Filmtipset, The Boondock Saints, 5/5

Tvillingbröderna Connor och Murphy MacManus lever ett enkelt liv i södra Boston. Deras mamma är kvar hemma på Irland och deras pappa lämnade familjen när de var mycket små. Dom lägger sin tillit till varandra och gud då de är djup troende i den katolska kyrkan. Under dagarna arbetar dom på ett slakteri och umgås med sina vänner på den lokala puben.
Ett enkelt liv för de två bröderna som trivs bra med tillvaron.
Men en kväll förändras allting. Sant Patricks Day firas på den lokala puben med vännerna, men den goda stämningen bryts och slutar i våldsamheter. En kväll som kommer förändra brödernas liv för alltid.
Dagen efter hittas två personer ur ryska maffian döda, in i historien kommer då FBI agenten Paul Smecker. Den något egna agenten kommer med sina annorlunda stil och sätt att utreda brott all närmare sanningen.

Detta är enligt mig en av de bästa filmerna som gjorts. Filmen innehåller spänning, humor, budskap, allt som en bra film behöver kort sagt. Samtidigt som man får tankar som bygger vidare utanför filmen matas man ständigt av häftiga actionscener blandat med klockrena repliker och riktigt roliga scener.
Högt tempo och skådespelare av hög klass. Willem Dafoe som spelar agent Smecker är riktigt vass. Som man bl.a. annat såg i senaste Mr. Bean filmen.
Personliga favoriten är dock David Della Rocco som spelare rollen som just Rocco. Brödernas vän som jobbar gör småjobb för Italienska maffian, där han går under smeknamnet "funny man".

Finns förmodligen många som redan sett denna underbara film, har du missat den bör du omedelbart göra detta. Har du sett den kan du dock göra det igen!! Kan egentligen lovorda och skriva om hela filmen, men bör upplevas personligen.
Klockren film, klockrent budskap, klockrent högsta betyg!!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0