Vem vågar bli gammal???

Jag, liksom många andra skänker några kronor varje månad till människor som behöver pengarna bättre. Man vill göra skillnad, göra livet något bättre för iallafall ett par utsatta människor vars liv är under all kritik. Vad man inte vet att samma grej händer i vårt eget land. Personer vars livs kvalite är under vad som kan kallas mänskligt. Skillnaden är att denna gång är det föräldrar och släktingar till vanliga svenskar som du och jag.

Vi snackar alltså om de personer som byggt upp vårt samhälle. Människor som drog upp Sverige till det i-land det blev.
Hur tackar vi dessa människor som under sitt liv bidragit till svensk välfärd? Statestiken talar sitt tydliga språk. 15 glömda, 2 döda. Och detta är bara de fall ab skriver om i denna artikel. Dom extrema fallen, Hur många smågrejen har inte hänt bara dom senaste åren?
Har en del släktingar och vänner som jobbar eller jobbat inom älderomsorgen. Bara maten, ska man efter att ha givit säg.. 50-60 år av sitt liv åt att jobba för sitt land få leva på 3 pannkakor eller en skål gröt till kvällsmat?
Dom äldre är förmodligen en av de lättare områdena att spara in pengar på. Liksom i skolan är det helt andra regler som gäller där. Nåt bland det värsta jag har hört var när min gamla hemkommun hade förslag på att spara in på dom äldres blöjor!! Man skulle alltså säga åt sina boende att ni får bara t.ex. 2 blöjor om dagen eftersom det kostar för mycket.
Nåt stinker inom älderomsorgen. Och det är inte gamla blöjor!!

Vem vågar bli gammal???



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0