Veckans film: Hata Göteborg

*****************************************
En kritikerhyllad b-film från 2007. Handlar om Johan och hans polare i Helsingborg. Vardagen kantas av våld, idrott och regelbundna resor till Helsingör för att sno öl. Gänget styrs av den självklara ledaren Mitander som styr sina vänner utan några protester. Gruppen består även av Lucas som är Johans bästa vän, Rogge som är yngst och sämst status i gruppen samt Svante, killen som man aldrig riktigt vet var man har och som ryktas ha damp. Killarna lever livet under en sommar och försöker komma in i vuxenlivet och hitta sin egen identitet.
Dock förändras hela tillvaronoch gruppens roller ifrågasätts när Svantes kusin från Göteborg, Isak, kommer på besök.
Samtidigt har Mitander har fixat ett möte med Helsingborgs huliganfirma, Frontlines. Ledaren i Frontlines vill ha med grabbarna i ligan och Mitander som inget annat vill än gå med vill få med övriga gruppmedlemmar.

*****************************************

Hata Göteborg är bra. En svensk lågbudget film med härliga karaktärer och bra story. Starkt drama blandat med skön humor!! Skådespelar insatserna är inte dom bästa alla gånger, men framförallt Nicolaj Schröder som spelar den hårda Mitander är riktigt bra!! Även om det är en roll man inte är van att se barnprogram och "hej,hej monika" profilen.
Filmen vandrar upp och ner och blandar riktigt bra scener med klockrena repliker och emellanåt raka motsatsen. Men en charmig ungdomsfilm och Svantes karaktär är bland det roligaste jag sett av svensk film!!

Kan inte riktigt bestämma mig om det ska bli fyra eller stark trea för Hata Göteborg.. Men får tillsist bli en riktigt stark trea. Det som drar ner betyget är saken jag irriterar mig mest på med denna filmen, nämligen att ledaren för Frontlines är göteborgare... Vet inte hur det ser ut i verkligeheten men för mig känns det ganksa osannolikt..




peace out!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0