Filmtips, Adams äpplen, 4/5.

"Ivan tycker att hans viktigaste uppgift som präst är att stödja sina medmänniskor. Inte minst de som har hamnat i svårigheter. Nynazisten Adam blir mottagen med öppna armar i Ivans världsfrånvända kollektiv, som består av den alkoholiserade kleptomanen och före detta tennisstjärnan Gunnar, sentimentala Sarah och den hämndlystna bensinstationsrånaren Khalid.
Men prästen Ivan har själv en tämligen vag verklighetsförankring, och det dröjer inte länge förrän det blir oro i paradiset och avslöjandena och örfilarna hänger i luften." Beskrivning hämtad från cdon.com

Dansk humor är underbar. Brutal och rå vilket ständigt visas i scener under denna filmen. Men hela tiden med glimten i ögat och med stor ironi och sarkasm. Mads Mikkelsen i en annorlunda roll än vad man är van att se han i och som vanligt är han briljant!! Samtliga skådespelare gör en bra insats och många scener är riktigt bra gjorde med ljussättning, kamerateknik osv..
Samtidigt som det är stor humor är det också samhällskritik mot kyrkan och prästers trångsynhet och tunneltänkande man driver starkt med.
En tragisk men samtidigt varm film om hur människor kan förändras i sina starka åsikter och inställning till livet. Attityder sätts på sin spets och filmen tar vändningar man inte hade kunnat förvänta sig. Man vet aldrig vad som händer häräst i denna underbara film som rekomenderas varmt och bör inte ses med några seriösa förväntningar utan skottskadade husdjur eller mobbing.

En fyra får denna härligt sjuka film från Danmark som tyvärr inte har någon svensk motsvarighet vad jag kan komma på..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0