I Now Pronounce You Chuck and Larry

"Machomännen Chuck Levine (Adam Sandler) och Larry Valentine (Kevin James) är kollegor på en brandstation i Brooklyn, de är bästa polare och ställer alltid upp för varandra. Larry, som precis blivit änkling, vill bara en sak ? att göra livet så bra som möjligt för sina barn. Hans kompis Chuck vill också bara en sak ? att njuta av singellivet. Larry har en gång räddat livet på Chuck och när han nu behöver en partner för att få ut en livförsäkring till sina barn, ber han polaren om en tjänst - att ingå partnerskap med honom. Allt är bara en formalitet på pappret och till en början går det smärtfritt. När en övernitisk tjänsteman blir misstänksam gäller det dock för Larry och Chuck att bevisa att deras kärlek är äkta. De tvingas nu iscensätta en hysterisk charad där allt från romantisk smekmånad till grå vardag ingår. Till slut inser de att det som verkligen knyter eviga familjeband är att ställa upp för varandra när det blåser. Jessica Biel gör rollen som Chuck och Larrys advokat, en kvinna som Chuck oundvikligen faller för."

 

Både Sandler och James är två egna favoriter som har skämt bort film och tv publiken med grym komedi.Sandler t.ex. i filmer som Big Daddy och Click, och James t.ex. i serien Kung av Queens och i filmen Hitch.
Chuck and Larry är inget undantag i dessa herrars lista av riktigt bra komik och underhållning.
Båda två har ju ett visst, ganska liknande sätt att spela på. De har båda ganska lätt för att brusa upp sig och skrika m.m. och dom kompletterar varandra därför riktigt bra.

I just denna filmen är det Larry som ensamstående förälder som ska vara den mer ansvarsfulle av dom båda, så James håller väl igen lite än t.ex. i Kung av Queens, men Chuck (Sandler) har en perfekt Sandler roll och får spela ut helt och hållet så som Sandler gör det bäst!

Högt tempo, händer saker hela tiden och det är inte långt mellan skratten. Att man dessutom har kastat in Jessica Biel att vila ögonen på gör ju inte saken sämre..
Massa andra små roller som håller uppe filmen, t.ex. brevbäraren, Larry´s barn, "prästen" m.fl. Så det blir inte bara Sandler och James som får stå för skämten utan kommer små instick från andra karaktärer hela tiden.
Man kör såklart mycket på homogrejen med mkt bögskämt, fördomar, m.m. gillar man inte sånt uppskattar man nog inte denna filmen lika mkt som jag gjorde..

Många kända skådisar finns med i filmen och en del i roller som man kanske inte är van att se dom?Något som speglar lite vad hela filmen går ut på. Att visa att allt är inte som man kanske tror, och det finns inga regler eller begränsningar för någonting.
Bl.a. Ving Rhames, kanske mest känd som stenhård muskelknutte från filmer som Mission Impossible III och Dawn of the dead har en roll i filmen. Stor, tystlåten brandman som blivit förflyttad till Chuck och Larrys station, ryktet säger att han är en iskall yxmördare eller nåt ännu värre.. Och visst bär han på en stor hemlighet!!

 

Betyg: 4/5
Den här filmen är riktigt bra!!!
Skojar rejält med både homokulturen och machogrejen som finns inom vissa yrken. Och det finns ju ganska mycket och spela på inom det ämnet, och det gör man verkligen i denna filmen. Visar även vad två bästa kompisar är beredda att göra för varandra och hur svårt det är att få ett äktenskap att funka!! Klockren!!

Gå och se den!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0