Nu och Då

Så var man åter på banan med bloggandet. Var inspirationen kommer ifrån denna gång har jag inget direkt svar på lika lite som jag vet hur länge motivationen hålls uppe. Men va fan..

Vad händer då i denna utflugna students liv i Östergötlands stolthet, Linköping?
Studierna rullar vidare på den beteendevetenskapliga grundkurs som inleddes för cirka 8,5 månad sedan. Under gårdagen inleddes den sista och avslutande kursen för BVG som vi införstådda kallar den. Den avslutande kursen som pågår i 5 veckor handlar om sociala rörelser. Vi ska i grupper om tre inskaffa sådant underlag så vi ska kunna delta på den avslutande konferensen som avslutar terminen. En rackars massa mini föredrag om olika sociala rörelser blir det alltså.

Lite exempel på sociala rörelser kan vara miljörörelsen då man kan utgå från organisationen greenpeace eller varför inte utgå från amnesty och studera rättviserörelsen. Hur som helst komma min lilla grupp arbeta om anarki. Vilken organisation eller liknande vi ska använda oss av är inte helt fastställt men några tokar ska vi väl hitta. Ska bli intressant. Man har ju trots allt en ganska klar sinnebild av anarki och hur en typisk anarkist ser ut. Om den bilden stämmer är jag tämligen tveksam till även om det kankse är just AFA och liknande grupperingar som slåss med poliser och/eller nazister är den bild som man sett mest av och oftast associerar med anarki.
Återstår att se hur det artar sig. Det månadslånga arbetet har trots allt bara pågått i drygt fyra timmar.

Vad hände annars på BVG då? Jo, vi inledde alltså vår årslånga utbildning med kortare kurser i ren ämneslära, dvs. sociologi, pedagogik samt psykologi. Genomgång av teorier och teoretiker helt enkelt. Vidare har vi genomfört kurser i vetenskapliga metoder, hur man samlar in empirisk data, genomför intervjuer, enkäter osv. Ett kortare jullov avgränsade terminerna från höst till vår och efter nyår inleddes terminen med en kurs i utbildning i olika kontexter. Kort och gott att människor lär sig under hela livet, och inte bara i skolan och andra organiserade utbildningar. Vi övergick till arbete och arbetsliv med allt vad det innebär och fick testa på lite konsulterande för en fiktiv arbetsplats till exempel. Med en lika naturlig övergång hamnade vi på vardagsliv. Ett ganska brett och svårdefinerat begrepp som innefattar det mesta egentligen förutom mycket ovanliga och omvälvande händelser som skilsmässa, dödsfall, arbetslöshet osv. Även om "omvälvande händelser" också kan diskuteras.

Så står vi tillsist inför den sista kursen. Solen skiner, eller sken tidigare idag iaf. Vad ska man säga om livet?
Det rullar...:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0