränkt i massa sörja. Personligen tror jag snarare det beror på att man eftersöker uppmärksamheten igen. Gävle är ju vida kännt pga av sin gigantiska bock. Men när inte bocken får brinna är det också bara en stor jävla bock. Imponerande absolut, men kankse inte så skoj och uppmärksammat år efter år... Så därför låter man i år bocken brinna och ordningen är återställd!! Problemet är väl snarare nu när man går ut och säger att det är fritt fram att bränna kommer väl bocken enbart vara aska lagom till 3 december...


Blir hårdare krav på skolor att ta tag i sina mobbningfall när sådana kommer fram. Fan på tiden att det händer nåt på den fronten. Mobbningplaner, temadagar osv håller skenet uppe på vissa skolor om en god anda och nolltolerans mot mobbning. Men sen när väl en utsatt unge har modet att säga ifrån och ber om hjälp från vuxenvärlden får han/hon ingen respons.. galet!! Inge vidare goda signaler man sänder ut då, och varför säga ifrån när man ändå inte nån lyssnar utan snarare försöker snacka bort hela grejen.. upp till ett år innna det händer nåt visar studier på.. på ett år hinner det hända en hel del grejer i en elevs liv... inte acceptabelt!!! visserligen finns många skolor som tar tag i saken så fort man får hintar om det. Men en elev som far illa är en elev för mycket. I många elevers vardag sker dagligen saker som i vuxenvärlden hade varit totalt oacceptabelt, men för skolelever är det andra regler som gäller...
Nåt som måste ändras och själv är man nu ett steg närmare att ge sitt bidrag, Första tentan är avklarad. Äntlgen kan jag lägga första kursen bakom mig och släppa hela den biten. Ny kurs, nytt ekonomiskt utlägg på nya böcker osv...Det personliga biblioteket växer vidare!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Emma

I många elevers vardag sker dagligen saker som i vuxenvärlden hade varit totalt oacceptabelt, men för skolelever är det andra regler som gäller...



Har verkligen tänkt på det, om det skulle ske samma saker på en arbetsplats skulle problemen belysas på ett helt annat sätt...och resurserna...skulle helt plötsligt skrapas fram...Det är vår förbaskade skyldighet att kämpa för varenda unge...!

2008-11-10 @ 21:58:36
URL: http://skruttens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0