The Host

"Utanför den mäktiga Han-floden passar stadsborna på att njuta av en solig söndag. Plötsligt bryts vattenytan och ett monstruöst rovdjur kastar sig upp på land. Friden förbyts i kaos när vidundret dödar och slukar allt i sin väg. Innan den återvänder till djupet har den ryckt med sig skolflickan Hyun-seo. Kvar på stranden står hennes pappa, förlamad av fasa.
Som filmhistoriens mest osannolika hjältar står i handlingens centrum en splittrad familj, som tvingas samarbeta för att få tillbaka deras försvunna dotter. Någonstans i kloakerna finns monstrets håla ? och någonstans hörs en liten flickas rop på hjälp."


Efter mkt bra kritik från flera håll i media hade jag ganska höga förväntningar på den nya monsterfilmen från öst.
Oehört besviken dock på denna filmen som mer känns som en dyr b-film än en storslagen monsterfilm!!
Visst, special effekterna är grymma och det märks att man lagt ner mkt pengar på att ta in experter (samma team som jobbade med bl.a. Pirates of the Carribean) få det så verklighetstroget som möjligt. Hyfade startscener när monstret för första gången presenterar sig, men tyvärr så faller filmen som ett korthus sen. Jag vet inte vad dessa "filmexperter" ser i denna filmen som får dom att kalla den den bästa monsterfilmen som gjorts, måste vara något som jag inte ser..
Flera gånger under filmens lopp funderar jag, "är det menat som komedi eller det ska verkligen vara så här??" för det känns mer som ett inslag från t.ex. nån scary movie eller epic movie än en action/thriller.
Jag vet ärligt talat inte vad skaparna bakom filmen har tänkt sig, men att blanda in komedi(om det nu är tanken) med en monsterfilm funkar inte alls... blir istället närapå patetiskt...

Om man tvunget vill se denna filmen så försök hitta orginal versionen som inte är dubbad till engelska..
(Jag såg den dubbade versionen och dubbningen var tyvärr under all kritik. Man har inte lagt ner mkt tid på att hitta känsla och inlevelse där inte.)

Betyg: 2/5
Det blir en tvåa för den nya supermonsterfilmen från öst. Det tack vare special effekterna som höjer betyget! Även om det känns lite väl överdrivet ändå.. tror ni förstår om ni ser filmen..
Skådisarna gör väl vad som krävs men tyvärr har skaparna bakom inte kunnat bestämma sig om man ska göra en häftig monsterfilm eller en töntig "östkomedi" och har, som sagt, blandat hejvilt känns det som.
Det blir bara fiasko av alltihop!!!

Kommentarer
Postat av: Loo - veckansblogg ?

Se sicken underbar bild jag knäppte med mobilen igår!

2008-11-18 @ 12:45:43
URL: http://loem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0