Linköpingbloggen del9

Igår firade vi att vfun är avklarad. Blev inte så många men vi hade skoj. Började nere i stan hos en av tjejerna i klassen. Käka pizza, drack öl o hade allmänt trevligt. Sen drog vi upp till Ryd och HG. Inte bästa kvällen men helt okej!! En uppladdning för ikväll, dags att tacka av våra faddrar från nollegruppen så blir säkert en grym kväll!!! Temat är barnkalas. Tipspromenad, fiskedamm osv. Fantastikt påhittiga tjejer vi har i nollegruppen!!!

Andra veckan av VFU spenderades alltså på gymnasiet i Tranås, denna metropol i det svenska riket. Som tänkt innan innebar det mestadels att observera. Tiden spenderades alltså antingen längst bak i ett klassrum, observerande sveriges framtid plugga matte självständigt. Blev gaaaaanska långtråkigt och kände många gånger att man inte fick ut särskilt mkt av det.. Men o andra sidan var tanken att vi skulle observera och se hur det funkar på gymnasiet. Vilket vi också gjorde och eftersom vi inte har kommit så långt i utbildningen kunde vi inte göra så mkt heller...
Fått se massa olika program iaf. El, iv, handel, natur m.m. så sett olika sorters program och olika sorters elever/lärare.
Var med en eftermiddag på Barn och fritid. Ska jag bli gymnasielärare nångång i framtiden så får det bli på BF. En rolig notis är att läraren vi följde hade gått i samma klass som min gamla BF-lärare Richard. Inte fy skam!!!

Har hur som helst varit en mkt givande vfu. Lärt känna massa härligt folk och även klassen har kommit varandra närmare. Deprimerande dock när man inser vilka brister det finns i skolan. Inte pga lärare utan motivation och som inte brinner för sitt yrke. Utan grejen är som vanligt pengar. Fick förra veckan lära mig en metod. I slutet av varje dag tänker man efter vilka barn man inte har pratat direkt med under dagen. En illavarslande insikt när man på vår utbildning ständigt tjatar om att man ska se till varje individ. Möta eleven på dess nivå osv osv. När man då räknar efter och informerar sig själv om att man inte har pratat med 4-5 elever under hela dagen är det något som är galet. Inte ett ord har man sagt enbart riktat till den eleven.Och det inte pga en dålig lärare utan att man rent fysiskt inte kan gå runt och prata med varje elev när man är ensam lärare på 26 kids. Man hjälper dom som behöver hjälp. Behöver man inte hjälp hinns man inte med. Tragiskt!! När dessutom många lärarstudenter snart inte kan utbilda sig eftersom man inte klarar sig på studiebidrag skapar det en dålig cirkel. Bara nu tidigare i veckan som jag fick veta att en av killarna i min klass tvingades hoppa av utbildningen eftersom han inte fick ihop allt ekonomiskt eftersom han har familj osv... Det är att satsa på framtiden det!!!! Uppmuntrar verkligen folk att börja plugga!!!

Hur som helst... Ska bli ganksa skönt att få enbart plugga igen. Slippa gå upp halv sex varje dag... vara iväg hela dagen och sen komma hem o plugga. Det där som skolan tjatar om att man ska plugga 8 timmar om dagen utvecklas under vfu. 7-8 timmars "jobb", 2 timmars restid och 2-3 timmars plugg. men men...
sökt ny lya nu också.. börjar tröttna på dela kök med halva världen. om det blir att jag får nån så blir det först i december typ... möblerad eller omöblerad kan det också bli.. får väl försöka få upp nåt hemifrån kanske... men ska ju få erbjudande först och sen är det ett tag kvar också... löser sig!!!!

Slutligen rekomenderas filmen som går på tv6 ikväll kl. 9!!! blir inte mkt bättre än så!!!



peace out!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0