Hänt i veckan

Socialist propagandan nummer ett, min barndoms främsta politiska påtryckning: Bamse verkar ha sålt ut sig lite.. Utan att ha läst den specifika serien gör jag ändå antagandet att gamle Rune Andreasson smått vänder sig i graven när hans skapelse ger sig in i asylpolitiken. Att det först och främst sker en utvisning Bamse världen rimmar inte direkt med den öppna jämlika socialist ideologin som jag älskar med Bamse.
Vidare förstår jag migrationsverket (utgivaran av den specifika Bamsetidningen) vilka vill avdramatisera själva utvisningsprocessen. Men att familjer som kommer till Sverige av en eller annan anledning tvingas återvända till sitt hemland möts av en sådan idyll som serien vill framställa är jag ytterst tveksam till. Att dom sen lyckats dra med sig Bamse ner i hela barnvinklade (och missvisande) avgrunden är bara beklagligt..



Anders Svensson blev fly förbannad när en egen supporter yttrade åsikter om lagkaptenens insats i senaste mötet mot Trelleborg (vilket resulterade i en 3-0 förlust för den guldtippade klubben). Bra att han säger ifrån men jag kan ändå inte låta bli att jämföra med hur Wayne Rooney hanterade en liknande situation med en fotbollssupporter. Utan att vara fullt insatt i hur ordväxlingen mellan Svensson och supportern skedde kan jag ändå gissa att Svensson beklagade supporterns beteende. Typ "Sluta"
Wayne Rooney säger snarare: "Kom till Uniteds träningsanläggning. Jag väntar på dig och jag kommer sänka dig på 10 sekunder!" POW!!!!! 



Utomjordingarna i Roswell -47 var i själva verket små konstiga filurer som Sovjet satt i ett spionplan för att fjärrstyrt krascha i USAs öken och därmed skapa panik och kaos. Det hela inspirerades av "Världarnas krig" vilken Stalin fattat tycke för. Ja.. varför inte.. Lite märkligt kan väl ifs tyckas att man bygger ett spionplan som obemärkt kan flyga ända till Roswell och krascha ute i öknen.. Hela den panikskapande teorin bygger väl på att det finns människor i närheten som kan bli panikslagna.. Så istället för några mil utanför Roswell kanske t.ex. L.A kunde varit ett alternativ... Fast vem är jag att planera krigsföring. Stalin verkade ju vara en stabil snubbe så han hade förmodligen en väl uttänkt plan för det hela.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0