Superbad

Superbad, den nya förväntade dundersucce komedin från Hollywood.
Skaparna från filmerna Knocked up och 40 year old virgin kommer filmen om dom två kompisarna Seth och Evan.
Filmen bygger på ett lite bekant ämne från tidigare liknande filmer. Grabbarna går sista året innan college och är fortfarande oskulder. Båda två har sina givna favoriter som dom drömmer ska bli första gångern.
Deras stora chans kommer när Seth´s drömtjej Jules bjuder in dom till sin stora fest! Dessutom får dom i uppdrag att fixa dricka till hela festen eftersom Seth råkar berätta att dom ska fixa falska id-kort. Detta är något som passar killarna perfekt då Seth´s stora plan är att supa tjejerna fulla så dom ska släppatill lite lättare!!
Problemet är dock att det är inte Seth och Evan som har falska id-kort utan deras mycket speciella kompis Fogell eller även känd som McLovin. Hur som helst går i alla fall Fogell in i spritaffären med en lång lista med allt han ska ha.
Allt går bra, tjejen i kassan godkänner hans körkort från Hawaii och han är nästan på väg ut från affären när en rånare kommer in i affären. Han slår ner Fugell, tar pengarna ur kassan och springer iväg. Tjejen bakom kassa blir panikslagen och ringer polisen som snabbt är på plats och börjar ställa massa frågor. Och det är nu problemen börjar på riktigt....

Den första halvan av filmen håller riktigt bra klass. Det är ett bra tempo och det är inte långt mellan skratten.
Men sen tappar filmen kraftigt. Tappar tempot och det blir segt och utdraget. Den sprattlar till ibland med nåt skämt som sitter men andra halvan är ganska dålig tyvärr. Speciellt efter en så bra början som den ändå gör.
Skådisarna gör det bra, även Seth Rogen (min nya favorit), som även skaparna verkar gilla skarpt, sågs ju både i Knocked up och 40 year old virgin, har en roll som polis.

Betyg: 3+ av 5
Hade andra halvan hållt samma klass som första hade betyget varit klart starkare.
Man har hittar några riktigt schyssta karaktärer i speciellt Seth och Fogell som jag gärna hade velat se mer av!!
Gillar du filmer som 40 year old virgin och American pie lär du gilla denna filmen också.
Vill du börja med en timmes skratt för att sen lugna ner dig och käka ditt godis passar denna filmen perfekt!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0