Dracula on tour?!?!

I förrgår när jag rulla hem från veckans sista seminarium trampa jag förbi blodbussen som stod på campus. Började fundera över detta fenomen... Själva tanken med blodbuss är såklart jättebra... Men frågan är vad utbytesstudenterna tänker när dom ser denna buss av blodsugare. En buss som rullar runt i stan o suger blod av invånarna. Man går dit o tappar av lite. Tar en kaffe o får ett paraply.. Fantastikt affärside tänker polackerna som genast börjar räkna på värdet på en liter blod på Warszawas bakgator..
Träffa by the way en polack senast vi var ute o härjade. Hade lite språklektion pedagog som jag ska bli. Han hade hela kvällen knallat runt o försökt charma svenska tjejer med frasen "Du har fina ögon" . Dock hade han inte fått särskilt bra respons på denna klassiska replik. Efter en del förklarande förstod han probemet. Han berömde iställt tjejerna för sina organ. "Du har fina organ"... Inte lika lyckat... jaja.. skitsamma!!!
Var alltså party i torsdags. Först skulle vi inviga våra tjusiga overaller. Blev inte så farligt som man hört om andra invigningar. Vi kasta lite ägg till varandra, åka klassiska såpabanan, rulla ner för backar och sånt skoj. Det hela förgylldes dessutom med fulvin vid i princip varje aktivitet. En bidragande orsak att det inte blev överdrivet skitigt var förmodligen att det efter invigningen var intervall. Alltså storfest på campus där utbytestudenterna står som värdar för kvällen. Massa barer med specialiteter från olika länder. Sake, Ouzo, Absinth, Jägermeister m.m. till detta nån öl eller drink från samma land och dessutom nån matspecialitet!! Sushi t.ex. från asien gänget och bratwurst från tyskarna.

En intressant grej som aftonbladet skriver om idag. Man uppmanar med hjälp av en stressdoktors expertis svenska folket att leva efter en av dom största tecknade profilen i världen, ingen midre än den våldsbenägna, alkoliserade och allmänt korkade Homer Sipmson. Man förstår syftet med liknelsen med Homer Simpson och en lycklig svensk, men är kanske inte bästa exempel att välja. Homer som lever i nuet, älskar sin familj över allt annat och aldrig tar med sig jobbet hem har en sund grundsyn. Palla bry sig ungefär. Hakuna matata. Inga bekymmer!!
Men samtidigt att sätta en snubbe som stryper sina barn, dricker så en a-lagare borde skämmas och sätter sig själv, andra och hela världen i stor fara jämt o ständigt som förebild för det svenska välbefinnandet är kanske inte helt rätt... Men men... en kul grej iaf!!!

Zlatan blir lagkapten, vilket jag tycker var helt rätt. Visst Daniel Andersson har vatt med länge, erfaranhet och ledarskap förmåga osv. Men va fan,,,  ska inte en lagkapten ändå vara lite framgångsrik??? Inget ont om Daniel Andersson men han är väl inte känd för sina stora framgångar och stjärnstatus. Experterna hyllar lagerbäcks val att låta vår största stjärna bära lagkaptensbindeln. Visserligen känns det som att dom hade hyllat även om han valt Daniel Andersson om man lyssnar på vad dom sa innan om det trygga valet osv osv.. För att knäcka Portugal behöver Zlatan vara i toppform. Får han kaptensbindeln kanske han får lite laganda o kämpar hela matchen även om det inte går jättebra i början av matchen.
Har ju annars haft en förmåga att lägga av totalt och bara gnälla på folk när det inte går som han vill. Dessutom tror jag han höjer resten av laget bra mkt mer än t.ex. Daniel Andersson eller Petter Hansson hade gjort.  Slutsats, bra val. Både för laget och för Zlatan själv.
Henke blir förmodligen borta resten av säsongen.. Trist, bara hoppas han kommer tillbaka minst lika stark som tidigare.
Har ju en bra förmåga att komma tillbaka från skador. Men tyvärr börjar åldern ta ut sin rätt på världens mest intelligenta spelare, som Mourinho valde att benämna kungarnas kung. Hoppet lever, ge oss ett år till Henke!!!!
Mourinho förövrigt en mkt intressant person och begåvad tränare, ser fram emot fulla intervjun med kontroversiella portugisen. Portugal har inte dom superanfallarna som Sverige har. Halva laget skadat bådar det inte jättegott inför match mot ett revansch suget Portugal efter Danmark matchen. Men Zlatan i toppform, spelare som äntligen får chansen att visa vad man går för när Lagerbäck tvingas plocka in lite nytt och det finns hopp om det!!! Hoppas det blir riktigt jävla lerigt o kallt dessutom så kan det bli en bra kväll!!!! Heja Sverige!!!!!



peace out!!!!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Björn

Intressant tanke med Dracula buss..har inte sett det så men visst är mycket konstigt i Svedala

2008-10-12 @ 12:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0