Juridisk abort o fulla politiker???

Snackar en hel del om genus, jämlikhet osv osv. här uppe på skolan. På en tågresa började jag och några klasskamrater prata om just genus, olika behandling osv. En av tjejerna visade sig vara stenhård feminist (enligt sig själv iaf) vilket resulterade att vi inte var helt överens om alla tankar. Jämställdhet osv är såklart en självklarhet. Men Gudrun Schyman bullshit med att män ska betala extra skatt eftersom dom är födda till män är kaaaanske att dra det lite väl långt..
Efter hand ledde sen in på en disskussion angående ett kommande förslag som var på tapeten i Norge under min vistelse i detta underbara land!! Abort är en rättighet som de allra flesta ser som en självklarhet i dagens moderna samhälle.
Förslaget som kom från nån frispråkig politiker gällde juridisk abort. Alltså att killar kan avsäga sig faderskapet inom en viss tid. Abort för tjejer kan ju göras innan en viss vecka innan fostret utvecklats. Men killar har inget direkt val. Blir en tjej med barn är det bara slänga fram plånkan även om man vill eller inte.. Om det nu inte går att bevisa att killen blivit lurad rejält. Vilket ju inte är det lättaste antar jag...
T.ex. en av mina nya polare här uppe i Linkan var med om något åt det hållet i somras. En flickvän som trodde hon var gravid. Hon påstod sig vilja behålla barnet. Han däremot kände sig inte redo att bli farsa samtidigt som vara student x-antal mil därifrån. Blev inget med det där, men tänk om.. Va ju förtås jävligt korkat att inte skydda sig osv.. men som sagt.. tänk om.. Inte en chans att överleva på csn som student och samtidigt betala underhåll till mamman.
Självklart måste det finnas regler för det hela, precis som för tjejer att beslutet måste tas inom en viss begränsad tid osv. för att det inte ska utnyttjas.
Men jämlika regler för att kunna avsäga sig ansvaret borde vara en själklarhet.

Senare kom jag och en annan polare in på en annan diskussion av kanske mindre seriös karaktär men en rolig tanke.
Politiker är vida kända att fatta stora knepiga beslut och sen festa upp skattepengar. Vår teori grundar på att politiker kör förfest istället för efterfest så att säga. Fest innan besluten tas.. Politiken hade blivit mkt mer ärlig, direkt och rolig. Vardagen hade förgyllts av små enkla beslut som hade gjort Sverige till en lyckligare plats.
Reinfelt talar till landet: "Riksdagen beslutade igår att på lördag ska alla svenskar få varsin pizza."
Sahlin ringer taxi: "Tjena, vi är 9 miljoner svenskar som ska ta en tur på finnlandsfärjan  o härja lite. Behöver ett gäng minibussar pronto!!" "Alla ska med" får en helt annan innebörd!!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0