Kalmar by helg!!

Drog söderut mot guldstaden för o hänga lite med nästan komplett familj. Mötte upp en klasskompis som skulle med samma tåg fredag eftermiddag. Snubben pendlar från vimmerby!! Har gjort så sen vi började i augusti... Fattar inte hur man pallar... Skulle åka med goa gamla kustpilen. Nostalgi tänkte jag... Icke sa nicke, enligt min klasskamrat hände det ganksa ofta att dom ersatte vanliga kustpilen tågen med gamla vanliga pendlar tåg.. En vagn a la spårvagn ungefär...
Och mkt riktigt.. även denna dag var det problem med vanliga tåget och en antik spårvagn kom rullande. Problemet var att det var mer folk som skulle åka med än vad den gamla vagnen hade platser till. Så resultat blev att en hel del fick spendera resan på stående fot.. Själv fick jag sittplats, är lite djungelns lag som gäller märker man när ett tåg närmar sig perrongen. Speciellt när folk inser att dom som kommer på sist förmodligen får stå.  Under min vfu tid då man vänta på tåg varje dag i två veckor lärde man sig lista ut var man skulle stå för att komma framför en dörr så med lite framförhållning är det inga problem!! Hur som helst.. tredje tåg företaget jag åkt med under min tid som student och tredje företaget som inte håller vad man lovar... Jag älskar verkligen att åka tåg!!! not.....

Kom fram till smålands stolthet efter ganksa precis 3 timmars rullande genom skog o mark. Möttes upp av kära syster och hälften. En kort rundtur genom Kalmars innerstad resulterade i en kopp kaffe, det fettigaste winerbrödet i Småland och kortare genomgång av senaste tidens äventyr i Linköping kontra Kalmar. Kortare besök på systemet, apoteket och netto och det första intrycket av Kalmar var avklarat!!
Tog oss ut till deras härliga lägenhet och väntade in mamms, papps och lillbror som var på väg från västkusten.  Va härligt att få träffa allihop igen. Va ett tag sen sist!!

Helgen bestod sen av en härlig blandning av shopping, historia och härlig sällskap. Regalskeppet Kronan, en gigantisk jävla båt som fått allt för lite uppmärksamhet i skuggan av (i jämförelse) lilla Vasa. Mkt intresant, så har du vägarna förbi Kalmar och har nån timme att slå ihjäl rekomenderas en tripp på museet där varmt!! I övrigt en trevlig stad. Massa gamla fina hus och många små gator med diverse affärer osv. Får nog bli fler besök där. Stadens stolthet samt pinsamma punkt är ju fotbollen. Rent utsagt pinsamt att Sveriges (enligt tabellen) bästa fotbollslag har en sån arena... Trist.. Men är väl bättring på gång även på den punkten..

Kort o gott en riktigt trevlig helg med underbart sällskap. Skönt att komma bort från hela pluggar grejen en sväng och träffa goa människor som man inte sett på ett tag... Tackar inblandade!! Ses snart igen!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0